Flere barn enn noensinne trenger ekstra hjelp i skolen!

Her om dagen hørte jeg på nyhetene at 1 av 10 barn nå trenger ekstra hjelp i barneskolen, flere enn noen gang tidligere.

Det vil alltid vil være barn som trenger ekstra hjelp og oppfølging. Men hvis vi, lavkarbo eller ei, fortsatt hadde laget all mat fra bunnen av, med friske, gode råvarer uten all verdens tilsetningsstoffer, hvordan hadde tallene sett ut da?

Jeg er helt overbevist om at vår tildels bevisstløse holdning til hva ungene og vi spiser, har svært mye å si for hvordan barna våre har det. Noen reagerer på enkelte matvarer og tilsetningsstoffer med eksem, magevondt og så videre. Noen reagerer med en urolig kropp og ukonsentrasjon. Noen tåler tilsynelatende alt de putter i seg, mens andre er svært sensible. Mange barn, enda flere enn de som får det, trenger ekstra hjelp og oppfølging i skolen. Jeg lurer på hvordan det kunne ha vært?

Hvis du er interessert i å lese mer om tilsetningsstoffer i maten, hvilke matvarer de brukes i og hvilke kjente bivirkninger de har/ ikke har, anbefaler jeg Den hemmelige kokken av Mats-Eric Nilsson (blogg).

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold. Bokmerk permalenken.

9 svar til Flere barn enn noensinne trenger ekstra hjelp i skolen!

 1. Lille meg sier:

  Har tenkt samme tanken, og skulle ønske eg klarte å være meir konsekvent og flink i matveien.. Men eg prøver i det minste, og tenker over kva vi et, og kanskje blir eg flinkare med tida 🙂 Og tusen takk for tips om bok, settes så absolutt på bokønskelista 🙂 Fleire av oss skulle så absolutt tenkt meir over kva vi faktisk omgir oss med og får i oss – men eg har en følelse av at snøballen så smått er begynt å rulle 🙂

 2. Hilde sier:

  Stakkars barn, de trenger FETT til å utvikle hjernen sin. Når vi har vært fettredde i åresvis nå, er det ikke rart at barn i dagens skole har lærevansker!!

 3. siri sier:

  Jeg merker stor forskjell på min mann som har Tourette/ADHD når han spiser dårlig mat eller mat som jeg lager (lavkarbo) Han har bedre konsentrasjon og er mer tilstede.
  . Nå er jo han voksen, men jeg vil tro det har samme effekt på barn med lik diagnose. Også barn uten diagnose. Lykke til med signering i dag 😉 Klem

 4. Malene sier:

  Har også tenkt over dette. Er spesial pedagog til barn med ADHD og lurer veldig på å tipse om kosthold og ADHD, men kjenner jeg er litt «redd» for hvordan det blir mottat… Tror det kunne hjulpet barnet VELDIG!

 5. levtil100 sier:

  jeg fikk også med meg dette og tror du har rett i at mye ligger i dårlig kosthold og påfølgende manglende konsentrasjonsevne…videre tror jeg også at flere og flere foreldre i økende grad er opptatt med egne liv som en konsekvens av at vi lever i et samfunn med stadig sterkere fokus på individuell selvrealisering…dermed går det utover evnen til å følge opp barna…

 6. Lammelåret sier:

  Det tror jeg også. Heldigvis er det lettere å velge økologisk enn det var tidligere, men myndighetene kan fremdeles gjøre mye for at den økologiske maten skal bli enda mer tilgjengelig. Jeg savner også en større innsats mot sunn mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s