Barn på lavkarbo – Gunn Karin Sakariassen

Gunn Karin forteller om at hun selv var svært syk av ulcerøs collitt, som er en betennelsessykdom i tarmen. Hun var på toalettet opptil 70 ganger om dagen! Hun ble frisk da hun kuttet ut korn. Det ledet til at hun utdannet seg innen ernæring.

Hun har laget oppskriftene i suksessboken Frisk med lavkarbo-100 oppskrifter.

Gunn Karin snakker om at gjennomsnittsvekten blant barn har økt. På verdensbasis brukes det 2700 milliarder på diabetesmedisin. I Nord-Europa har 15-20 prosent av barna overvekt eller fedme.

Gunn Karin forteller at 8 av 10 barn er sjef over hva som spises hjemme! Hun går gjennom konkrete eksempler på hvordan hun jobber med barn på klinikken. Gunn Karin forteller levende og engasjert, og vekker latter når hun sier at vi kvinner er vanskelige å jobbe med, for vi vil gjerne finne unnskyldninger. Menn derimot, gjør som hun sier 😉

Hun sier at ekstrem lavkarbo ikke er optimalt for barn, og at poenget ikke er å spise minst mulig karbohydrater, men å skreddersy inntaket til individuelt behov.

Foreldre har ansvar for å gi barna sine den beste maten. Mat skal ikke brukes som straff og belønning. Hun anbefaler at vi står opp tidlig om morgenen, lage sunn frokost og spise sammen med barna sine.

Planlegg matpakke og lunsj! Mor, far OG barna skal bli enige om hva slags mat som gjelder hjemme. Foreldre, skole og barnehage har dårlig kunnskap om mat. Statens ernæringsråd og deres anbefalinger fører til at hvert tredje barn over 10 år blir overvektige.

Sunne karbohydrater for de minste, er: bær, frukt og grønnsaker, særlig avokado og melon. Grøt laget av hirse, ris quinoa eller glutenfri havre. Der skal det tilsettes kalkpulver, kokosolje og flytende vitaminer. Korn og belgfrukter må bløtlegges før bruk.

Vi bør alle ta probiotika.

Gunn Karin tipser også om bloggen til min søte leser, nemlig Gladere barn!

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold, Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

5 svar til Barn på lavkarbo – Gunn Karin Sakariassen

 1. -m- sier:

  Hva er probiotika og hva hjelper det kroppen med?

 2. Tina sier:

  Har selv slitt med ulcerøs collitt iover 20 år og det var faktisk en av grunnene til at jeg valgte å legge om til lavkarbo. Nå er nesten alle medisiner kuttet ut, kun noen få perioder av og til jeg må ty til betennelsesdempende. Så ja mat kan være medisin. Ble nysgjerrig på probiotika nå:-)

 3. gladerebarn sier:

  Tusen takk for reklame 🙂

  Probiotika (=frysetørret melkesyrebakterier, samme som de man får i biola, men større mengde!) styrker de gode bakteriene i tarmen. Probiotika er spesielt gunstig ved allergi og matintoleranse, og kan hjelpe kroppen til å tåle «utfordrende mat» bedre. Det forebygger også hyppige infeksjoner, eksem, forkjølelse, øreproblemer og diverse magetrøbbel av den enkle grunn at 70% av immunforsvaret vårt sitter i mage-tarm systemet. Det er viktig at tarmsystemet fungerer mest mulig optimalt for å ha god helse! Man får kjøpt probiotika av god kvalitet på helsekosten. Selv bruker jeg Udos Choice sitt merke og er fornøyd med det. Men det finnes andre bra alternativer også!

  Og tusen takk for flotte referat fra seminaret! Jeg ble spesilet glad for innlegget om barn!

  Kristine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s