Lesertips til laktosefri variant av fudgen

En leser har testet ut fudgen min, men erstattet litt av smøret med kakaosmør og kokosolje, samt brukt laktosefri fløte. Godt tips! Hun skriver:

Fikk bloggen din anbefalt av en venninne :) Jeg tåler ikke vanlig sukker, og ikke så godt heller laktose så jeg lagde oppskriften med 50gr smør og erstattet resten med 3ss kakaosmør (med mye gode næringsstoffer også) og 2ss kokosolje Brukte også laktosefri fløte. De smaker helt himmelsk :D  Stivner litt fortere enn de med smør så måtte bare passe på :)

Opprinnelig oppskrift finner du ved å klikke på bildet:

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo), Tips. Bokmerk permalenken.

10 svar til Lesertips til laktosefri variant av fudgen

 1. marerita sier:

  Så utrolig lurt, det må jeg teste ut!!
  Men, kakaosmør, blir ikke de gode næringsstoffene ødelagt pga den lange koketiden egentlig?

  • Lissi sier:

   Kakaosmør skal vel heller ikke varmes opp over 40 grader, jeg er litt usikker på hva temperaturen på massen egentlig er når den småputrer så lenge. Men dette er vel for at kakaosmø er rått, altså «raw» -og for at det skal være det så skal det jo ikke være varmebehandlet over 40 grader 🙂 Knotete forklart, men… Men dette lesertipset kommer kanskje først og fremst fra en person som ikke er super opptatt av at produktet er raw food, men mer laktosefritt -så det var et lurt tips 🙂 Jeg skal prøve det neste gang jeg lager fudge 🙂

 2. Andreas sier:

  Hei du! Så igjennom boken din i går, men er litt skuffet over at det finnes få oppskrifter uten egg. Min kone tåler ikke egg, men ønsker å spise lavkarbo. Kanskje du kan få med et eget kapittel for de som ikke tåler egg i «Fristende lavkarbo – versjon 2»? 🙂
  Har du for øvrig forslag til hva man kan erstatte egg med i disse oppskriftene?

 3. finnes alltid lure erstattninger om man ikek tåler noe 🙂

 4. Marit sier:

  Hei.
  Jeg har fulgt med på bloggen din en stund, og gradevis lagt om til lavkarbodiett. Kjempefin blogg!! Jeg har så lyst til å lage pepperkaker til jul, har du en oppskrift? Jeg har kjøpt boka di, og gleder meg til å prøve ut oppskriftene :o)
  Hilsen Marit, Risør.

 5. marita sier:

  For dere som ikke tåler laktose, men gjerne vil ha ordentlig smør så går det kjempefint å lage dette selv av laktosefri fløte. Finn en oppskrift og bytt ut fløte med laktosefri fløte. Smaker himmelsk og kan både stekes og bakes med 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s