Spennende om tarmer og sukker på NRK Newton

Newton er et vitenskapelig kunnskapsprogram for store barn. I dag har det handlet om tarmer og sukker. Veldig interessant! Første del av programmet handler om matens vei gjennom tarmene – rikt illustrert. Andre del handler om hvorvidt barn faktisk blir hypre av sukker. I tillegg snakker de om blodsukker og insulin. Programmet kan du se her:

http://nrksuper.no/super/tv/vis/?vid=794169&pro=351

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Tips. Bokmerk permalenken.

7 svar til Spennende om tarmer og sukker på NRK Newton

 1. Jan sier:

  Det skal vi sjekke ut! Høres interessant ut 🙂

 2. Lissi sier:

  Vi så på 🙂 Han på 6 satt helt oppslukt og fikk selvfølgelig med seg at barn IKKE blir hypre av sukker; «ha, nå kan jeg spise så mye jeg vil» sa han… Jeg fikk ikke sett helt ferdig, hvordan var resultatet i testpanelet? Newton har mye bra altså 🙂 Tommel opp!

 3. Jeg fikk en sønn på snart 8 år hjem fra farmoren sin, som hadde sett at man ikke blir hyper av sukker på newton. Jeg er ikke helt enig jeg da. Jeg som mor har jo oppservert min sønn når han får i seg godis. De hadde hørt at det var alt det rundt man blir hyper av ? Skal se programmet for jeg har ikke sett det. Han min blir også hyper av mye frukt også han,

 4. Lissi sier:

  Ja, en lege mente at det ikke var sukkeret i seg selv de ble hypre av -men altså omgivelsene rundt! Wee, bursdag! Nye leker! Gjester å «vise» seg for! Stemningen! osv…

  Jeg ser også at mine barn endrer adferd når de spiser godteri, og det skjer egentlig mer hjemme en helt vanlig lørdag enn i bursdag 😉 Da er de nemlig mer sjenerte og litt reserverte -utrolig nok! Ikke godt å vite helt sikkert hva som er årsaken nei, men jeg har iallefall funnet ut at druer er verstingen hos oss 🙂 Så de får faktisk heller en sjokolade enn druer 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s