O, lykkelige lørdag

Morgenfuglen meg er på plass i sofaen med kaffekoppen. Dobbel espresso med fløte, klar til å ta i mot minstejenta som så vidt er i gang på rommet sitt.

I dag skal Rebekka (bestis og bokas stylist)  og jeg lage et reklamebilde! Jeg får en A4-side i senteravisa til et kjøpesenter, og skal vise noen oppskrifter. Det innebar kokkelering i går… I tillegg til to oppskrifter fra boka, slo jeg til og lagde to nye. Dere skal få se bilder senere i dag, og så velge hvilken dere vil ha først 😉 Men i går fikk jeg virkelig kjenne på hvor innmari jeg koser meg med å bake og lage nye oppskrifter.

I tillegg var jeg og hentet konfektformer og et fat på kjøkkenbutikken, samt en topp og smykker på samme klesbutikk som sist. Det er så gøy å låne stæsj, men veldig vemodig å levere tilbake… Den hvite klokka er nok en gang med meg hjem… Gleder meg til å legge ut bilder etterpå!

Tidligere i uka fikk jeg en mail fra en meget fornøyd Asgeir i Funksjonell Mat (de som har sukrin). Sukrin ble jo nevnt et par ganger på tv-innslaget. Jeg er ikke sponset, men vi har endel kontakt og på slutten av bakeprosessen i sommer fikk jeg en stor pakke i posten med påfyll av bakevarer.

Da jeg fikk mailen tidligere i uka, skrev jeg at Sofia ønsket seg en boks av sjokoladepålegget som takk. Asgeir lurte på om jeg hadde lyst på noe mer, så jeg spurte om en pakke Tagatesse også (et nytt søtstoff). I går kom pakken:

Mira ville gjerne være med på bildet 😉

Himmel, for en overflod! 5 poser sukrin, 3 poser sukrinmelis, 3 poser finkvernete mandler, 1 pose mandelmel, 3 bokser sjokoladepålegg, masse sjokolade, syltetøy, 2 pakker Tagatesse. Her ble det jubel! Jentene får forøvrig bare sjokoladepålegg i ferier, men i går fikk Sofia lov til å åpne boksen. Sofia elsker det sjokoladepålegget, og sier at det smaker minst like godt som de man får på butikken.

Det hender jeg får spørsmål om hvorfor man ikke bare kan la vær å kose seg med noe søtt, eller hvorfor man ikke bare kan spise litt av vanlig søtt. Vet dere hva, jeg kan ikke det. Hadde jeg kunne spist en eller to og vært fornøyd, så ok. Men jeg klarte aldri det. Den siste jula før jeg la om kostholdet sto jeg med hele fjeset nedi kakeboksen, klarte ikke å slutte å spise før det var tomt. Jeg var sukkeravhengig. Det er så mye bedre for meg sånn som det er nå. Jeg har kontrollen!

I tillegg er det slik at sukker og hvitt mel gir oss ingenting. Jeg synes det er fantastisk jeg, at man kan lage nydelige bakevarer med sunne produkter. Ja til energigivere i stedet for energityver!

Jeg ble intervjuet av NTB her om dagen, og journalisten spurte om det samme. Hun hadde intervjuet ei fra Helsedirektoratet først, som hadde vært negativ til å bake sunnere julebakst. Jeg svarte noe av det samme som jeg skrev over. Vinklingen på saken er forøvrig sunnere julebakst, uten sukker og mel. Journalisten var svært kunnskapsrik, så dette blir spennende.

Og som svar til Helsedirektorat-damen: Jeg må velge mellom å avstå helt eller fråtse. Så sterkt trigger sukker meg. Men så har jeg et tredje alternativ også: å lage sunn julebakst som gjør at jeg kan kose meg og nyte og ha et avslappet forhold til det som serveres. Det betyr enormt mye for meg!

Dere, si fra hvis dere ønsker dere kortere innlegg… Jeg skriver meg bort som vanlig. Ha en nydelig lørdag!

C♥

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Morgenprat. Bokmerk permalenken.

