6. desember: Sunt Hjems kokosmakroner

Kokosmakroner. Jeg elsker kokosmakroner! Og disse er det mørk sjokolade i. Jeg ♥ mørk sjokolade!

Sunt Hjem´s kokosmakroner
15-20 stk
4 egg
3 ss sukrinmelis
2-3 ss kokosfett (smeltes)
1 ts kanel
½ ts kardemomme
½ ts ingefær
½ ts vaniljepulver
50-100 g
70 % sjokolade (grovhakkes)
Noen sitrondråper (fersk sitron)
Ca 200 g kokosmasse
Pisk sammen egg for hånd. Man trenger ikke bruke kjøkkenmaskin for å piske eggene, de skal kun blandes sammen. Bland så i alt det andre til en deig. Fordeles i 15-20 små muffinsformer. Stekes på nederste rille i forvarmet ovn på 170 grader i 15-20 minutter (avhenger av str.). Avkjøles på rist.
NYT!
Og dere, Line sendte meg disse ordene. Jeg har lest det mange ganger før, men i dag traff det rett i følelsene:
Din dag.
Dagen i dag er en merkelig dag, den er din.
Dagen i går slapp deg ut av hendene.
Den kan ikke få annet innhold enn det du alt har gitt den.
Dagen i morgen har du ikke noe løfte på, du vet ikke om du kan regne med å råde over den.
Men dagen i dag har du.
Det er det eneste du kan være sikker på.
Den kan du fylle med hva du vil. Benytt deg av det.
I dag kan du glede et menneske.
I dag kan du hjelpe en annen.
I dag kan du leve slik at noen i kveld er glad for at du er til.
Dagen i dag er en betydningsfull dag.
Den er din.
 
Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Jul. Bokmerk permalenken.

26 svar til 6. desember: Sunt Hjems kokosmakroner

 1. Christine R. sier:

  Ååååå de så supergode ut! Men jeg som brått har fått eggehvite allergi er det håpløst! Føler det iallefall sånn :-(. Men har kokesjokolade og baconsvor da. Sikkert masse jeg kan bake uten egg å altså. Men syns bare litt synd på meg selv når jeg ser disse :-).
  Ha en god dag!

 2. Siri sier:

  De skal jeg hvertfall lage!!! Veldig fine ord, tror jeg skal stjele de;) Du, Cecile, kan hjemmelaget mandelmel oppbevares hvis man ikke bruker alt man maler? Klem

 3. Tina sier:

  For en flott tekst!!! Den tar jeg til meg!

  Takk

  Klem

 4. Lissi sier:

  ÅÅåå, kokosmakroner er sååå godt 🙂

  Datteren min kom hjem fra skolen lørdag (ja, lørdag, for hun dro rett til en venninne etter skolen fredag på overnatting og kom ikke hjem før lørdag) med en pose kokosmakroner hun hadde laget på Mat og helse. Hun spurte om jeg ville smake og idet jeg hører meg selv svare «nei» så tenker jeg at: Herregud! Sier du virkelig nei når din 11-årige datter spør om du vil smake på hennes selvlagede kokosmakroner??! Jeg fikk veldig dårlig samvittighet, for idet hun sa oppgitt «nei, de er jo ikke lavkarbo» og ser skuffet på meg -ja da stakk det litt i hjerterota. Så om kvelden når vi rigget oss til foran PC-en spurte jeg henne om jeg ikke kunne får smake på en kokosmakron likevel. Hun blei så glad! Jeg spiste faktisk to og merket ikke noe til mer søtsug eller blodsukkerstigning, så søndag tok jeg to til 🙂 Mmmmm -men jeg er veldig glad de kan lages lavkarbovennlige og ogdet har jeg planer om å gjøre til helgen 🙂 Takk for at du deler oppskrift med sjokoladebiter i -det må jo være heaven!

  • Ikke ha dårlig samvittighet. Ta henne med på kjøkkenet og lag noe sammen i stedet. Si at du kan ta en liten bit, og så kan dere prøve å lage en lavkarboversjon. Den kan hun smake så mye hun vil av, så kan hun få litt restriksjoner på det andre 🙂

 5. Lissi sier:

  Og du, vi rigget oss ikke til foran PC-en altså… ha ha, hva tenkte jeg på der? Vi rigget oss til foran TV-en for å se håndball VM 🙂

 6. Kristine sier:

  Dette så helt nydelig ut!
  Sunt julekos 😀

 7. MaritBE sier:

  De så fantastisk gode ut!

 8. Fristende. er veldig glade i kokosmakroner 😀

 9. Lise Marie sier:

  Å, de bare MÅ jeg lage 🙂 Men du, hvordan oppbevares de? Må jeg fryse de dersom jeg ønsker å spare på de til jul?

 10. under opplæring sier:

  hei! et lite spm om noe annet….var inne på matvaretabellen for å sjekke karbo innholdet på peanøtter akkurat…så ser jeg at usaltet peanøtter inneholdet mer karbo enn saltet peanøtter???? og jeg som anbefalte mannen min de usalta peanøttene?!…….trodde liksom d var skikkelig bad jeg?! 😮

 11. Trine sier:

  Nam, disse skal jeg prøve.
  Lurte bare på om det er de helt minste muffinsformene du har brukt? (De i konfektstr)

  Trine

 12. Tilbaketråkk: Kokosmakroner fra Fristende Lavkarbo | Lavkarbosaurus!

 13. mokikka sier:

  nam nam… er di gode uten skjokolade også-? Skal prøves!!

 14. Disse ser helt fantastiske ut:) Skal prøves:) 🙂 🙂

 15. ebt sier:

  No står kokosmakronene i ovnen, og eg gler meg stort til å ta med ein liten boks bort til naboen etterpå og prøvesmaka 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s