Lapper med revet høsteple

Det ble lørdagsgodteriet her i går! Nydelig og mettende. Til vanlig spiser jeg ikke frukt, men på høsten koser jeg meg med å bake med epler eller pærer, og servere det til lørdagskvelden eller som søndagsdessert.

I går ble det lapper med revet eple i røra. Nydelig! Røra gir cirka 15 lapper, så det er fortsatt få karber i hver.

Du trenger:

4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl kokosmel

1 ts fiberhusk

1 ts kanel

1-1,5 dl melk/ fløte&vann blanding

1-2 revne epler

Slik gjør du:

Pisk egg og sukrin godt sammen. Pisk inn de tørre ingrediensene. Tilsett deretter 1 dl væske. Riv eple(ne) på et rivjern og tilsett det i røra. Hvis den nå er for tykk, kan du tilsette mer væske.

Sett lappene med en spiseskje rett i stekepanna. Stek lappene i litt smør på litt over middels varme. La de bli gjennomstekte på en side før du snur de. Dette ser du ved at røra stivner helt på den siden som ligger opp.

Hvis lappene faller fra hverandre, kan du tilsette litt mer kokosmel eller fiberhusk i røra.

Lappene serveres med smør og greddost (nam!) eller med litt lavkarbo eplesyltetøy. Eller med smør, kanel og sukrin. Mmmm!

Velbekomme!

Ps: vi kjøpte epler på torgsalg i Horten i går. Jeg legger ut beskrivelse av arrangementet her, kanskje noen blir inspirert til å gjøre det samme:

Horten Fruktdugnad i smarbeid med Røde Kors-

– et salg av frukten som ble plukket av frivillige fra hagene i Horten & Åsgårdstrand over det siste 10 dager! Alle pengene sendes til de som sulter i Somalia.

Det blir ferske, økologiske, lokale, deilige epler, pærer og plommer i tillegg til hjemmelaget varer- eplemos, kaker.

Ta med barna og kom å prøve smakebiter fra de mange forskellige eplesorter som Horten har å tilby!

Strålende tiltak!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Kaker, Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

12 svar til Lapper med revet høsteple

  1. myfunnydays sier:

    MMmmm, det så godt ut 🙂 Lapper med kokosmel er digg! 😀

  2. Nicole sier:

    Oppskriften kom akkurat til rett tid, har SÅ lyst på lapper/tykke pannekaker til frokost i dag! Skal prøves ut 🙂

  3. Lissi sier:

    Signerer… Lapper med kokosmel er veeeldig godt 🙂 Jeg elsker kombinasjonen eple og kanel, så dette må jo bare bli bra 🙂 Tenkte egentlig å lage eplekake (Nannahs oppskrift fra lavkarbo.no) idag, men trur jeg går for disse til kveldskosen istedenfor 🙂 Og eple henter jeg ned fra epletreet i hagen 🙂

    Du gir så mye inspirasjon Cecilie -gleder meg veldig til bakeboken din kommer hjem til meg.. Nå er det jo bare litt over en måned til 🙂

  4. Anne Grethe sier:

    Har ikke kokosmel i huset.. Kan jeg bruke fiberfin istede tro?

  5. vil også ha lapper! eplene er jo SÅ gode nå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s