Kanelkyssede brente mandler

Altså, nam! Noen ganger er det nesten litt dumt å lage noe som smaker så godt, for det er litt vanskelig å stoppe og spise. Disse sukkerfrie brente mandlene, såvidt kysset av kanel er helt nydelige. Og du, dette er en hyggelig gave!

Du trenger:

2 dl mandler med skall

1 dl sukrin

1 dl vann

1 ts kanel

30 gram smør

Slik gjør du:

Ha alt unntatt smør i en tykkbunnet kjele eller panne. Kok opp og la det småkoke til massen har kokt nesten helt inn. Det tar ca. 30 minutter. Rør ofte, slik at mandlene ikke svir seg. Tilsett smøret og la det småkoke i 10 nye minutter. Mandlene skal være blanke, men væsken trenger ikke å ha kokt helt inn. Legg mandlene over på bakepapir. Skill de fra hverandre når de er blitt kalde. Oppbevares i et lufttett glass i kjøleskapet (hvis du klarer).

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

49 svar til Kanelkyssede brente mandler

 1. Tina sier:

  For et nydelig navn på disse mandlene. Skal testes:-) X fingrene for at jeg får boka di i posten nå til uka:-)) Tusen takk for enda en flott oppskrift.

 2. hei! takk for mange gode oppskrifter 🙂 Kan også anbefale salte mandler som en juleforberedelse-minimalt med arbeid men himla godt 🙂 Og tilpasset oss som lever uten sukker 🙂

 3. Elisabeth sier:

  Hei på deg, i dag har jeg laget cookies med sjokolade fra boka di. Nydelige, lett å få oppheng på noe sånt:) De ble usedvanlig flate og utflytende, men regner med de kanskje trengs litt mer mandelmel? Har nemlig kjøpt gammeldags mandelkvern, og fikk en følelse av at det ble litt med «fluffy» enn det jeg har lagd tidligere.
  Fint å se at det har gått så bra med signeringer. Regner med denne boka selger som varme lavkarboboller:))

 4. Lissi sier:

  Ååå, søte Cecilie! Tusen takk 🙂 Gleder megtil disse skal lages 🙂 Høres bare altfor godt ut, då får vente til neste helg 😉

 5. Oh hello there. akkurat som mandler ikke er godt nok i seg selv . disse skal prøves 😀

 6. Hei du, og gratulerer med boka! Jeg reiser på Norgesbesøk nå til jul, hvo jeg blant annet skal ha noen seminarer om hvordan «Hollywood holder seg i form». Kanskje vi kunne tatt et møte og en prat?

 7. Ada sier:

  Siden du er dronningen av lavkarbo snop tenkte jeg at du kanskje visste næringsinnholdet i yacon sirup? Har lett overalt, men det står ingen steder… Ikke en gang på glasset! Hehe..
  Flott blogg, forresten! 😀

  • Vet ikke næringsinnholdet. Men den har GI på 2-5, og regnes som ok på lavkarbo, også fordi det består av 40 % FOS som ikke påvirker blodsukkeret. MEN f eks jeg får et enormt søtsug av det, så jeg bruker det lite!

 8. Ida sier:

  Jeg har lenge hatt lyst til å lage salte mandler (for å ha det i sjokoladefudge), tror jeg må lage disse også. Kjempefin den toppen fra Odd Molly, forresten!

 9. Åh, det så utrooolig godt ut! Har lest gjennom gaanske mye av bloggen din nå, siden jeg har så utrolig lyst til å starte med lavkarbo. Har lest mye på nett, men mye av det er vanskelig å skjønne (for meg, nybegynner, hehe). Vet ikke helt hvordan jeg skal starte – er redd for å legge på meg siden det høres ganske skummelt ut og å spise såå mye fett. Har lyst til å gå ned noen kilo, i og med at jeg har lagt på meg litt etter jeg flyttet til Brasil. Har du noen tips? 🙂 F. eks hvordan jeg skal begynne osv.

 10. Linn Helen sier:

  Hmm…. Nam! No står mandlane og putrar i kjelen – gler meg til eg kan prøvesmaka…! Men, er det mogleg å ta mindre vatn trur du, for å få det til å gå litt fortare?
  Elles så står no bountyen i kjøleskapet òg, gler meg til den òg kan testast!
  Tusen takk for gode oppskrifter! Gler meg til eg skal kjøpa boka di – må berre få løn fyrst 😉
  Ha ein finfin kveld!

  • Hei Linn Helen! Det kan godt hende, jeg tok utgangspunkt i en oppskrift fra Funksjonell Mat og tenkte ikke mer på det. Men da blir kanskje sukrinsmaken mer intens? Jeg vet neimen ikke, altså. Håper alt blir vellykket! Ha en nydelig kveld – kos deg med godsakene!

