Førjulskake med trøffel

Denne formkaka er laget med samme oppskrift som muffinsene av kokosmel. Denne er luftig og helt nydelig. Og enkel, selvfølgelig!

4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl kokosmel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

1 dl fløte

Trøfler:

100 gram mørk sjokolade

2 ss fløte

Trøfler: Smelt sjokoladen og rør inn fløten. La den kjølne, til du kan trille kuler av den. (NB: det var et klissete prosjekt. Hvis du har sjokoladeformer, anbefaler jeg at du heller sjokoladen i former i stedet og lar de stivne).

Pisk egg og sukrin luftig. Sikt kokosmel, vaniljepulver og bakepulver og rør det forsiktig inn. Tilslutt rører du inn fløten.

Hell røra i en bakepapirkledd brødform (1,5 liter) eller en silikonform. Legg kulene eller figurene på toppen. De synker ned av seg selv.

Stek kaka midt i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter. La kaka avkjøles litt før du tar den ut av formen. Den smaker helt nydelig, og holder seg saftig i flere dager i kjøleskapet.

Tips: krydre gjerne trøflene litt. Litt kanel, litt chili, litt appelsin. En smak du forbinder med jul!

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

45 svar til Førjulskake med trøffel

 1. Line sier:

  Den skal helt kart testes 🙂

 2. -m- sier:

  Lekkert! Tittelen på kaka hørtes så «eksklusivt ut» også…trøffel:)
  Har ett kjapt så.mål om vaniljesukker, du har vel helt sikkert nevnt det før på bloggen, men klarer ikke å finne det igjen i farta.
  Husker du sa på GMN at «når vi baker lavkarbo så bruker vi jo ikke vaniljesukker lenger» eller no sånt. Bestiller du også dette fra Funksjonell mat? Eller har du funnet en bra en på Iherb? Sitter å pusler med en bestilling til Iherb i dag og det ville passet bra å slenge på litt vaniljesukker:)

  • Ida sier:

   Hei! Jeg svarer jeg – iherb har dessverre ikke vaniljepulver, men jeg pleier å bestille det fra den engelske nettbutikken gojiking.co.uk (http://www.gojiking.co.uk/shop/index.php?main_page=index&cPath=62&zenid=75sf6peqr2oqse6iia6ac6en40). Der får man vaniljepulver til litt over halvparten av prisen til funksjonell mat. Så får vi helle større FM gjennom å kjøpe sukrin og mandelmel 🙂

   • Takk for hjelp Ida! Jeg har litt smerter på gang i håndleddene, så jeg må begrense svaringen litt!

   • -m- sier:

    Takk for svar:) Har ikke brukt den netthandelen før. Ser den er fra UK..samme opplegg som Iherb med vekt, porto og toll eller? og det er vel sikkert like lett å registrere seg som kunde der som på Iherb. Hva ellers pleier du å kjøpe på Gojiking som er LCHF?

  • Ida sier:

   Det er ingen vektgrense for billig frakt på gojiking, den stiger bare i takt med vekten på pakken. Jeg kjøpte nettopp 60g vaniljepulver, og betalte mellom 10-14 kr for frakten som tar ca. 1 uke. Samme 200 kr grense ift. toll, ja. Veldig lettvint opplegg – alle produktene deres ligger i en sidemeny til venstre på hjemmesiden, og så er den tryggeste betalingsformen paypal. De fører ikke spesifikke LCHF-produkter, mest supermat og raw food. Av lavkarboting hender det jeg kjøper med kakaosmør, kokosolje, nøtter og fiberhusk. De har også stevia, men den har jeg ikke prøvd. Gojiking er litt dyrere enn på iherb, men billigere enn i Norge!

  • Ida sier:

   Bare hyggelig! 🙂

 3. Sara sier:

  Herlig! 😀 Denne MÅ jo prøves!

 4. Lissi sier:

  -m- : Bruk vaniljePULVER istedenfor vaniljesukker.. Vaniljepulver kjøper du i helsekost 🙂

  Skal prøve denne oppskriften ja. Hørtes veldig god ut 🙂

 5. Linn Therese sier:

  Nam!! Tror jeg løper på kjøkkenet med én gang. 🙂 Et lite tips til mindre kliss med trøflene… I en sånn kake er det jo ikke nøye hvordan fasongen blir, så det går helt fint å bare lage klumper med en teskje. Jeg er ikke glad i kliss, så selv om jeg lager konfekt med trøffelmasse, lager jeg bare kuler (ihvertfall kulelignende klumper) med to teskjeer. 😉

 6. Trine sier:

  Hei på deg!
  Denne kaken vil jeg også prøve! (Jeg kommer til å «kline» trøffel ut på et bakepapir å skjære biter av det å putte i kaka…)
  Er litt gira på å finne mange fine oppskrifter på snop og kaker til jul! Er min første lavkarbojul, å gruer meg litt til fristelsene det byr på. Men jeg har funnet mange fine oppskrifter her hos deg, å begynner å se litt lysere på det nå. 🙂
  Du har en fantastisk blogg, og du er et nydelig og utrolig kreativt menneske! 🙂

  • Åååå, jeg fikk salto i magen av det du skrev. Tusen takk!

   Det var godt tips! Jeg holder på å lage en direkte link som skal ligge på høyre side, rett til mine juleoppskrifter. Skal prøve å legge ut iallfall en i uka før jul! Null stress altså 😉

 7. Trine sier:

  Åh wow!
  Da blir det jul i år også!
  Kan jeg få si: Glad i deg!? 🙂

 8. Tina sier:

  Yummi….. denne skal testes imorgen. Da har jeg fri og får besøk. Kjekt med noe å bite i til kaffien etter en gode lavkarbolunsj.Takker vigjen for en smashing oppskrift.

