Reprise: Tips til bakeprodukter!

Disse produktene bruker jeg når jeg baker. Tips til tilsvarende produkter kjøpt rimeligere fra USA finner du lenger nede i innlegget!

Sukrin: Sukrin ser ut som sukker, men kan ikke erstattes med samme mengde. Når du baker med sukrin og ikke bruker annen søtning i tillegg, holder det å bruke 1 ss sukrin per mellomstort egg ;) Hvis man tar for mye, kan sukrin gi en “kald” følelse. Sukrin passer best i myke kaker.

 

 

Sukrinmelis: Sukrinmelisen krystalliserer seg ikke, som sukrin kan gjøre i småbakst. I tillegg kan den brukes til glasur, og passer fint i småkaker, kjeks og lignende. Sukrinmelisen er finmalt sukrin, men noen opplever at den ikke gir den samme “kalde” følelsen.

Sukrin kan også brukes til å lage saft, gele osv. Da er den kalde følelsen helt fraværende.

 

Mandelmel: Dette melet er laget av avskallede mandler. Det er fettredusert og inneholder lite karbohydrater. Det inneholder mer fiber enn kvernede mandler, og suger væske til seg. Det passer fint til å bake småkaker/ kjeks, men da bør deigen få litt tid til å sette seg.  Lavkarbo sjokoladekake bakt med mandelmel er også nydelig!

Jeg bruker oftest hjemmelaget mandelmel, som lages ved å kjøre mandler i kjøkkenmaskinen til de får fin melkonsistens. Dette kan også kjøpes ferdig på iherb til 5 dollar for litt under 300 gram. Det er det som er avbildet i posen over. Bildet er linket. NB: Dette melet fra iherb er svært finkvernet, og det kan hende du må tilsette mer enn det som står i mine oppskrifter.

Sukrin, sukrinmelis og mandelmel leveres av Funksjonell mat. Det kan kjøpes i helsekost, eller i nettbutikken til FM.

Vaniljepulver: Dette er et rent vaniljeprodukt, og du kommer aldri til å savne vaniljesukker! Det er ikke søtt, men smaksrikt, og vaniljesmaken passer fint i bakst, snop, smoothies osv. Vaniljepulver kan kjøpes på helsekosten, i nettbutikken til FM, eller herfra. Fra sistnevnte kan man bestille større og rimeligere pakker. Jeg bestiller poser på 125 gram fra sistnevnte nettbutikk (gojiking).

Kokosmel: Jeg har bare prøvd kokosmelet fra Aman Prana. Det er helt nydelig! Kokosmelet ligner på hvetemel i konsistensen. Det er naturlig søtt, men inneholder få karbohydrater. Det er svært fiberrikt, og suger til seg væske. Dette melet må tilsettes sent i bakeprosessen! Her i huset er lapper av kokosmel og muffins av kokosmel svært populært! Kokosmelet kjøpes på helsekosten. Det koster ca 100 kroner for 500 gram, men det er svært drøyt i bruk, ettersom det suger til seg så mye væske. I oppskriftene mine bruker jeg max 1 dl. Melet passer fint til myke kaker.

Kokosolje: Er et fantastisk produkt! Kaldpresset kokosolje har en mild kokossmak. Cocosa kjenner mange av dere til! Det er et flott produkt, men det er jo dyrt. Et billigere alternativ er Jarrows formula (det første bildet). Det kjøpes på iherb, og koster i underkant av 50 kroner for den kaldpressede oljen, og rundt 25 kroner for den vanlige. Krukkene er på 450 gram, og det er knallgod kvalitet!

På iherb kan du også handle sukrin og kokosmel endel rimeligere. Der har de ikke vaniljepulver, men naturlig vaniljeekstrakt.

Sukrin, eller erythritol koster litt over 7 dollar (40 kroner)for 454 gram på iherb. Iherb har ikke sukrinmelis, men du kan lage det selv ved å kverne sukrin. Bildet er direkte linket!

Dette kokosmelet har jeg ikke testet, men har fått tilbakemeldinger på at det er bra. Det koster nesten 6 dollar/40 kroner for 454 gram på iherb. Bildet er direkte linket.

Vaniljeekstrakt, helt naturlig. En flaske er ganske drøy, og koster 10 dollar per stykk (ca 60 kroner). Bildet er direkte linket.

Jeg bruker Freia 70% kokesjokolade når jeg baker, den som finnes i bakehylla. Iherb har et stort utvalg mørk sjokolade som er fin å fylle opp handlekurven med, hvis man ikke har nådd taket på 35 dollar. For eksempel sjokoladene fra Vivani eller Green & Black’s. 100 gram sjokolade koster under 3 dollar, cirka 15-17 kroner.

Når du handler på iherb, så pass på å handle for under 200 kroner, og under 1,814 kilo. Da koster det 4-6 dollar for frakt, og pakken kommer i posten etter cirka to uker. Hvis du overgår denne vekten, blir varene levert med DHL. Du kan også velge DHL hvis du vil ha varene raskere levert. Det kommer vanligvis på 80-120 kroner, og du får varene etter 2-5 dager.

200 kroner høres kanskje ikke så mye ut, men man får mye for pengene på iherb! Hvis du ikke har handlet på iherb før, er du hjertelig velkommen til å bruke min rabattkode: CEC253. Da får du 5 dollar i rabatt på din første bestilling!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tips. Bokmerk permalenken.

8 svar til Reprise: Tips til bakeprodukter!

 1. Gunn sier:

  Takk for kjempefin oversikt! Akkurat det jeg trengte 🙂

 2. -m- sier:

  Hei. Er du no kjent med bruken av glutenmel? Så det på helsekost i helga. Ser jo at du ikke bruker det i boka di og jeg er veldig fan av at produktene skal være enkle og hverdaglige:) og der faller kanskje ikke glutenmel inn..

  Men uansett så skjønner at det har med å gjøre at bakst, gjerne brød/rundstykker skal henge litt mer sammen. Vet du om det kan/skal brukes istedetfor eller i tillegg til Fiberhusk? Noen spesielle meltyper som man bør bruke det sammen med? Har egentlig veldig mange sp.mål men det er fordi jeg rett og slett ikke har helt peiling på bruken av dette.

 3. Alle disse varene burde finnes i ett hvert kjøkken 😀 jeg er selv fri for sukrinmelis :/

 4. Camilla sier:

  Supertakknemlig for listen og linkene. Tusen takk! 🙂

 5. Kristine sier:

  Jeg gikk til anskaffelse av kokosmel etter å ha sett deg bruke det mye, så nå har jeg alle ingrediensene du nevner over 🙂
  Har ikke testet det enda, men gleder meg veldig.

 6. Kjempefin blogg! Har nettopp begynt på diett uten hvete, laktose og sukker så jeg føler meg litt bedre nå som jeg vet at det finnes alternativer 🙂
  Brukte rabattkoden din da jeg bestilte fra iHerb. Så nå gleder jeg meg til varene kommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s