Tips til bakeprodukter

Disse produktene bruker jeg når jeg baker. Tips til tilsvarende produkter kjøpt rimeligere fra USA finner du lenger nede i innlegget!

Sukrin: Sukrin ser ut som sukker, men kan ikke erstattes med samme mengde. Når du baker med sukrin og ikke bruker annen søtning i tillegg, holder det å bruke 1 ss sukrin per mellomstort egg 😉 Hvis man tar for mye, kan sukrin gi en «kald» følelse. Sukrin passer best i myke kaker.

 

 

Sukrinmelis: Sukrinmelisen krystalliserer seg ikke, som sukrin kan gjøre i småbakst. I tillegg kan den brukes til glasur, og passer fint i småkaker, kjeks og lignende. Sukrinmelisen er finmalt sukrin, men noen opplever at den ikke gir den samme «kalde» følelsen.

Sukrin kan også brukes til å lage saft, gele osv. Da er den kalde følelsen helt fraværende.

Mandelmel: Dette melet er laget av avskallede mandler. Det er fettredusert og inneholder lite karbohydrater. Det inneholder mer fiber enn kvernede mandler, og suger væske til seg. Det passer fint til å bake småkaker/ kjeks, men da bør deigen få litt tid til å sette seg.  Lavkarbo sjokoladekake bakt med mandelmel er også nydelig!

Jeg bruker oftest hjemmelaget mandelmel, som lages ved å kjøre mandler i kjøkkenmaskinen til de får fin melkonsistens. Dette kan også kjøpes ferdig på iherb til 5 dollar for litt under 300 gram. Det er det som er avbildet i posen over. Bildet er linket.

Sukrin, sukrinmelis og mandelmel leveres av Funksjonell mat. Det kan kjøpes i helsekost, eller i nettbutikken til FM.

Vaniljepulver: Dette er et rent vaniljeprodukt, og du kommer aldri til å savne vaniljesukker! Det er ikke søtt, men smaksrikt, og vaniljesmaken passer fint i bakst, snop, smoothies osv. Vaniljepulver kan kjøpes på helsekosten, i nettbutikken til FM, eller herfra. Fra sistnevnte kan man bestille større og rimeligere pakker. Jeg bestiller fra sistnevnte nettbutikk (gojiking).

Kokosmel: Jeg har bare prøvd kokosmelet fra Aman Prana. Det er helt nydelig! Kokosmelet ligner på hvetemel i konsistensen. Det er naturlig søtt, men inneholder få karbohydrater. Det er svært fiberrikt, og suger til seg væske. Dette melet må tilsettes sent i bakeprosessen! Her i huset er lapper av kokosmel og muffins av kokosmel svært populært! Kokosmelet kjøpes på helsekosten. Det koster ca 100 kroner for 500 gram, men det er svært drøyt i bruk, ettersom det suger til seg så mye væske. I oppskriftene mine bruker jeg max 1 dl. Melet passer fint til myke kaker.

Kokosolje: Er et fantastisk produkt! Kaldpresset kokosolje har en mild kokossmak. Cocosa kjenner mange av dere til! Det er et flott produkt, men det er jo dyrt. Et billigere alternativ er Jarrows formula (det første bildet). Det kjøpes på iherb, og koster i underkant av 50 kroner for den kaldpressede oljen, og rundt 25 kroner for den vanlige. Krukkene er på 450 gram, og det er knallgod kvalitet!

På iherb kan du også handle sukrin og kokosmel endel rimeligere. Der har de ikke vaniljepulver, men naturlig vaniljeekstrakt.

Sukrin, eller erythritol koster litt over 7 dollar (40 kroner)for 454 gram på iherb. Bildet er direkte linket!

Dette kokosmelet har jeg ikke testet, men har fått tilbakemeldinger på at det er bra. Det koster nesten 6 dollar for 454 gram på iherb. Bildet er direkte linket.

Vaniljeekstrakt, helt naturlig. En flaske er ganske drøy, og koster 10 dollar per stykk (ca 60 kroner). Bildet er direkte linket.

Når du handler på iherb, så pass på å handle for under 200 kroner, og under 1,814 kilo. Da koster det 4-6 dollar for frakt, og pakken kommer i posten etter cirka to uker. Hvis du overgår denne vekten, blir varene levert med DHL. Du kan også velge DHL hvis du vil ha varene raskere levert. Det kommer vanligvis på 80-120 kroner, og du får varene etter 2-5 dager.

200 kroner høres kanskje ikke så mye ut, men man får mye for pengene på iherb! Hvis du ikke har handlet på iherb før, er du hjertelig velkommen til å bruke min rabattkode: CEC253. Da får du 5 dollar i rabatt på din første bestilling!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Lavkarbo, Tips. Bokmerk permalenken.

19 svar til Tips til bakeprodukter

 1. Julie sier:

  Heihei!
  Har lyst å bestille vaniljepulver fra Gojiking, men lurer på hvilken betalingsmetode jeg skal velge. Har du noen tips der til hvilken jeg skal velge? 🙂

 2. Nina sier:

  Jeg lurer på om det er flere enn meg som reagerer på sukrin på samme måte som maltitol?
  Tror det skjer oftest med vanlig sukrin, virker som jeg ikke reagerer så ille på sukrinmelis.
  Er det en annen egenskap når det er kvernet?

 3. Trine RJ sier:

  Heisann 🙂
  Så spennende du har hatt det i det siste! Har ikke hatt tid til å kommentere, men har tenkt masse på deg.
  Jeg lurer på noe i forbindelse med å bestille fra Goji King. Jeg forstår det sånn at det er et britisk firma. Gjelder det samme begrensning (200,- kr) som ved bestilling fra iHerb for å unngå toll? Er det ev. noe annet å passe på ved bestilling derfra?
  Har noen noen andre favoritter enn vaniljepulver å anbefale fra Goji King?
  Ha en finfin kveld! 🙂

 4. myfunnydays sier:

  Dette var et kjempenyttig innlegg, Cecilie! Lett å gå seg vill i iherb-jungelen 😉

 5. Ingvild sier:

  Ja, veldig nyttig innlegg!
  Men jeg lurte på noe, jeg har lett etter sukrinmelis på iherb, men jeg finner det ikke der.
  Har de det ikke der eller er det bare jeg som må lete bedre?

 6. Bruker de fleste produktene selv 😀

 7. Malene sier:

  Tusen takk for nyttig innlegg! Har lenge villet bestille ting fra iherb, men har gått fort utav siden deres uten å finne frem :p Nå er baketing endelig bestilt, passer fint når boka di snart ramler ned i postkassen 😉

 8. Så enkel og fin oversikt Cecilie! 🙂 Masse av de produktene har jeg allerede lagt min elsk på ❤

 9. Tove sier:

  Hei 🙂
  Tusen takk for en superblogg…moro å lese – og så inspirerende!! Har du ett forslag til hvilken yacon sirup jeg burde kjøpe?

 10. Julie sier:

  Nå har ikke jeg cocosmelet fra Aman prama foran meg, men det er det jeg pleier å bruke, men lurte litt på å bestille det fra Iherb! Hvor mye karbo er det i den fra Aman prama? og jeg skjønner ikke helt hvordan de har regnet på iHerb i forhold til karbohydrater per 100g!

  • Jeg tror Aman Prana har 4 gram per 100 gram. På iherb regnes det per porsjon (serving). Det her ser jeg at har 3 gram per 15! Det var mye. Nå har de fått inn igjen et som er bedre, så jeg skal bytte ut i innlegget jeg. Se på det til Coconut secrets i stedet!

 11. Ennah sier:

  Jeg har aldri kjøpt kokosmel (ikke brukt heller) og mandelmel. Når jeg trenger mandelmel så kverner jeg det selv og noen ganger (når det trengs) tilsetter jeg litt kruskakli som trekker til seg væske.
  Har lurt på å kverne kokosmasse selv også, men har ikke prøvd ennå? Har du prøvd det? Er kokosmel bare finere kokosmasse så burde jo det gå an?!?
  Det blir jo mye billigere. Mandler på tilbud koster jo 39 kr kg. Og kokosmasse 10 kr for 200 gr…

  Nei, nå må jeg gå å røre i fudgen min…. 😉

  • Hehe, kos deg med fudge 🙂 Kokosmel er ikke det samme som kvernet kokos. Men kokosmelet er så drøyt i bruk, og et fantastisk produkt, synes jeg! Jeg kverner også mandler selv, men det er mange som liker en mer lettvint løsning 😉

   Ha en super helg, Ennah. Hils F 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s