37 svar til O, lykkelige lørdag

 1. myfunnydays sier:

  Koselig innlegg 🙂 Ønsker deg en finfin lørdag 😀

 2. Line sier:

  Kortere innlegg? No way Cecilie 🙂
  Ha en super lørdag 🙂

 3. AnitaPn sier:

  Oiiii sann! Det var jo en utrolig hyggelig overraskelse å få og så mye godt og nyttig inni! 🙂
  For første gang føler jeg at jeg har kontroll over spising og sukker, og det kjennes utrolig deilig. Gleder meg stort til å få boken din i postkassen, og deretter til advent og desember hvor jeg kan få gleden av å lage disse deilige, sunne kakene og godteriene som du har i boka. 🙂 Det blir nok en flott førjulstid!
  Ha en super lørdag, og ikke tenk så mye på å skrive kortere, det er en fornøyelse å lese bloggen din! 🙂

 4. Hege sier:

  Kjenner meg igjen i det du skriver om sukker, alternativene dine er helt supre gleder meg til boken din kommer 🙂

 5. Helen sier:

  Jeg har mange venner som kan spise 2 biter av sjokoladen og la resten ligge i kjøleskapet i ukesvis. Sånn har jeg aldri hatt det, og jeg har innsett sånn blir det aldri. Så da må man bare ta mine forholdsregler. Så får det heller bare være at mange ikke skjønner seg på sukkeravhengighet. 🙂

  Og – jeg elsker laaange innlegg.. 😉

 6. Elisabeth sier:

  Bare skriv i vei, koser meg med innleggene dine:) Er så enig med deg i det med å ha muligheten til å spise go`biter uten å få det store suget og påslag av blodsukker som føles som en kamp hver gang. Jeg har kun i perioder vært så ukontrollert at jeg har spist til det har blitt tomt, men ellers har det jo vært en kamp for å klare å leve med det suget som kommer når jeg spiser søte saker. Utrolig slitsomt. I går koste vi oss med nylagde fudge. Min 15-åring spiser dem utrolig langsomt, koser seg leeeenge med en bit:)
  Jeg trenger et tips til hvor jeg kan kjøpe noen rimelige og morsomme silikonformer til fudge og sånt. Litt kjedelig med bare hjerter, og over 125 kr. for en form synes jeg er drøyt (økosjokolade). Så tips om noe lekkert/morsomt hadde vært fint:)
  Du, den pakka fra funksjonell mat var jo et scoop, skjønner godt smilet til Mira. Hun tenker nok på alt det deilige mamma kan lage av det. Er nysgjerrig på tagatose, får liksom ikke tak i hvordan det påvirker oss. Har prøvd et par sjokolader og sjokopålegget. Det er no nydelig, men grusomt søtt. Og jeg mener jeg har sett at noen av de tagatoseproduktene også inneholder sukralose? Det vil jeg iallefall ikke ha i meg….. Om du erfarer noe med dette, hadde jeg satt pris på et innlegg. Gjerne et langt, hvis det trengs:)
  Ha en strålende dag

 7. Elisabeth sier:

  Mine kommentarer blir visst litt lange de også iblant…..

 8. Greta sier:

  God morgen. Eg har dysleksi og liker som regel ikkje så lange innlegg. Men måten du skriv på gjør att eg klarer å lese dem uten att eg må gi meg. så berre fortsett å skriv langt du.
  Håper du legger ut interjuvet når NTB legg det ut. Eg har vel aldri vore sukkeravhengig, men eg hadde veldig lett for å legge på meg og vart tydelig sjuk av sukker og hvitt mel. Gleder meg til å prøve ut litt julebakst uten det vanlige tullet i . Ha ein fin lørdag

 9. kariana sier:

  Og medan vi snakker om sukker, eg klarer ikkje sukrinsmaken, og måtte berre hive ei sjokoladekake i bosset, men konsistens og fylde var fin.Har no kjøpt Splenda, og uansett er eg forsiktig med søte saker. Splenda bruker eg til te, til bringebærsmoothies o.l. Så har eg laga bringebærfromasj med Eldorado dietgele og piska krem. Nydeleg. Så kva med Splenda?

  • Oda sier:

   Fra det jeg har forstått går lavkarbo ut på ren mat..? Og splenda er jo kunstig søtning kroppen ikke trenger. Med mindre man ikke har et valg som diabetiker

   Og fint innlegg! Lange innlegg er alltid bra i min bok 😉

 10. Kari sier:

  Jeg henger meg på Elisabeth over her! Liker lange innlegg med masse koselig – og nyttig – lesestoff:-D
  Og så er jeg også spent på Tagatose. Tenkte å kjøpe for å prøve, men bruker så lite sukker nå at d får vente til vi ha brukt litt av Sukrinen;) Blir spennende å lese din erfaring med det.
  Klem til deg!!

 11. -m- sier:

  God morgen;) skriv,skriv synes det er deilig med litt lengde på innlegga, spesielt lørdagsinnlegget som stort sett leses sammen med kaffe. Koselig. Min ene kjøkkenskuff ser ut som en hylle i en helsekostforretning om dagen;) hehe, har aldri hatt så mye rart oppi der, iflg. ungdomssønnen. Igår skulle jeg lage en carbonarasaus og slang i farts alt for mye væske oppi så det ble som ei suppe. Da var det ned i ‘sunnskuffen’ og hente frem ei ts.av xanthan

 12. -m- sier:

  Sorry! Jøye meg, svarskriving på mobil er ikke bare, bare… For mye tastetrykk… Xanthan gum skulle jeg skrive! Kjempefint tykningsmiddel som redda carbonarasuppa igår. Tips om dette produktet fikk jeg fra lovelyliller . Holder med tidligere innlegg.. Skriv gjerne noen ord om tagatesse og det er jo bare å slå fast at sukker er ut!

  • Helen sier:

   Så lurt! visste ikke at det kunne brukes i suppe og sauser! (Har lurt på hva i all verden jeg skal bruke det til – har glemt hvorfor jeg bestilte det i sin tid………..)

 13. Helen sier:

  Og du.. Hva er forholdet ditt til melkeprodukter nå? Kom over dette innlegget her:

  https://fristendelavkarbo.wordpress.com/2011/02/12/sjokoladekrig-og-effekten-av-melkefri-kost/

  Jeg har nemlig kikket gjennom aaaaalle oppskriftene dine på jakt etter juleoppskrifter.. hehe. Og da kom jeg jo over litt forskjellig annet også! Men nå er juleoppskriftene silt ut og lagret på et trygt sted. 😀

 14. Catrine sier:

  Så lenge man skriver interessant, kan det være så langt du bare vil 🙂 Venter spent på tagatesse-utprøving. Veldig bra at du får fram det med sukkeravhengighet. Håper NTB klarer å få litt «edruelighet» inn i lavkarbo-debatten.

 15. Elisa-Beth sier:

  Kosar meg med å lesa bloggen din!! Og gler meg til boka di kjem 🙂
  Er ny på lavkarbo, men er heilt frelst!! Storarta 🙂

 16. Hege-mor sier:

  Takk for koselige innleg, Cecilie! Alltid hyggelig å les de nære innlegg med engasjement, og glimt at hverdagen din. Fortsett med det!
  … og nå kan jeg nesten ikke vente lenger….til kokeboka kommer i posten!

 17. Ruth sier:

  Hei. Leste om deg i gjengangeren og måtte jo inn og titte på bloggen din, siden du er fra Horten;) Veldi inspirerende og flott blogg du har, ser vi deler endel syn på kost og helse, selv om jeg ikke er opptatt av lavkarbo. Men kommer nok til å kjøpe boken din, som virker utrolig inspirerende både i bilder, tekst og oppskrifter!
  Som ei over her, så lurer jeg også på ditt syn på melkeprodukter nå. Ser at du er tilbake til å bruke de i kosten, noe jeg selv prøver å begrense..

 18. Kristin sier:

  Absolutt ikke kortere innlegg! Flott og inspirerende å lese 😀 Jeg håper inderlig du har planer å komme med noen julebakst oppskrifter, for det trengs her i huset! ^^

 19. Merete sier:

  Superbra innlegg! Jeg innehar kombinasjonen ernæringsfysiolog og sukkeravhengighet, og synes du er en fantastisk ambassadør for sunn kost, trening, sukkeralternativer osv! Fortsett å skrive lange, koselige og informative innlegg. Gleder meg til boka di kommer. 🙂

  PS: Elisabeth – tagatesse inneholder 0,02% sukralose, så det er jo mikroskopisk. Men hvorfor vil du ikke ha sukralose? Allergi, fordi det er kunstig, eller pga miljøhensyn?

