3. desember: Pepperkaker

Uten sukker, uten gluten, lavkarbo/LCHF OG godkjent av begge jentene!

-Sånne pepperkaker vil jeg smake mer, sier Mira her jeg sitter og blogger. Sofia sier at de er kjempegode, og vil også ha flere. Klare?

75 gram smør

3 ss fløte

2 ss sukrinmelis

2 ss tagatesse

2 dl finmalt mel av avskallede mandler

3 ss kokosmel

1/4 ts nellikk

1/4 ts ingefær

1/4 ts pepper

1 ts kanel

1/2 ts bakepulver

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Husk at det er forskjell på ferskt krydder og posen nederst i skuffen fra i fjor. Jeg har kjøpt nye krydderposer.

Husk at 1 ss er et nøyaktig mål, nemlig 15 ml. Det samme er ts, det er 5 ml.

I stedet for blanding sukrinmelis/tagatesse, kan du bruke kun sukrinmelis eller 2 ss sukrinmelis og litt steviapulver.

Slik gjør du:

Smelt smøret forsiktig i en kjele. Rør inn fløten og la blandingen kjølne litt. Bland alt det tørre for seg, pass på at blandingen blir klumpfri. Rør det inn i smøret. Sett kjelen kaldt i kjøleskapet noen timer, gjerne over natten.

Når du skal bake ut deigen, er det viktig å ta litt om gangen, slik at ikke deigen blir knadd for varm. Da faller den fra hverandre, og må avkjøles igjen. Ta litt deig, og kna den raskt i hendene før du kjevler den ut. Avhengig av kjevletypen, kan du enten drysse litt kokosmel på deigen eller smøre litt flytende cocosa på den hvis deigen setter seg på kjevlen.

Trykk ut figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 8 minutter. La de avkjøle seg på stekebrettet. Oppskriften rekker til 1,5-2 brett med små pepperkakehjerter. Oppskriften er lett å doble!

Pepperkakene er myke i romstemperatur. For sprø(ere) pepperkaker må de oppbevares i kjøleskapet og spises kalde. Og du: Pynt de gjerne med glasur laget av sukrinmelis og vann!

Velbekomme!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kaker, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

56 svar til 3. desember: Pepperkaker

 1. Bodil sier:

  Heilt utrolig 🙂 Nå blir jeg inspirert til en sunn julefeiring! Tusen takk for at du orker å blogge om dette og dele med oss ❤

 2. Tine sier:

  Jippi!!!!! Nå er jula berga 🙂

 3. Linda sier:

  Så artig at du har brukt tagatose, håper du kommer med flere oppskrifter der du bruker det, syns det er helt ypperlig å erstatte sukker med 🙂

 4. Marie23 sier:

  Lekkert! Hvordan er det egentlig med tagatose? Påvirker det blodsukkeret? Har ikke prøvd tagatose enda, har holdt meg til sukrin og steviadråper med smak 🙂

  • Tine sier:

   Tagatose har en veldig lav GI, så det er flott å bruke ifh til bøodsukker 🙂 gir omtrent lik menge kcal som sukker uten et jojo blodsukker

 5. Monique sier:

  Underbara du! Vad du inspirerar! Jag som tänkte strunta i pepparkakor till barnen i år, nu kanske det blir iaf! KRAAAM

 6. Cathrin sier:

  Mmmm skal testes. Lagde forresten en julevariant av fudgene dine. Tilsatte 1/2 ts av nellik, kanel og ingefær. Ble kjempegode og smakte som jul 🙂

 7. Cath sier:

  Så flott! Hvor får man kjøpr tagatesse og går det ann å erstatte det med noe annet? Lyst å lage nå:-) takk for inspirerende blogg:-)

  • Du MÅ ikke ha tagatesse altså! Det gjør det søtt nok for ungene pluss mann, og litt for søtt for meg. Jeg ville helst bare hatt sukrinmelis i. Kjøpes på funksjonellmat.no, og kan brukes i stedet for (men gjerne mindre) sukrin!

