10. desember: Sjokolade med havsalt og pekannøtter

En bit og du er hekta! Dette er konfekten som er avbildet på forsiden av boka og på headeren her på bloggen. Det er en enkel konfekt, men svært god. Mmmm!

100 gram mørk sjokolade

2 ss fast kokosolje

1/2 ts havsalt

1 dl pekannøtter

I denne oppskriften bruker jeg Freia 70 % sjokolade, men bruk den du liker. Jeg bruker kokosoljen uten smak og Maldon havsalt som jeg knuser i en morter. Det kan også knuses ved å legge det på en fjel og presse med den flate siden av en stor kniv. Jeg kjøper pekannøtter rimelig på iherb, men det fins i små poser fra Den lille nøttefabrikken i de fleste butikker, der nøtter i løsvekt står.

Smelt sjokoladen og rør inn kokosoljen, havsalt og pekannøtter. Hell røren i konfektformer og sett de kaldt. De trenger et par timer å stivne på. Superenkelt!

Husk å oppbevare disse i kjøleskapet, som det meste av alt det gode vi lager på lavkarbo.

Mmmm, sier jeg bare.

Velbekomme!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Jul, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

17 svar til 10. desember: Sjokolade med havsalt og pekannøtter

 1. Tilbaketråkk: Julekaker og julesnop | Fristende lavkarbo

 2. Line sier:

  «Husk å oppbevare disse i kjøleskapet …» Det fungerer ikke helt, for, man må bare ta en og så må man bare ta en til, og så må man jo ta enda en til – det handler om å kvalitetssikre konfekten må vite, og så, vel, enda en bit, og vips var de borte. Så den oppbevaringen, den er oppskrytt :-p

  *noterer pekannøtter på handlelista og lurer på om man får det noe sted i Særp*

  • Hehe, Line! Jeg kjenner meg igjen, ja. Du, jeg håper det går bra med Damien nå! Leste på bloggen din, og uff og uff. Stakkars liten! Varme klemmer til dere begge fra meg. Tenker på dere!

 3. Karna sier:

  SUPER ENKELT jo!=D

 4. Irene sier:

  har ein mann som e hekta på Lavkarbo konfekt…syns det e mye bedre enn Kong Haakon 😉 Håper å få ham m på resten av Lavkarboen og etter hvert:-)

 5. Cathrine sier:

  Hei
  Har et stort glass Cocosa i kjøleskapet. Kan jeg bruke det i denne oppskriften?
  Ps lagde de kanelkyssede mandlene i går – den porsjonen forsvant fort for å si det sånn.

 6. Trine RJ sier:

  Heisann.
  Alt du lager er så pent 🙂 Jeg lager samme sjokoladekonfekt som dette, enten med hjemelaget sjokolade eller med 70 %, men langt fra så pene å se på 😉 Og ja, det er nydelig! Det jeg synes hever konfekten enda et lite hakk er å bruke ristede pecannøtter. Får frem litt mer av nøttesmaken og så blir de litt sprø. Nam!
  Ha en strålende bursdagsfeiring for søte Mira! 🙂

 7. Har selv hatt storproduksjon av sjokolade her hjemme. NAM 😀

 8. Heidi sier:

  går det an med noen andre nøtter? 🙂

 9. Torill sier:

  På mandag skal jeg lage maaange av dine (forhåpentligvis) deilige fristelser. Alt fra kokosboller til vaniljetopper og bounty skal stå på pryde julebordet både julaften, på julefrokoste og nyttårsaften. Gjett om jeg gleder meg til å virkelig koooose meg med god samvittighet i julen. Det er nok første julen på mange år!
  Var på seminaret i november og du var til stor inspirasjon! Fikk en vekker angående sukkeravhengighet og har holdt meg helt unna alt som heter sukker (både ekte og uekte) siden. Håper ikke dine godter vil trigge karbosuget!
  Seminaret var til enorm inspirasjon, så tusen takk for din åpenhet! Stå på videre!

 10. evenjdrage sier:

  Heisann Takk for mange flotte oppskrifter. Jeg bare lurer på en ting du skriver at oppskriftene er sukkerfrie, men er det ikke sukker i 70% Freia sjokolade? Og vet du isåfall hvor mye?
  Mvh Even

  • Even, du har jo egentlig helt rett. Jeg tror bare jeg adopterte ordet sukkerfritt da jeg la om kosten for 4 år siden, uten å reflektere ordentlig over det. Freia 70% sjokolade inneholder ca 30% sukker, så den er absolutt ikke sukkerfri!

 11. Tilbaketråkk: Laget og spist opp i en fei | Aktiviteter for barn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s