Siste runder med korrektur…

I helgen lærte jeg at de siste dagene før en bok går i trykken er intense, og at timene flyr av gårde mens jeg jobber. Jeg fikk kjenne på at jeg blir veldig sliten, samtidig som jeg er superlykkelig og glad og stolt og fornøyd.

Live og Tina - designer og redaktør

Fredag skulle jo vi jentene jobbe, redaktøren, designeren og jeg. Vi jobbet 7,5 timer i strekk til over to om natten. Den ene mer sliten enn den andre. Jeg hadde jo høstferie, men de to andre hadde hatt lange dager allerede. Vi jobber svært effektivt sammen, og har det virkelig hyggelig mens vi jobber. Jeg slet med å sovne etterpå, og var altfor tidlig oppe på lørdag. Kroppen blir så gira, selv om jeg er trøtt. Dere vet jo at jeg ikke liker å legge meg etter 23 🙂 Jeg brukte lang tid på bare å surre, før Einar kom innover i 11-tiden. Vi reiste ned til Majorstua, gikk en liten tur og spiste lunsj før vi dro og så de første timene av NM i bodyfitness, athletic fitness og noe av classic bodybuilding. Mens vi var der satt jeg konstant og mailet med designeren…

Likevel ble lørdag bare kosedag. Vi gikk ut og spiste etter NM, før vi tok et glass vin med venner. Ved midnatt vendte vi snutene hjem. Da hadde vi vært på farta i 12 timer. Så deilig! Så deilig å gå ut av døra på formiddagen og ikke vite hvordan dagen skal bli. Jeg elsker det!

Søndag var det tidlig opp å jobbe igjen. En av de siste rundene med korrektur, tekst til baksiden, grundig gjennomgang av alt. Sette på sidetall, småplukk, småplukk og småplukk. Det tar virkelig mye tid, mye lengre enn jeg ante. Boka er på nesten 200 sider, det er mye å gå gjennom. Live (designeren) og jeg satt sammen i mange timer i går og jobbet. Takk og pris at vi fikk tid til det, det hadde vært en håpløs oppgave å gå gjennom alt via telefon. Jeg kan nemlig ikke gå inn i hennes dokument og rette, da hadde vi vel mistet alt!

Nå sitter jeg klar for en ny runde korrektur… Tegnsetting, mål i oppskriftene, ordlyd… I morgen sendes alt av sted, og til fredag starter selve trykkingen. Boka skal trykkes i Danmark, og redaktøren min reiser ned og er der på fredag. Hun skal passe på at farger og alt er rett. Det er jeg så takknemlig for! Deretter begynner en ny, lang ventetid, før boka kommer ca. 6. november.

Og dere, jeg har akkurat fått mail Notabene, Norges største bokkjede. De har tatt inn boka til alle sine butikker 🙂 Det er fantastisk!

Jeg vet også at flere store nettbokhandlere tar den inn. Dette blir så spennende og fantastisk! Også dere da! Så skjønne tilbakemeldinger dere gir på forsida! Jeg er veldig takknemlig.

Jeg har fått spørsmål om jeg kan forklare mer om boka. Det skal jeg gjøre snart 🙂 Men hvis dere lurer på noe om selve prosessen, spør gjerne her!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bakeboka mi. Bokmerk permalenken.

8 svar til Siste runder med korrektur…

 1. Catrine sier:

  Jeg har nettopp vært inne hos Lille Måne og bestilt boka, i tillegg til å melde meg på Lavkarbo-seminaret i slutten av november. Passer egentlig dårlig, vi skal ha fest lørdagskvelden, men mannen i huset for ordne opp 🙂 Gleder meg. Skulle ønske Rostrup og Geisner kunne ta turen fra Bergen, men er veldig spent på de «ukjente», for meg i alle fall, som skal til Oslo også!

 2. Tone Cecilie sier:

  Cecilie, så hyggelig at det går så bra med boken. Jeg krysser fingrene for deg, men du har vel allerede ganske gode indikasjoner på at boken får en god mottakelse i markedet 🙂
  Veldig fristende og fin forside på boken ble det også 🙂 Skal bli spennende å få sjekket innholdet etterhvert……

  • Hei, Tone Cecilie! Det er så koselig å få kommentar fra deg, for da ser jeg deg for meg med en gang 🙂 Akkurat det med indikasjon på at boken får god mottagelse i markedet, det vet jeg ikke helt. For jeg vet ikke helt hva som er gode og dårlige indikasjoner. Men her på bloggen er det iallfall strålende mottagelse. Og jeg har en god følelse! Takk for fine ord!

 3. Linda sier:

  Boka ser veldig fin ut. Gleder meg til å sitte og bla og kose meg med den.

 4. så kult med notabene da!! er så glad på dine vegne :*

 5. siv sier:

  Heisann, gleder meg til boka di kommer, har allerede bestilt den. Signerer du den før den går i posten?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s