 8. Monique sier:

  Nu har jag tipsat om ditt recept på kostdoktorn.se sin facebook sida! 🙂

 9. under opplæring sier:

  hvis jeg ikke tar oppi tagatesse,må jeg da bruke 4 ss sukrinmelis??? eller bare to ss og droppe tagatesse?

 10. Tea Anine Hindar sier:

  Nå gleder jeg meg virkelig til å prøve dette!! 🙂

 11. Linda Jeanette Jahr sier:

  Mmm…dette ser spennende ut,jeg må innrømme jeg er en knall»newbie «når det gjelder å bake etc lavkarbo…så har et spørsmål;bør i Irland og har så langt ikke funnet sukrinmelis noen steder her eller web som sender hit,er det noe annet som kan brukes??? takk for mange fine bloggposter!!! 🙂

 12. Cathr sier:

  Kan man bruke kun kokosmel ( er nøtteallergiker)? evt kokosmel + fiberhusk/johannesbrødkjernemel?

 13. Lissi sier:

  Tusen takk for at du deler oppskrift Cecilie 🙂 Dette skal lages nærmere jul -i fare for at de er FOR gode.. He He..

 14. Tove sier:

  NAM! Jeg elsker pepperkaker! Og disse kan man kanskje spise med god samvittighet??

 15. Marianne sier:

  Mmmm, så kjempegode ut 🙂
  har fått sansen for tagatose, artig at du har det med i noen oppskrifter 🙂

  bare for rettelse, ad kommentar fra Tine, tagatose gir ikke ‘omtrent samme mengde kalorier
  som vanlig sukker’, men bare 1,5 kcal pr gram mot 4 kcal pr gram i vanlig sukker,
  samt at kun ca 20 % av tagatosen blir tatt opp i kroppen,
  så vil ikke sidestille det med vanlig sukker ang kalorier.

  • Jeg synes egentlig det var altfor søtt. Men samtidig, akkurat de tørre julekakene må være litt søte for at unger og andre skal like de. Ungene elsket de pepperkakene, og det er nok mye på grunn av søtsmaken taagatesse gir.

 16. Tilbaketråkk: Luke 4 – Sunt Hjem´s pepperkaker « Sunt Hjem

 17. Ada sier:

  Ser at du brukte kokosmel denne gangen! Syns du det hjalp på søtsmaken? Og, hvilke pepperkaker syns du smakte best – forrige vs. denne? Hehe. Har denne deigen i kjøleskapet as we speak. Byttet bare ut tagatessen med yacon, og deigen smakte himmelsk! Gleder meg!!
  Tusen takk for en herlig oppskrift!

  Stor juleklem 🙂

 18. Mona sier:

  Ah, fantastisk! Denne må jeg prøve 🙂 Men du…er det fettredusert mandelmel eller vanlig?

 19. Hege sier:

  Har du evt noen andre prøvd uten mandelmel og har du/andre tips for erstatning når man har en gutt med allergi i hjemmet …..

 20. Stine sier:

  Jeg lagde disse i dag, la deigen mellom to lag plastfolie, da ble de myyyyye letter å kjevle ut 🙂 Gode kaker!

 21. Ann Kristin sier:

  Youhoo! Nå blir det pepperkaker, – med blåmuggost! :-)))))

 22. Ingrid sier:

  Tror du jeg kan bytte ut tagatesse med lys sirup? Selv om det blir mer karber i det da..

 23. viola sier:

  Er på utkikk etter julekaker uten sukker og hvitt mel.. og her fant jeg vet du.. Disse ser gode ut, og de skal prøves! Det blir første julen med lavkarbo julekaker! :))

  Takk og god advent! 🙂

 24. Jane Føllesdal sier:

  Hei! Eeeeeeeeelsker bolggen din, og kikker innom hver dag! Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene! Jeg tror at du alene er grunnen til at jeg fremdeles elsker lavkarbo mat, og ALDRI vil gå tilbake til noe annet! Jeg har cøliaki også, så denne livsstilen er perfekt for meg! Nå har jeg akkurat laget denne pepperkakedeigen, og den er syyykt god! Gleder meg veldig til å bake ut deigen i morgen! Tusen takk!
  Jane

