Peanutbutter fudge

Denne varianten av fudge-oppskriften var det en av dere lesere som foreslo. Jeg måtte jo selvfølgelig teste!

Bildet viser fudge med paranøtter og mørk sjokolade. Jeg glemte å ta bilde av peanøttfudgen!

Jeg er veeeeeldig svak for peanøttsmør i sjokolade og cookies, så forhåpningene var skyhøye! Jeg minsket litt på mengde smør og vanilje i oppskriften. Du trenger:

2 dl kremfløte

50 gram meierismør

3 ss sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver

I tillegg trenger du peanøttsmør, men det skal IKKE oppi nå.

Kok opp blandingen forsiktig. Hvis du ikke har teflonkjele, bør du røre helt til det koker. Når blandingen er kokt opp, skal du kun røre en gang i blant. Blandingen skal småkoke hele tiden, men skru ned på varmen hver gang den koker slik at den stiger litt oppover i kjelen. Når blandingen har kokt i 1 time tar du kjelen av platen og rører inn peanøttsmør. Jeg bruker Green choice sitt. Jeg brukte 2 ss, det ga en mild peanøttsmak som barna likte.

Hvis du er glad i sterkere peanøttsmak, rører du inn mer peanøttsmør og/eller tilsetter noen salte peanøtter for litt crunch. Du kan også tilsette litt hakket mørk sjokolade når blandingen er avkjølt.

Merk: blandingen skal være litt lysere enn denne, ettersom det er mindre vaniljepulver i.

Kle en 1,5 liter brødform med plastfolie. Hell den avkjølte massen over, og la den stivne i kjøleskapet. Del fudgen i passende biter og oppbevar i kjøleskap eller i frysa.

Velbekomme!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

28 svar til Peanutbutter fudge

  1. myfunnydays sier:

    Synd at jeg ikke kan lage slike… da går jeg bare å småspiser hele dagene :S

  2. Nam! Elsker alt med smak av peanøtt.. 🙂

  3. Tina sier:

    Enig med myfynnydays, farligå ha slikt godiser i hus, så jeg MÅ holde det til helgene. Det som er til overs, småspiser jeg iløpet av begynnelsen på uka:-) Hva er det med damer og søte sjokoladedupeditter:-) hmmmm farlig godt. Klem fra søtmomsen,he,he Gleder meg til boka de kommer Cecilie, da blir det enna mer godisser i hus, men godt at det er tett opp mot jul og mer besøk da, så alt får ben å gå på av andre enn meg:-)

    • Jeg pleier å lage snoperiet på lørdager og legge det ut på søndager… Hihi 🙂 Viktig å ikke ha sånt i kjøleskapet i løpet av uka, ja. Hvis det ligger i frysa derimot, tenker jeg ikke på det 🙂

      • Sjokoladen sier:

        Hmm det har jeg ikke tenkt på, hvordan er fudgen når du tar den ut av fryseren igjen? Ikke like lett å småspise når de er frosne og ute av syne nei 🙂 Pleier du også å fryse fudge med sjokolade i? Gleder med til boka di kommer 🙂

      • Jeg har ikke testet det selv 🙂 En av bloggleserne oppbevarer sin i frysa, men jeg har ikke spurt om hun har noe i. Det er neppe problem å fryse den hvis det er sjokolade i.

        Takk 🙂

  4. Henriette sier:

    Herlighet, det ser jo så godt ut! 🙂 Skal jammen bli mykje godt heimelaga julegodis i år 😉 Nidar og Freia (og alle dei andre) kan berre ha det så godt, her skal alt lagast frå bunnen av 😉

  5. mmmm fristende! 😀 peanøttsmak er bare nydelig

  6. Elin sier:

    Jeg har ikke noe problem med sjokolade og søte ting,men det som er salt er det verre med 😉
    Så peanøttfugden skal prøves og siden peanøttsmør er godt,blir sikkert fugden det og.:-)

  7. -m- sier:

    Blir helt sulten av alt nøttepratet jeg..elsker nøtter. Er flittig besøker på iherb om dagen, driver å bestiller opp ulike ingredienser for å imponere med de lekreste fristelser fra boka di:) ser etter noe som kan ligne sukrinmelis på iherb?

    • Søta 🙂 Du, det er ikke sukrinmelis der. Sukrinen er finere malt enn den norske sukrinen, så den er nok ganske god å bake med i småkaker. Hvis du har en kaffekvern eller lignende, så kan du male sukrin til sukrinmelis i den 🙂

  8. levtil100 sier:

    nice! blir litt snickerslignende smak kanskje? dessert til neste jentekveld;-)

  9. Tilbaketråkk: Peanutbutter fudge

  10. Inga sier:

    Huff, dumt spørsmål kanskje fra en nybegynner på lavkarbo…:
    Kan man spise så mye man vil av dette? Slik som f.eks. 4-5 karameller hver dag?
    Jeg har ikke helt skjønt dette her ennå ser dere… Hvis jeg holder meg under f.eks. 50 karboer om dagen (skal ikke i ketos), så gjør det vel ikke noe om 5-10 av dem kommer fra lavkarbo-snacks?

    • Hvis du lager en porsjon av den vanlige fudgen, uten peanøttsmør, så er det svært lite karber i, kun 6 tilsammen, og du får kanskje 35 biter. Jeg vet noen oppbevarer slike biter i frysa og tar en bit når suget blir for stort.

      I utgangspunktet gjør det ikke noe. Men mange må kvitte seg med «kose seg-behovet» for å holde vekta etter nedgang 😉

  11. Cecilie sier:

    Hei 🙂
    Lager du vaniljepulver selv? Kan en bruke vaniljeessens istedenfor? Hvor mye eventuelt?

  12. Cecilie sier:

    Takk for svar 🙂 Da står blandingen og koker, brukte vaniljeessens istedenfor vaniljepulver. Prøvesmaker hver gang jeg rører, og det smaker nydelig 😉 Flott innslag i god morgen norge igår!

  13. Hei! Du snakket tidligere om å lage sjokolade selv, har du lagt ut noen oppskrift på den? Mvh Eva

  14. Så deg forresten på god morgen Norge, ble veldig inspirert! Boka di kommer til å bli en sikker vinner:)

  15. Katrine sier:

    Disse her var helt fantastisk gode! Smakte helt likt som american buttercups!:) HURRA!

  16. Tilbaketråkk: Blød LCHF-fudge med peanutbutter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s