Cafe creme de coca (Kaffe med kokosmelk)

Skal du prøve å kutte ut fløte i kaffen?

Jeg elsker fløte i kaffen. Men jeg har en lei tendens til å stadig øke mengden fløte. I perioder erstatter jeg derfor fløten med kokosmelk.

Kaffe med kokosmelk smaker faktisk veldig godt, og er selvfølgelig superenkelt å lage. Kokosmelken løser seg lett opp i kaffe, og en åpnet boks holder tre-fire dager.

Du kan, i en overgangsperiode, ha 1 ss fløte i kaffen og kokosmelk etter smak. Hvis du er glad i søtt i kaffen, kan du piske opp den stive delen av kokosmelken med litt søtning (det tar 30 sek å piske kokosmelk til krem), og så oppbevare den i en boks i kjøleskapet.

Kokosmelk tåler fint å være med på tur i en liten boks i veska også.

Nå om dagen inntas min doble espresso med litt ekstra vann med 1 ss kokosmelk og 1 ss kokosolje.

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tips. Bokmerk permalenken.

15 svar til Cafe creme de coca (Kaffe med kokosmelk)

 1. Elisabeth sier:

  Bruker du bare kremen på kokosmelka, eller blander du alt før du bruker den? 1 ss var jo ikke rare greiene i en kaffe, da. Men hvis det bare er kremen vil det jo bli fyldigere. Leste innlegget om melkeprodukter, og vil gjerne prøve å redusere det. Tror det kan være en faktor som gjør at de siste kiloene ligger spikret hos meg. Ikke at det er så viktig å få dem vekk, men samtidig er de irriterende. Og så syns jeg det er morsomt å «forske» på meg selv. Endre enkelte ting, en og en, og se effekten.
  Monique, Lifezone, har forresten bra omtale av boka di og link til å kjøpe den:)

  • Bruker bare kremen på kokosmelka, det er der fettet ligger 🙂 Ta så mye du vil! Det er bare hvordan jeg drikker den. Jeg har innfunnet meg med at de siste kiloene er der for å bli. Men vil gjerne ha kosen på magen bort 🙂 Kiloene på låra får bare være der 🙂

   Jeg har sett det 🙂 Du, det er så synd at du ikke skal på seminaret altså. Hadde vært hyggelig å møtt deg på ordentlig 🙂

 2. Takk for tipset! Jeg har prøvd kokosolje før, uten at jeg syns det var optimalt. Jeg gjør nok som deg; får i meg for mye fløte via kaffen 😦 Neste kaffekopp skal jeg åpne en kokosmelkboks 😀

 3. Elisabeth sier:

  Ja, jeg skulle gjerne vært der og møtt deg, du er litt spesiell vet du:) Men hele programmet er så mye repetisjon av lchf-utdanningen, og det ble litt for mye totalt sett. Men en gang treffes vi nok, håper jeg.
  Ang. de kiloene så har jeg hatt min myke mage (nedenfor livet) hele livet. Husker at jeg som tenåring likte å ligge på ryggen, og da ble magen flat, ja noen ganger nesten litt «innover». Så denne magen ligger nok godt genetisk hos meg og mine. Ser kvinner før og etter meg som har de samme tendensene. Men selvsagt vil kostholdet avgjøre hvor stor fyllinggsgrad det er på denne magen…..

 4. Så utrolig fin og ikke minst inspirerende blogg:D jeg er ny fast leser! Kokosmelk og fløte i kaffen er mine to favoritter på morgenkvisten:) Ønsker deg en fantastisk torsdag:)
  Klem fra Annette:)

 5. Åse sier:

  Vil bare si att jeg fikk den flotte boken din i posten i går, bestilte på ark, kosa meg i hele går kveld, lest og kost meg en hel haug. Laga de myke sjokolade cookiesene, snadder..I dag har jeg laga gele av jordbær og vaniljesaus gleder meg til det er ferdig stivnet.
  Jeg kan ikke vente med å prøve nye oppskrifter i boka, den var bare fantastisk flott, syns du nesten må få tilbakemelding fra storfornøyd bruker.
  Lykke til med boksalget.

  Klem Åse

 6. Nina A. M. sier:

  Å, du skjønne Cecilie….
  I dag holdt du på å bli min unnskyldning for ikke å dra på trening.
  Ferdig skiftet og klar til dyst kikket jeg ned i postkassa på vei bort til bilen: der lå boken din!
  Da veide jeg virkelig for og i mot, men stålsatte meg og dro av sted.
  Boken din hang som en «gulrot» på netthinnen min mens jeg varmet opp, tok tre serier med styrke, før jeg avsluttet med 20 min. på mølla og var SÅ fornøyd meg meg selv.
  Nå sitter jeg her med en kaffe med kokosmelk og premierer meg selv med å lese og sikle (!!!) over boken din.
  Legger ikke skjul på at jeg hadde skyhøye forventninger etter alle tilbakemeldinger her på bloggen, men du har innfridd alle og vel så det!
  Den er estetisk vakker, fargene og duse og lekre, papirkvaliteten er nydelig og tekstene dine sitter som støpt…
  I fare for å gå tom for superlativer gir jeg meg her og sier bare:
  GRATULERER,- jeg er så imponert!

  Stor klem fra Nina : )

 7. Kaffe med kokosmelk(fløte) smakte helt nydelig 😀

 8. Lissi sier:

  Mmmm.. Nettopp drukket en dobbel espresso med ekstra vann, 1 ss cokoskrem (det tykke i kokosmelkboksen) samt 1 ss cocosa.. Nam, det blei jo godt jo og fløten er det herved slutt på i kaffen 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s