   • LinnHelen sier:

    å fyttirakkaren kor gode! nam nam! har allereie ete ein god neve – og heldige meg så er ikkje gubben så glad i mandlar…. eller kanskje ikkje heldige meg? Hehe!
    bountyen var knakandes god – men nestegong må eg ha den i ei større form slik at den vert flatare, og det vert meir sjokolade pr bit. har du forresten bitane litt i frysen før du duppar dei? Dei smelta litt etter nokre rundar i varm sjokolade, så den hang litt dårleg til slutt…
    nam nam! Takk igjen for nydelege oppskrifter! jula er redda:-)

   • Takk for tilbakemelding! Ja, de er kjempegode 🙂 Jeg pleier å Bountyen litt i frysa først – og avkjøle sjokoladen helt 🙂

 11. No.15 sier:

  Nå har jeg lest i boka di og synes den er kjempefin. Elsker at oppskriftene er såpass enkle, det gjør det også lett å ta barna med på kjøkkenet som du skriver om.
  I dag har jeg og jenta mi på 3 år laget sjokoladekake med krem og den ble SÅ god! Samboeren som ikke er glad i mørk sjokolade likte den også.
  Kan jeg komme med et par spørsmål ang. ingredienser? Jeg lurer på hva slags kakao du bruker, hva slags mørk sjokolade du bruker (eller om du lager den selv hele tiden?) og hva slags kokosolje uten smak du bruker.

  Takk for svar på forhånd! 🙂

  Lise

 12. No.15 sier:

  Supert, takk!
  Jeg brukte også Regia bakekakao, også ble det Bocca 70% i kremen for det var det jeg hadde. Supergodt!
  Gleder meg til å teste flere oppskrifter.

 13. camilla sier:

  Jeg lagde disse i går, og de var skikkelig gode, sitter å leser til eksamen, så da passer det med noe godt å spise, som samtidig gir energi. De var nesten litt for gode, fort gjort å spise litt for mange av disse, hehe.

 14. Emma sier:

  Tusen takk for en nydelig oppskrift! Har ikke pröv enda, men snart… =)
  Har også bestilt boka di! 😉

 15. Tilbaketråkk: Kanelkyssta brända mandlar « En blogg om fettdieten – de fettskrämdas mardröm

 16. vaskeklut sier:

  ååååh, jeg skulle lage disse, jeg. og så ser jeg at jeg bare har sukrinmelis og ikke sukrin. bah.

 17. kristine sier:

  Disse må prøves! Kan man brukte fruktsukker? Eller kun sukrin? Jeg bor langt unna helsekost butikk, men ser så godt ut at jeg klarer nesten ikke vente til jeg skal reise til byen neste uke hvor jeg får tak i sukrin.

  • Hvis du spiser lavkarbo, så er ikke fruktsukker noe godt alternativ. Det er fruktose, verre enn sukker. Men det går an å bestille på funksjonellmat.no for eksempel, da kommer det i posten i løpet av et par dager.

 18. Cathrine sier:

  Hei
  Jeg har laget en porsjon med kanelmandler som ble supergod og forsvant fort. Inspirert laget jeg en porsjon til som ikke ble bra. Mandlene vasne og sukkermassen stivnet ikke. Måtte prøve anda en gang i går og fikk det heller ikke til. Jeg har fulgt oppskriften til punkt pg prikke hver gang og skjønner ikke hvorfor dette skjer? Jeg har så lyst å få det til, Tror du det er mer eller mindre koking som skal til ?

  Mvh Cathrine

 19. Mette sier:

  Fikk smakes disse av kollega i dag. Super gode og nå skal jeg lage disse selv. Takk 🙂

 20. Lille meg sier:

  Usj – der gikk andre porsjon i bosset 😦 Har fulgt oppskrifta til minste detalj, men massen kokar ikkje inn og eg endar opp med brent masse, mensten meir masse på slutten enn eg begynte med. Småkoke skriver du: kan det småkoke uten at man ser det boble? For småkokinga mi er tydeligvis ikkje heilt riktig.. Har sååå lyst å få det til, men kan ikkje drive å kaste dyre sukrinen i bosset 😦 Får prøve en tredje gang med temp sånn at eg ikkje ser det kokar/boblar og sjå om kanskje det er cluet..? Har du noken tips???

  • Lille meg sier:

   På tredje forsøk blei ikkje massen brent.. Den blei som dei andre gangane først tjukkare og alt såg ut til å gå som det skulle, men så etter ca 20- min, blei den plutselig tynn igjen, og blei aldri tjukkare igjen etter det.. Smaken blei god (nam-nam) men hadde trudd at massen skulle bli tjukkar og legge seg tjukkare på mandlane.. Eller er det slik det skal være? Smaken var uansett ingenting å utsette på 🙂

 21. Bettina sier:

  Lagde disse her, der jeg byttet ut 1/2 dl sukrin med Tagatesse. Dermed karamelliserte massen seg mer, slik som på vanlige brente mandler. Mmmmmm, rett og slett nydelig!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s