Monique om barns kosthold

Barn som spiser feil kost har «busy brain» og bruker lang tid på å klare å følge med, å finne konsentrasjon. Barn som spiser rett, finner konsentrasjon raskere. Utrolig godt sagt!

Monique forteller følsomt om sin egen bakgrunn som overvektig barn. Hun forteller om hvordan hun har prøvd alle metoder for å gå ned i vekt. Hun er ærlig og åpen, og hennes historie som overviktig gjør iallfall veldig inntrykk på meg. Monique forteller om små, såre utfordringer hun hadde som ung og overvektig.

Monique - 40 og råfresh!

Monique snakker om hva som skjer i det vi slutter å fullamme. Morsmelk er rik på fett, mettet fett. Når vi så skal introdusere barn for vanlig mat, gir vi de lettmelk, margarin, mager mat og nøkkelhullsmerket mat.

Hun sier at det ikke handler om hvorvidt man rører på seg eller ikke, overvekt handler om mat. Små barn rører på seg, selv om de er tykke.

Hun snakker om barnmaten vi gir fra barna er 4 måneder. For eksempel fruktpureer – det vil små barn ha. Men dere- det er jo fullt av sukker. Det samme gjelder for fruktyoghurt.

Hva slags fett er bra for barn? Kokosolje, kremfløte, meierismør og majones. Vi bør steke i kokosolje, ikke i olivenolje. Dette på grunn av transfettene som dannes ved oppvarming. Vi skal også være forsiktige med oljer, særlig solsikkeolje. Dette er på grunn av at den inneholder for mye omega 6. Vi har en ubalanse i forholdet mellom omega 3 og 6, og må spise oss til balanse. For mye omega 6 skaper betennelse. Omega 3 derimot er svært viktig for oss. Konsentrasjon, tørr hud, uro, immunsystemet…

Monique snakker om at den maten vi gir barna skaper urolige barn – og så klager skolen på at det er noe galt med barna!

Dette skal man ha kjøleskapet:

smør

fullfet melk

naturell yoghurt, helst tyrkisk/gresk

majones

fløte

egg

ost

pålegg

Og helst økologisk!

Monique mener at det ikke blir spesielt dyrere. Man spiser mindre, er mett lengre, og bruker ikke penger på take away, juice, brus… Derimot er det dyrere den første måneden, for da skal man jo bytte ut alt man har i skapet.

IKKE kjøp mat som inneholder smaksforsterkeren E621. Dette brukes i dårlige, behandlete produkter som ikke lenger har god smak. I tillegg brukes det i snacks, krydderblandinger, skinke, ferdige sauser og lignende. Dette skal man ta bort fra barns kost. Det er forbudt i mange land, og er gift for oss. Mange kan reagere sterkt på dette stoffet (allergi, hodepine og lignende).

Tips til frokost: egg, avokad, osteruller med smør i, lchf-pannekake med krem og bær, eggemelk.

Tips til andre måltider: kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker og god saus. Pølser med høyt kjøttinnhold som snacks/mellommåltid. Babybel, krem og bær. Gi pålegg som mellommåltid.

På restaurant sier Monique: jeg er ikke kranglete, jeg er bare en utfordring!

Og du, Moniques blogg finner du her.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold, Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

11 svar til Monique om barns kosthold

 1. Irene sier:

  Jeg spiser Udo`s Choice-kapsler. De inneholder Omega 6…Bør jeg slutte med dem da??

 2. Tine sier:

  Anbefaler alle som lurer på barnemat å kjøpe vitenskap og fornuft nummer 7…en hel artikkel om spebarnsmat 🙂

 3. thilde sier:

  Må si at jeg er imponert over referatene dine. Hvis du tenker å gjøre det på samme måte i dag er dette en svært bra kompesasjon for at jeg ikke kunne dra. Kjempebra 🙂 nå må jeg bare ha tid til å lese alt sammen. Ha en fin dag i dag også.

 4. jeg levde på junk og potetgull og kaker i oppveksten men hadde gode karakterer osv 🙂 tror barn er flink å tilpasse seg uansett kosthold.

 5. Glem ikke at morsmelk også inneholder oligosakkarider og laktose (melkesukker).
  Det er en myte at det dannes transfett ved oppvarming av olje, men det skjer en oksidering og det dannes ugunstige stoffer – det er riktig. Stek på middels varme, så unngår du det hvis du bruker oliven- eller rapsolje. Eller bruk smør! 🙂

  Ikke finn på å kjøpe mat med smaksforsterkere. Det er et tegn på at maten er dårlig i utgangspunktet. Les innholdslisten på alt du kjøper. Bruk penger på mat, det er det eneste vi kjøper som er livsviktig.

 6. Monique sier:

  Så super koselig att sitta med dig under seminariet! Tack för champagnen och trevligt sällskap vid middagen! Riktigt kult!

  Vi höres så klart framöver! Tack igen, du inspirerar! 🙂
  Kraaaam! eller Kleeeem kanske 😉

 7. Randi sier:

  da ser det faktisk ikke så verst ut i kjøleskapet mitt:) Finnes det økologisk mayonnaise eller en som er helt fri for E stoffer, evt laget på kaldpresset (raps)olje?? jeg har kikket lenge i butikkene men ikke finnet noe enda. og har du noen pølser du kan anbefale som er rike på kjøtt og helst ikke inneholder Estoffer? er spent på Moiques blogg, skal ta en titt etterpå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s