  • Bare koselig, søta! Kos deg i morgen!

   • Tina sier:

    Hmmmm… hva gjorde jeg galt tro? Kaken ble jo kjempegod den, men min sjokoladetrøffel gikk ikke nedi. De ble liggende på toppen som søte små hjerter, men jeg ville jo ha de inninkaka:-( Men ser positivt på det….. da må jeg snart teste kaka en gang til for å få den til perfekt:-)

 9. Anne-Kariin sier:

  Hei, må også si jeg er imponert over alt det gode som presenteres, men går det greit for meg å spise slikt når jeg lever på LCHF kosthold? Må jo få si jeg sliter med overvet og forsøker å gå ned i vekt.

  • Jeg synes man kan ha som hovedregel at slik kos er til fest, bursdager, lørdag eller lignende. Selv om jeg utgir bok stappfull med sukkerfrie søtsaker, så synes jeg ikke det skal spises for mye av det heller 😉

 10. Tilbaketråkk: Julekaker og julesnop | Fristende lavkarbo

 11. mmmmm. Kan ikek vente med å sette tenna i denne 😀

 12. Ida sier:

  Den kaken ser himmelsk ut! Satser på at det går fint å bytte ut fløten i begge oppskriftene med kokosmelk, det tror jeg nesten at jeg må prøve på i hvert fall 😀

  • Ida sier:

   Har et lite spørsmål til bakedronningen som ikke trenger å besvares før håndleddene er i orden igjen 🙂

   Tror du det går an å ha i fruktpuré uten å endre nevneverdig på oppskriften? Kanskje legge til bittelitt mer kokosmel? Hva slags konsistens skal røren ha? Jeg vil så gjerne lage noe med gresskar, og det er vanskelig å finne en allergivennlig oppskrift som har gresskar i fra før av. Det hadde vært greit med innspill fra en litt mer erfaren baker enn meg selv før jeg evt. bruker opp all gresskarpuréen på et mislykket prosjekt 😉

 13. Maren sier:

  Hei!

  Kunne du lagt ut næringsinnholdet i denne? 🙂

 14. Tilbaketråkk: Cake « linnsukkerspinn

 15. Kari Ann Granbakk sier:

  Hei! 🙂 Har bakt denne kaken i kveld, og den ble 100 % vellykket. Hadde i 8 dråper vanije stevia essens i tillegg til oppskriften. Kaken ble høy og lekker. Ser ut som kakerøren min var litt tykkere enn din, Cecilie, da mine konfekt ikke sank til bunns. Kaken smakte deilig av kokos og vanilje. Den skal garantert bakes flere ganger 🙂

 16. Ida sier:

  Jeg laget denne med gresskarpuré (1,5 dl + 1 ekstra ss kokosmel og soyafløte i stedet for kremfløte) og krydder i kveld, og den ble veldig god på smak, men veldig tett/tung. Skal evt. være litt kjappere og lettere på hånden neste gang jeg lager den, men den ble ikke mislykket i hvert fall! Kjempegrei oppskrift!

 17. Nina sier:

  Hei! Nå fikk jeg lyst til å bake! Men jeg er ikke så glad i kokosmel… Finnes det alternativer, evt så man kan bytte ut litt av kokosmelet? Har du noen erfaringer med det? Ellers, tusen takk for en super blogg! Nå blir det lavkarbojul for alle penga 😀

 18. Bodil sier:

  Denne såg utrolig spennende ut! Oppdaget bloggen din idag – så herlig blogg!!
  Har aldri prøvd kokosmel før – hvordan smaker det? Fikk veldig lyst å prøve!! Har det samme bake-egenskaper som mandelmel?

 19. -m- sier:

  Bakte kaken for første gang i kveld. Snadder. Klarte nesten ikke å stoppe…mmmmm. Hadde lest innlegga over og passet på å gi sjokoladen en liten ekstra dytt nedi kaka. Det ble bra!

 20. Elisabeth sier:

  Baker denne kaka for tredje gang på kort tid nå. Ei venninne ble «hekta», og i morgen skal svigermor få ei kake. Hun har cøliaki, og plutselig er det så enkelt å lage noe godt til henne:)

 21. Lissi sier:

  NAM! Lagde denne kaken forrige helg 🙂 Den blei kjempegod! Planen var å krydre trøflene litt, men det glemte jeg så det får jeg ta neste gang 🙂 Jeg brukte 86% sjokolade i trøflene -noe som ble for mørkt for alle andre enn meg..Så jeg hadde kake i noen dager for å si den slik 😉 I jula skal jeg lade den med 70% freia bakesjokolade -så kanskje jeg får delt litt med meg og 😉

 22. Kjersti sier:

  Takk for en spennende blogg! Jeg begynte med lavkarbo fordi mannen min (som faktisk er slank!) fikk høyt blodtrykk og høyt blodsukker. Forøvrig er jeg lei av å legge på meg i alle ferier fordi jeg spiser for mye snop (og får migrene og blir slapp!), så dette er virkelig noe for meg også!;D Jeg har allerede laget konfektene dine med stoooor suksess, så jeg må visst lage mer før jul. I dag skal jeg prøve meg på kaken din. God jul og alt godt til deg og dine!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s