God morgen!

Lørdag i mitt ♥

I dag våknet Einar og jeg av jentene som sto opp sammen. De hvisket og tisket, hentet tepper og dyner og listet seg ned. Jeg, som er vant til å stå opp først, måtte jobbe for å holde meg i senga. Da jeg sto opp nesten en time etterpå, lå de og så på tv og ventet på sjokolade♥

Nå nærmer bokutgivelsen seg mer og mer. Jeg kan virkelig snart begynne å telle ned. Einar og jeg planlegger en liten lanseringfest, og diskuterer fram og tilbake hvordan vi skal gjøre det. Det føles så uvirkelig! Jeg aner ikke hvordan bokas liv blir, eller om nye prosjekt oppstår i kjølevannet av dette. Men følelsen av at jeg snart skal stå med min egen bok i handa… Min store drøm. Om det så kommer ti lanseringsfester i min framtid, så er denne første så viktig og enorm. For meg er det bekreftelsen på at vi virkelig kan oppnå det vi drømmer om. Jeg er så takknemlig!

Noen av dere har også sendt mail og kommentarer om at dere har bestilt boka. Det er en så ubeskrivelig følelse.

Da jeg leste i VG i går fikk jeg helt sug i magen. Tenk, det sto virkelig at nesten halvparten ønsker å redusere inntaket av karbohydrater! Mange av de store lavkarbo-navnene forteller at de så godt som aldri spiser noe søtt, ikke bruker sukrin osv. Jeg har aldri kommet dit at jeg er helt fri for ønsket og behovet for å spise noe søtt av og til. Jeg har mange ganger tenkt at det er nettopp det som gjør at jeg har spist lavkarbo i over 2,5 år uten å gå på en smell. Hadde jeg ikke tillatt meg å kose meg med søte lavkarbosaker, så hadde jeg nok hatt noen vanvittige godissmell med meg i bagasjen.

I går pratet jeg med ei som også spiser lavkarbo. Hun sa akkurat dette: hadde hun ikke hatt den muligheten til å spise lavkarbo-søtsaker, så hadde hun nok ikke klart å legge om kostholdet helt.

Jeg har på en måte vært flau for å si det høyt, så jeg ble så glad da en annen sa det samme. Det er helt fantastisk at mange klarer å fri seg helt fra søtbehovet. