Motivasjonsforedrag med Øyvind Hammer

Å, for en fantastisk foreleser og motivator! Engasjert, sprudlende, humoristisk. Tankevekkende men konkret. Hvis du noensinne får sjansen til å gå på foredrag med Hammer; grip den!

Øyvind Hammer

For dere som ikke vet hvem mannen er, så er han motivator for Ole Einar Bjørndalen. Han er også motivator i VGs vektklubb, og foredragsholder i næringslivet. Jeg har lest mange av tekstene hans i VG, og synes han skriver svært godt. Han skriver ikke om mat, men om forholdet til mat og trening. Det ble ingen konflikt mellom oss, for å si det slik.

Jeg hadde dessverre ikke med meg notatbok, og har hukommelse som en gullfisk. Men et par gode ting skal jeg kunne bringe videre. Merk at dette ikke er nøyaktige gjengivelser.

Selv om kroppen vår har lyst på sjokolade, så er det ikke kroppen som står og spiser. Det er det VI som gjør – styrt av hjernen. Vi skaper oss unnskyldninger: Jeg MÅ ha sjokolade, jeg. -Nei, du må ikke det. Det er en skapt unnskyldning.

Rydd opp i ditt eget liv ved å lage deg et tankekart. Sett deg selv i midten, og skriv så ned de viktige tingene i livet ditt rundt. For eksempel jobb, utdanning, familie, kjærlighet, bolig, hobby, selvrealisering. Deretter skal du rangere hvert element på en skala fra en til 10. Hvor bra er hvert element akkurat nå? Hvert element som er under 5 må du gjøre noe med NÅ.

Alt sitter i hodet. Punktum.

Vi har talent for alt. Vi må sammenligne oss med oss selv. Vi kan kanskje ikke bli best i alt. Men ved å trene kan vi utvikle oss på alle felt. Tegning, matte, trening… Hammer fortalte om hvordan han har utfordret seg selv. Han har løpt New York maraton etter kun 3 måneders trening. Han har tatt svart belte i karate på kun 10 måneder. Han har gått over Grønland på ski og løpt Canadian Death Race.

Vi kan styre hvordan vi opplever det som skjer oss, slik at vi får en opplevelse av at vi har bare gode dager. Hvis noe ille skjer, spør deg selv: hvor ille er dette – i internasjonal målestokk? Har noen det likevel verre enn meg? Kan jeg endre det som akkurat har skjedd? NB: han snakket også om at vonde dager kommer, slik er det. Men vi kan påvirke hvordan vi opplever alle de andre dagene, hvor gode dagene våre føles.

Han snakket også mye om å leve her og nå. Fortid er fortid og kan ikke endres. Det er her og nå vi er, og vi må akseptere det som har vært.

Mange tenker kanskje at dette er selvfølgelig. Men dette er virkelig vanskelige ting for oss likevel. Jeg sammenligner meg med andre. Jeg tenker om mange ting at jeg ikke har talent. Hvis noen områder i livet egentlig ikke er bra, så er jeg ikke flink til å ta tak i de. Kroppen min spiser av og til sjokolade før hjernen rekker å reagere. Noen ting i fortiden har det vært vanskelig å gi slipp på. Det er ikke alltid så lett å være tilstede her og nå. Men samtidig har jeg fulgt de talentene jeg vet jeg har. Jeg tør å si at jeg er flink til noe. Jeg har alltid hatt prestasjonsangst, men har utfordret den.

Under foredraget satt jeg og tenkte: denne mannen må utgi bok! Men det hadde han allerede. Lev motivert! heter boka. Vi kjøpte med oss et eksemplar, og den gleder jeg meg til å lese. Jeg skal selvfølgelig skrive om den på bloggen. Du som ønsker å lese litt mer om Hammer og hans metode, kan titte inn på hjemmesiden hans, hammerkoden.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

10 svar til Motivasjonsforedrag med Øyvind Hammer

 1. Blir jo motivert bare å lese dette innlegget,så jeg kan tro det var en flott opplevelse! 😀

 2. Kristin sier:

  Oi, dette var jo motiverende i seg selv! 😀 Han virker som en super fyr! Skal jammen meg bokmerke dette innlegget og lese litt på siden hans ^^

 3. -m- sier:

  Har bare rukket å lese kjapt gjennom innlegget ditt, men hang meg opp i dette med å sammenligne seg med seg selv og derigjennom bli motivert. Jeg er nå en gang tydeligvis skrudd sammen slik at jeg ikke hele tiden har en sterk nok indre motivasjon, må nok ha litt ytre motivasjon for få fart på den indre..Så nå kiler det i magen ved tanken på at postvesenet driver å frakter en ny pulsklokke til meg . Weee, med GPS, hurra.
  Ble så inspirert at jeg kom meg på en liten joggetur idag…vel og merke med gammelklokka, også for å overbevise meg selv at jeg virkelig trenger en ny klokke med Gps og at jeg fortjener den:) En spontan joggetur..og DET er sjelden det. Jeg må avtale med meg selv hele tiden når jeg skal trene og bruker litt for mye energi på å motivere meg og komme meg avgårde. Så da satser vi vel på at jeg har talent for alt, og spesielt jogging med ny pulsklokke!

  • Det er virkelig ikke noe galt i å få drahjelp av den ytre motivasjonen, Poenget er mer at du skal ikke sammenligne deg med andres tider og meritter når det gjelder løping. Du skal sammenligne med deg selv!

   Så flink du var som dro på joggetur! Jeg har nesten treningsfobi om dagen 🙂 Men i kveld SKAL jeg på yoga, i det minste. Gled deg til klokka kommer, I love it! Den gir masse ekstra motivasjon!

 4. thilde sier:

  Hei. Har ikke rukket å lese dette innlegget, men skal gjøre det etter hvert. Vil bare fortelle at jeg reklamerte for bloggsiden din og din kommende bok på KOSmøte på Levanger i kveld. Lykke til videre 🙂

 5. Tilbaketråkk: Hvordan beholde motivasjonen? | Fristende lavkarbo

 6. Tilbaketråkk: motivasjonsforedrag | ordnettsteder.eu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s