11. desember: Salte paranøtter

Dagens snacks er enkel og lettvint, men nydelig. Og den skal absolutt ikke undervurderes! I den søte tiden vi går inn i, er det godt å ha et salt alternativ for de som har lett for å smake i overkant mye på det søte. Du kan selvfølgelig bruke all slags nøtter. Paranøtten er imidlertid mettende, rik på kostfiber, vitamin E, B-vitaminet tiamin, magnesium og inneholder også kalsium og jern.

Du trenger:

100 gram paranøtter

1 ts god olje

1 ts Maldonsalt (eller et annet godt salt)

Litt Maldonsalt til å drysse over

Slik gjør du:

Jeg bruker Maldonsalt, og knuser det fint i en morter. Varm paranøttene i stekepanna. De skal ikke begynne å bli brent, bare varmes. Når det er gjort, tar du stekepanna av plata og rører oljen godt inn. Deretter blander du inn det finknuste saltet. Tilslutt gir du nøttene et lite dryss av Maldonsalt, det er nydelig med litt av de store saltkrystallflakene på nøttene på.

TIPS til deg som har lett for å smake litt for mye på deigen: Ha en skål salte paranøtter stående på kjøkkenbenken når du skal bake til jul.

Velbekomme!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Jul. Bokmerk permalenken.

14 svar til 11. desember: Salte paranøtter

 1. Karna sier:

  Det kan man gjøre med mandler også, utrolig godt!

 2. Elin I. sier:

  Mmm! 🙂 Paranøtter er fantastiske!

 3. Oh. Hvorfor har jeg ikke tenkt å det før. Paranøtter er snadder. Elsker konsistensen 😀

 4. Linn sier:

  Ååå, hjemmelagde salte nøtter er NAM! Jeg for min del klarer av en eller annen grunn ikke paranøtter. Tror det er konsistensen. Så i nøttemixer piller jeg alltid ut paranøttene å putter i munnen til venninner istede! 😛 Jeg har heeeelt dilla på salte mandler fortiden da. DET er godt DET! 😀

 5. Turid sier:

  Mmm…dette MÅ prøves!

 6. Regner med du fikk med deg denne?

  http://www.nrk.no/video/lavkarbo_ogsa_i_julemat/CBA52ABADF252D3F/

  Nærbildet av boka di. 🙂 Men kokken vet ikke så mye om lavkarbo dessverre.. Hun foretrekker bakst av «naturlige» ingredienser (les; sukker)

  Jaja. 🙂 Godt folk ikke hører på dem da men gjør som de vil… 😉

  • Å, tusen takk! Har hørt om innslaget, men ikke at det var bilde av boka mi 🙂 Herlig! Men lurer på om kokken som var i mot lavkarbo la sjela si i å bake noe godt? 😉

   • Ja det kan du si… 🙂 Uansett så burde hun jo ikke bake vanlige julekjeks heller da – like mye mettet fett i de (siden hun var så bekymret for det.. 😉 MEN – jeg skal ikke være for spydig – jeg sa nøyaktig de samme tingene senest i mars-april i år… 😀 Kunnskap er viktig. Og har man ikke riktig kunnskap kommer man til feil konklusjon, sånn er det bare. 🙂

 7. Salte mandler liker jeg – og da vil jeg sikkert også like salte paranøtter.

  Ps. Liker snøfnuggene som daler så fint ned over skjermen min 😉

 8. Hannelore sier:

  Deilig!
  Du sa i et tidligere innlegg at vi skulle skrive om vi hadde sett reklame, eller fått boka de. I dag ble det minijulaften her i huset fordi vi reiser på ferie i jula, og ENDELIG fikk jeg holde og se i boka de. Den ser foreløpig KJEMPEBRA ut! Gleder meg masse til å begynne å lage de forskjellige tingene etter jeg kommer hjem fra ferie ut i januar.
  Tusen takk for flott bok!

 9. Christine TB sier:

  Du har så mye godt å servere! I dag hadde mellomste jenten 17 års dag og den ble feiret med brask, bram og masse kaker fra boken din!
  Gulrotkaken var en vinner, men eplekaken var helt fantastisk den også. Ved siden av noen velfylte ostefat serverte vi grove nøttekjeks. Og de fikk jeg bestillinger på.

  Tusen takk for bidragene dine som gjør at det er lett få leve lavkarbo på festdager også!

  PS håper det er i orden at jeg legger ut oppskriftene dine på bloggen min med henvisning til din blogg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s