 25. Tea Anine sier:

  Hei, og takk for fantastiske oppskrifter! Boken din står øverst på ønskelisten til jul!
  Vi har laget mandlene og karamellene/ fudgen og de er kjempegode! Bounty var det første jeg bakte for å ha og kose meg med da jeg startet med lavkarbo tidlig i høst, og de er også utrolig gode!
  Jeg bakte denne pepperkakedeigen i ettermiddag, og lurer på om den skal være ganske smuldrete? Jeg lurer på om den ble tørrere enn den skulle, for den var veldig vanskelig å bake ut. Jeg har ikke fått smakt på de ferdigstekte enda, de står nå til kjøling =)

  • Hmmmm, nei den var ikke smuldrete. Har du brukt fimalte, avskallede mandler, eller kan du ha brukt det økologiske, fettreduserte melet tro? Det kan høres sånn ut?

   Takk for koselig tilbakemelding 🙂

   • Tea Anine sier:

    Det er meget godt mulig jeg brukte feil, det må jeg sjekke når jeg kommer hjem. 🙂 dumt isåfall, for det jeg kjøpte var det eneste hun hadde på helsekosten. Men avskallede finmalte mandler kan jeg sikkert lage selv 🙂

   • Da har du nok brukt feil 😦 Du må eventuelt prøve å la deigen bli romtemperert og så kna inn en blanding av smeltet smør og fløte. Vet dessverre ikke hvor mye, ville prøvd med 25 gram smør pluss 1-2 ss fløte først.

 26. michelle sier:

  Supre oppskrifter:)
  hvor får man kjøpt:
  *sukrinmelis
  *tagatesse
  *finmalt mel av avskallede mandler (vet hvor man kjøper mel, men har aldri hørt om dette) og har sjeldent stått for fiksing av deig så er fersk på dette området, derfor dumme spm:P)
  *kokosmel
  *nellikk (vet bare om sånne man stikker inn i appelsinen:P)
  ingefær (matbutikken?)

  • De to sistnevnte, krydderne, fås på alle matbutikker. Resten fås på funksjonellmat.no eller i helsekost. Endel store matvarebutikker har sukrinmelis 😉 Finmalt mel av avskallede mandler kan du lage selv 🙂

 27. Tea Anine sier:

  Takk for svar, det var noe slikt jeg tenkte jeg skulle prøve for å slippe å kaste deigen, verdt å prøve hvertfall! =)
  De smakte forresten helt greit, men kjenner at det er noe feil, hehe.

 28. Nicole sier:

  Deigen står nå i kjøleskapet for å godgjøre seg. Deigen smakte himmelsk!!! Tusen hjertelig takk for super oppskrift! Og ps: forslaget om å tilsette yaconsirup var namnam! Jeg hadde også oppi ekstra krydder og litt stevia english tofee, og synes det gav en deilig smak!

 29. Anne Bente Berntsen sier:

  kan man bruke mandelmellet kjøpt på helsekost eller må man lage dette selv da jeg ikke har mandelkvern?

 30. Tove sier:

  Tips til utkjevling er å gjøre det på bakepapir, brettet i to med deigen i midten. Da henger den verken fast i kjevla, bordet og du sparer masse kokosmel. Prøvde i dag og det funka supert. Trykte ut figurer og snudde bakepapiret opp ned på stekebrett. Gikk så fint å få figurene fint på plass!!

 31. Malgorzata iNGSTAD sier:

  Smaken er nydelig, kan ikke klage på selve «villigheten» av deigen under produksjonen, men sprøe er de ikke. Myke fra kjøleskapet, faktisk! Har du råd?

 32. Å, så deilig 😀 Disse skal definitivt bakes når jeg kommer hjem til jul 🙂 Men jeg lurer på en ting: Går det an å droppe kokosmelet, og heller bruke litt ekstra mandelmel? Vil nemlig spare mest mulig penger, lever på et fattig studentbudsjett, hehe 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s