Siv Hauge fra Sunt Hjem

Siv, som har bygget opp bedriften Sunt Hjem, holder en presentasjon av foretaket sitt samt kost for hele familien. Sunt Hjem er opptatt av hel, ren og naturlig mat. Mat skal lages fra bunnen av. De er opptatt av å gi individuelle råd.

Fokus er helse og matglede.

Sunt Hjem har veiledere som kommer hjem til deg, og som gir individuell og praktisk veiledning. Blant annet er de med og handler på butikken! En fantastisk ide, synes jeg. De holder også matkurs og foredrag for grupper, blant annet skoler og barnehager.

Hva skal til for å legge om kostholdet:

-Kunnskap om mat

-Kunnskap om kropp

-Planlegging

-Riktig prioritering av tid

-Bruk sunn fornuft og ikke ble ekstrem (det er få som trenger å spise ekstrem lavkarbo).

Mat handler om mer enn prosenter av fett/protein/karbohydrat. Det skal være nytelse og skape stemning. Gjør det enkelt! Alle bør i det minste  spise karbohydratredusert (mellom 26-45E% karbohydrater).

Når det gjelder barn, er det viktig å ikke bruke mat som belønning og straff. Hvis hele familien skal legge om kosten, er det viktig å ha med barna på prosjektet.

Siv snakker om hvordan man kan lykkes. Kast den maten du ikke skal ha (eller gi det til en nabo du ikke liker)- ikke bruk kroppen din som søppelbøtte! Visste du at Kellogs K special, som markedsføres som et slankeprodukt, inneholder 11 sukkerbiter i en bitteliten porsjon på 30 gram?

Sunt Hjem er opptatt av at vi skal velge kortreist og økologisk mat. Vi skal handle lokal mat, og følge sesongen. Ingredienslistene bør være så korte som mulig! Tenk kvalitet framfor kvantitet (mengde). Tenk miljø og dyrevelferd!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold, Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

3 svar til Siv Hauge fra Sunt Hjem

  1. Randi sier:

    bra innlegg:) Jeg hadde så lyst å dra på messen, men må jobbe i helgen. Takk for at du deler litt med oss. tror jeg skal ta en titt på Siv’s nettside. Synes det er vanskelig å finne riktig mat til småbarn i butikken.

  2. Keros sier:

    «Kast den maten du ikke skal ha – eller gi det til en nabo du ikke liker» Haha, den likte jeg:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s