16. desember: grunnoppskrift konfekt

Mange av dere har sett det nydelige heftet fra Soma hvor det blant annet fins en oppskrift på konfekt med like deler sjokolade og Cocosa. Cocosa er et fantastisk produkt, og mange elsker den konfekten. Men for meg og kanskje noen andre, så blir det i overkant mye kokosolje i den.  Det skjer noe med konsistensen når det blir så mye olje i den. Derfor har jeg laget en grunnoppskrift med en del mindre olje, som gjør at konfekten beholder «sjokoladekonsistensen.» Denne grunnoppskriften bruker jeg alltid når jeg lager konfekt basert på mørk sjokolade. Enkelt og greit:

100 gram mørk sjokolade

2 spiseskjeer fast, smakløs kokosolje (30-50 gram)

Det hele smeltes sammen, avkjøles litt, og så kan man tilsette hva man ønsker. Min absolutte favoritt er med 1/2 teskje knust maldonsalt og pecannøtter. Jeg må bare si at alle som har smakt den, liker den. Kokosoljen gjør at den mørke sjokoladesmaken dempes, slik at mange som egentlig ikke liker mørk sjokolade, liker denne. Ellers kan du bruke hva du vil av nøtter. Tips meg og hverandre!

Og den kan selvfølgelig gis bort! Hell den over i former, eller lag en stor sjokoladeplate! Dette er en plate på cirka 300 gram. Jeg hadde likt å få en slik, pent pakket inn i sølvpapir:

Det er mange måter å servere konfekten på! På samtlige bilder er det konfekt med havsalt og pekannøtter.

Velbekomme – og husk å legge igjen ditt beste tips i kommentarfeltet 😉

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Jul, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

16 svar til 16. desember: grunnoppskrift konfekt

 1. Hvor kjøper du konfektformer?

 2. Cathr sier:

  Kan man bruke vanlig hardt kokosfett slik som man kjøper på butikken?

  • Mener du det som fins i kjøleskap, som brukes til Delfiakake? Man kan nok det, men etter sigende er det ikke et like godt produkt. Men jeg har ikke sett på pakka, så jeg vet ikke. Hvis det f eks er herdet, så vil man helst unngå det;)

 3. Marit sier:

  skal smelte litt sjokolade og ha over peanøttfudgen din, litt rundt mine marsipankuler, og tror jammen jeg må lage såpass at jeg kan lage litt konfekt av pecannøtteposen min også. Takk for mange flotte oppskrifter.

 4. jeg er veldig glad i hjemmelaget konfekt sjokolade. bruker å strø masse nøtter over

 5. Jeg venter på påfyll av kokosolje.. Savner det faktisk. 🙂 Flott grunnoppskrift! Og jeg MÅ få kjøpt meg minimuffinsformer asså… Så blir en ikke så klissete på fingrene… 😉

 6. Groa sier:

  Jeg pleier å bruke kakaosmør og kakaopulver fra Navitas , Iherb sjølsagt;) søter m stevia, litt yacon og sukrin. Tips til fyll er finmalte mandler som du rører litt yaconsirup i, til en ganske fast masse. Bruker og ofte hampefrø, eller hakka paranøtter , goji og litt maldon eller himalayasalt.

  • Cathr sier:

   Du var veldig bastant på at man ikke bør bruke delfiafett. Noen annen grunn enn at det er herdet (og derfor usunt etc)?

 7. unni sier:

  hei! jeg har akkurat prøvd å lage snickers-konfekt,men alt skilte seg =(. prøvd 2 ganger med samme resultat. Hva gjør jeg feil?

  • Vet ikke 😀 Kan du ha rørt for mye? Men du, hvis den skiller seg, så kan du røre inn litt kald fløte for å få den sammen igjen. Og så er det viktig at fløten er helt kald når du begynner å lage den 🙂

 8. MaritBE sier:

  Namnam 😉 så kjempegodt ut, og så enkelt ut 😉 Dette må jeg prøve. Tusen takk!

 9. Janne sier:

  Et tips til smakstilsetning er chili! Chili sammen med ristede mandler,eller andre nøtte er knallgodt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s