Kransekakestenger

Vet dere hva – disse ble helt fantastiske! Ikke så søte som vanlige, men nydelig, mild smak og litt seige. Min venninne har vært og prøvesmakt, og de har fått mer enn godkjent. De kommer også med en advarsel: det er vanskelig å stoppe og spise disse.

Jeg må også kommentere at deigen var fantastisk lett å jobbe med! Jeg lurer på om den kan egne seg til modellering, hvis man kun lager den med avskallede mandler. Skal teste hvis jeg kjeder meg en dag 😉

Du trenger:

5 dl mel av malte mandler

2 dl mel av avskallede, malte mandler

1 dl sukrinmelis

3 ss (0,45 dl) tagatesse

2 eggehviter av mellomstore egg

MMS-bilde. Nydelige stenger, klare til å pyntes 😉

Slik gjør du:

Kvern mandlene til mel. 5 dl tilsvarer cirka 250 gram mandler. Jeg har kjøpt mel av avskallete mandler på helsekosten, men det kan også lages. Den lille nøttefabrikken har poser med 100 gram avskallete mandler, det gir ca 2 dl mel.

Jeg lot alt gå i kjøkkenmaskinen. Etter å ha blandet de to ulike mandelmel-typene sammen, tilsatte jeg sukrinmelis og tagatose og tilslutt eggehvitene.

Ta litt og litt deig, og lag jevne stenger av den. Stengene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Pass på at de ikke blir for brune!

Som det meste av lavkarbobakst bør de oppbevares i kjøleskapet, eller i fryseren. Dypp gjerne endene i sjokolade og pynt med glasur laget av sukrinmelis og vann.

Oppskriften gir oppimot 30 stenger. Altfor få!

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kaker, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

7 svar til Kransekakestenger

  1. Mmmm du forklarer dem fristende! Jeg er jo meeeget glad i alt som har med godt og digg å gjøre. Kommer nok til å søte de litt ekstra da jeg er en søt-o-holiker ;D Fortsatt god advent!

  2. Trine RJ sier:

    Kransekakestenger er nydelig! 🙂
    Jeg har bakt sukkerfrie kransekakestenger i flere år, men kanskje jeg skal se litt nøye på oppskriften din i år… 😉
    Og så tenker jeg å utvide repertoaret til marsipankjeks (er jeg lat så bruker jeg kransekakestangdeigen, hehehe).
    Ha en fin dag! 🙂

  3. Lissi sier:

    Kan melet fra funksjonel mat brukes? Ikke det fettreduserte mandelmelet, men det melet som heter finmalte mandler uten skall eller noe..Søkte på siden dems nå, men fant det ikke igjen -men jeg kjøpte det der for litt siden 🙂

  4. Bente sier:

    Mandler er lett og skalle,bare ha dem i kokende vann til de blåser seg opp litt.Ha på kaldt vann,og så er det bare og klemme mandlene ut av skallet,legges på litt kjøkkenpapir til tørk.Kan også tørkes i ovn,med døra på gløtt.De skal ikke stekes.

  5. Tilbaketråkk: På vei opp igjen… – Glede i Hverdagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s