Middag…

Gratinert jordskokk, asparges og lammekotelett. Det ser kanskje litt kjedelig ut? Nope. For i tillegg serverte jeg artisjokk med smeltet smør til. Her er det nesten slosskamp om artisjokken. Herlig! En nydelig og enkel søndagsmiddag. Og svært metttende!

Jordskokkene fikk jeg forresten ha for meg selv. Jeg synes det var rågodt, jeg, men de andre syntes det var en uvant smak. Jeg lånte oppskrift hos Lena Beatrice, her. Jeg hadde ikke løk i, men burde selvsagt hatt litt hvitløk i. Neste gang!

I går ble det en annen middag:

 Laks, rester av gratinert jordskokk, brokkoli, asparges, sukkererter og hvitløksost. Servert med smeltet smør til. Nydelig og mettende!

Jeg må smile litt av mine egne matbilder… Jeg liker tydeligvis ikke å blande ingrediensene på tallerkenen. Anretning er ikke helt min sterke side 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips, Småplukk. Bokmerk permalenken.

7 svar til Middag…

 1. Elisabeth sier:

  Hei på deg, nå er jeg tilbake etter uka på lchf-utdanningen. Og jeg skal si det var bra, og ga masse inspirasjon. Kun teori hele uka, veldig bra foreleser som gikk i dybden på det hele, ned på cellenivå for å forstå dette. Slitsom uke, men du verden så spennende. Og svært hyggelig å møte en gjeng med andre interesserte, som hadde mye egenerfaring og kunnskap som ble rikt delt i gruppa.
  Tror det hadde vært noe for deg, Cecilie, så du får vurdere dette til neste år. Hadde interessante forelesninger om kosthold og trening, og Kenn Halstensen som gjesteforeleser. Og nesten hver dag hadde vi en liten morgenstund hvor vi tok for oss ukas heftige utspill og debatter om lavkarbo. Det var mye sist uke:) Vi plukket det fra hverandre og «satte det sammen på riktig måte». Egentlig er det bare å la vær å lese det store tabloidene, det er bare «tull og fanteri» som skrives.
  Så nå er hodet fullt, og mye skal sorteres fram til neste kursuke sist i november. Da blir det mer praktisk, bl.a. kommer Anna Hallèn. Ser fram til å møte henne. Og så blir det eksamen…..
  Jordskokker; jeg har også prøvd den fløtegratinerte varianten. Ble ikke overbevist, gitt. Men skal gi det en sjanse til en gang. Nå er fryseren fylt av kalvekjøtt fra biodynamisk gård, så det blir nok noen gode middager framover som trenger smakfullt følge.
  Ha en fin dag:)

  • Å, så godt å høre fra deg! Jeg har tenkt på deg, og vært spent på hvordan du har hatt det. Høres helt fantastisk ut! Jeg har planer om noe slikt i framtiden, men jeg må også kjenne etter når det allerede er mer enn nok. Derfor har jeg ikke meldt meg på kurs enda. Men at jeg skal i framtiden, det er helt klart! Er så glad på dine vegne!! God klem:)

 2. myfunnydays sier:

  … men hvordan ser en jordskokk ut?

 3. Elisabeth sier:

  Små brune «klumper» som må skrelles som poteter. Syns egentlig de ligner litt på ingefærrot.

  • myfunnydays sier:

   Takk 🙂 Jeg har sett slike digre brune greier, og lurt på om det var jordskokk… Men, haaallo, jeg kan jo bare google 😉

 4. Nam nam. fikk lyst på noe fløtegratinert nå kjenner jeg! hehe

 5. Cecilie sier:

  Jeg prøvde også Lena Beatrice sine fløtegratinerte jordskokker (uten løk, men m/hvitløk). Jeg syns det ble kjempegodt, men mannen likte det ikke noe særlig.. Har funnet andre oppskrifter på nett med jordskokk som jeg skal prøve ut også.. Litt stress å skrelle jordskokkene eneste 🙂 Artisjokk har jeg ikke prøvd. Hvordan tilberedes den?

  Kjempefin blogg du har forresten, men den stjeler mye av tiden min 😉 Jeg burde ha ryddet og vasket huset mens lillejenta sover, men dengang ei… du har jo så mange spennede og fristende oppskrifter 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s