Reprise: Brev til julenissen

Han stakkars mannen min, altså. Jeg er en dame med svært mye kvinnelist innabords, og det hender han er bittelitt oppgitt. I fjor ønsket jeg meg nytt kamera. Vil dere vite hvordan jeg løste det? (I år ønsker jeg meg forøvrig en lommebok, men jeg tror at Einar tror at jeg ikke kommer til å ha penger i den grunnet overdreven shopping).

Denne følgende teksten hadde jeg på trykk i Vestfold Blad 15. desember i fjor, en avis med 90 000 i opplag. Gjett hva jeg fikk til jul? Og ja, det er lov til å ha medfølelse med Einar.

Denne teksten sto på trykk i Vestfold Blad onsdag 15.12.10.

Kjære julenissen. Mange år er gått siden sist jeg skrev brev til deg. Forrige gang ønsket jeg meg en naturtro babydukke, som jeg for øvrig ikke fikk. Den dukken som i forrige årtusen manglet under treet, er nok en medvirkende årsak til mine manglende brev. Nå har jeg imidlertid tenkt mye på deg i det siste, og syntes derfor det var på tide med et nytt brev.

Det har seg nemlig slik at det er kommet meg for øre at jenter får gaver for rundt halvparten av verdien guttas gaver har. Nå er det jo slik at jeg vet at du egentlig ikke handler gaver. Men du er da ikke nisse for ingenting, og du kan kanskje hjelpe litt med denne åpenbare urimeligheten.

For den er åpenbar. Selv foreldre kjøper dobbelt så dyr gave til gutta som til jentene. Her i huset har vi to jenter, og hun eldste ønsker seg dyre tekniske duppeditter. Vi har selvsagt steilet og overdramatisert og røsket oss i håret da årets ønskeliste ble lagt fram, men nå lurer jeg veldig på følgende: Hadde hun fått disse tekniske godbitene hvis hun var gutt?

Kjære julenisse, jeg ønsker meg også litt dyre, tekniske ting i år. Som du vet, ettersom du i følge min barnelærdom er allvitende, så har jeg i mange år ønsket meg smykker, kremer, time hos hudpleier, klær og så videre. Nå har jeg skjønt at alt det er så rimelig at jeg kan skaffe meg det selv. Så kjære nisse, i år ønsker jeg meg et digitalt speilreflekskamera. Eller en stasjonær Mac midt på kjøkkenbenken. Eller en docking stasjon med lekkert design. For øvrig ønsker vår eldste datter seg en egen pc, blant annet.

Neida, dette er ikke typiske gaver i vårt hjem. Men du skjønner, plutselig slo det meg at hvis gutter får dobbelt så dyre gaver enn jenter, så har jo mannen her i huset fått dobbelt så dyre gaver enn meg i alle år vi har vært sammen. Dette blir vår åttende julaften sammen, og dermed er jeg jo mange tusen i minus! Og jammen gjelder ikke det hun tuppelina her hjemme også!

Jeg er imidlertid litt usikker på hva min mann synes om dette resonnementet? Det er her du kommer inn, kjære julenisse. Jeg tror nemlig at han ikke biter på. Derfor lurer jeg på om du, som plaster på såret for babydukken jeg aldri fikk, vær så snill kan kjøpe julegaver til jentene her i huset i år?

Cecilie♥

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Jul. Bokmerk permalenken.

17 svar til Reprise: Brev til julenissen

 1. Chassi sier:

  Er det sant?! Du blir bare kulere og kulere. Vet du hva? Jeg oppdaget boken din i butikken her om dagen og brøt «Åh, hun kjenner jeg!» He he. Jeg gjør jo ikke egentlig det nemlig. Men det føles sånn!

  Håper du har en nydelig adventstid! Puss puss.

  • Hei Chassisnupp 🙂 Jaaaaa, det er sant. Jeg er heeeeelt håpløs! Kanksje jeg bør legge ut teksten som førte til bilkjøp også? Nå kom jeg på den også, nemlig… Akkurat nå har jeg tenkt å komme hjem med ny veske straks, og forbereder forsvarstale… Klart det føles sånn! Og det går begge veier 🙂

   Håper du har en nydelig adventstid også! Full av… havregrøt med kanel? 😀 Klem 🙂

 2. Tina sier:

  Konge!!!!!
  Helt fantastisk!!!!

  Tina

 3. Hege sier:

  Hehe….du er rå! 🙂
  Et eksempel til etterlevelse…;)

  • Stakkars, stakkars Einar. Og nå er det nytt dilemma på gang. Tomine har tatt inn en MOO-veske til meg… Einar er nok ikke heeeeelt enig!

   • Hege sier:

    Joda…benytt anledningen til å kjøpe nytt undertøy også, også tar du på det og litt parfyme, OG SÅ tar du på deg veska – er det nok helt ok:)
    (bare ikke ta på den vide sommerkjolen han ikke liker:))) )
    Du får holde meg oppdatert på hvordan det gikk!!

   • Hehe, takk for tips! Og takk for påminnelse om hva jeg ikke skal ha på 😉

 4. Catrine sier:

  :DDDDDDDDDDDD (Jeg må innrømme at jeg får dyre, fine gaver, faktisk. Og jeg har mast meg til ekstern blitz på kameraet mitt som jeg ennå ikke har brukt!! Fy og fy!)

 5. Siv sier:

  Du er ikke sann 🙂
  Et lite triks som jeg har er å få en gave på forskudd, fordi den er på tilbud eller de har bare den igjen eller lignende. Som regel går det greit og når det nærmer seg bursdag og min kjære spør hva jeg ønsker meg …så har jeg jo glemt at hen har kjøpt til meg før, og da blir det en til 🙂 Han er litt glemsk med sånt skjønner du… Fortsatt fin adventstid.

 6. anette s sier:

  Ha ha Den var bra 🙂
  Jeg har sendt min mann en ønskeliste med bilde av alle tingene jeg ønsker meg , sånn at han skal ha en «fair» sjanse til å finne riktig.. Han pustet dypr å sa at detta blir dyrt 😉 he he. Men jøssameg! Jeg er jo verdt det.. he he
  Moo veskene er rålekre! Selv har jeg plukket ut en Marc Jacobs veske og en Michael Kors clutch som står på min bursdagsønskeliste for mars. Tidlig ute ja! Men i Mars ligger usa for våre føtter…

  Ha en flott adventstid 🙂

 7. Lissi sier:

  Ha ha, morsom lesning 🙂

 8. camilla sier:

  hehe den var bra, trengte en god latter midt i eksamenstresset

 9. Mjuuugly sier:

  Hihihihi, festlig! 😀

 10. Malene sier:

  Haha, fantastisk! 😀

 11. -m- sier:

  Strålende, strålende. For en stilig og ikke minst effektiv strategi!

 12. Hihi, utrolig kult 😀

 13. Ida sier:

  Haha, fantastisk! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s