 20. Therese sier:

  Nei til kortere innlegg! Hehe:D Ha en super lørdag!

 21. Ann-Kristin sier:

  Hei, heldigvis så jeg på God morgen Norge tidligere i uka, for da oppdaget jeg deg og bloggen din.
  Du har en flott blogg. Veldig mye spennende lesing.

  Kjenner meg igjen i det du sier om sukker, har jeg en firekløver i kjøleskapet forsvinner den så fort den er åpnet, men er det mørk sjokolade kan jeg greie meg med en bit i ny og ne.
  Sist jul laget jeg litt forskjellig lavkarbo godis, og hadde det mye bedre enn om jeg stuper ned i kakebokser og godis skåler. Så her blir det lavkarbo i år også.

  Har akkurat bestilt boka di, gleder meg til den kommer.

 22. Marita sier:

  Det er et VELDIG godt poeng det der med å energigiver energityver. Siktet hvetemel og sukker gir oss, som du sier – ingenting, den bare tar!

 23. Ingvild sier:

  Nei nei, jeg digger innleggene dine og har ikke noe problem med at de er lange, ikke om de skulle bli lengre heller 😉
  Jammen skjer det mye for deg om dagen! Jeg synes det er så bra at du er så mye i media nå, siden du promoterer lavkarbo på en så bra måte. Jeg synes du fikk sagt akkurat det vi alle vil få frem om lavkarbo på God morgen, Norge.
  Så heldig du var som fikk så mye fra Funksjonell mat, det var jammen snilt av dem! 🙂
  Jeg gleder meg veldig til boken din, enda mer nå etter at jeg så sniktitten! Må nok spørre om noen kan kjøpe den for meg når den kommer ut, og sende den hit til meg 🙂
  Ha en herlig lørdag!

 24. Tini sier:

  Er bare utrolig gøy å lese og ikke minst interressant, så supert at du skriver deg litt bort;) Er så enig så enig, første jula mi jeg ikke gruer meg for mtp kostholdet, nå kan jeg kose meg og allikevell føle at jeg har full kontroll, herlig følelse!!! Ha en riktig god lørdag fortsatt:)

 25. Lissi sier:

  Det er bare å skrive langt for min del -koselig det 🙂

  Så utrolig snilt av funksjonell mat -håper du tryller frem enda flere gode oppskrifter som du deler her på bloggen 🙂

  Jeg er også, eller var et sukkermonster.. Spiste til det var tomt ja.. Har aldri skjønt de som klarer å stoppe.. Det går mye bedre nå etter at jeg endret kosthold, men uka før mensen er like ille som før :/ Men heldigvis har jeg masse av dine gode lavkarbo oppskrifter, så slipper jeg å ha veeeldig dårlig samvittighet.. Men jeg spiser nok litt for mye den uka før mensen ja…

  Ha en fortsatt fin lørdag! Her har det gått i ett i hele dag, så nå var det godt å sette seg ned 🙂

 26. så flott da. masse digge produkter 😀 hærlig da

 27. Hei på deg!

  Jeg har virkelig sansen for deg altså! Du er en skikkelig herlig person utifra det jeg leser og har sett på God Morgen Norge. Og nå skal jeg begynne å følge bloggen din også.
  Jeg driver en helsekost i Spania (hvor jeg også bor), og jeg vil ta inn boken din! Stå på, det er mennesker som deg vi vil ha rundt oss!

  Klem fra melissa

 28. Hilde-Gunn Skretteberg Aas sier:

  Hei, først må jeg gratulere deg med den nye boka, gleder meg til å lese den. Har lest mye her inne, kjenner meg bare så godt igjen. Har spist lavkarbo et år nå, noen sprekker i ny og ned. For to uker siden fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått Dia 2 så nå blir det helt slutt på vanlig sukker. Ryddet kjøleskapet i går, der stod det en plastboks med eplemos som jeg trodde var laget med sukrin, helte en god slump fløte over, koste med veldig. Våknet i natt….. voldsomt søtsug, slik har det også vært i dag. (mannen min innrømmer han tok etiketten av boksen) så som du sier noen av oss tåler bare ikke sukker. Venter på oppskrifter til julebaksten :-)) lykke til med bok- lanseringen :-))

 29. Lene P. Time sier:

  Hvor får man kjøpt sjokoladepålegget? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s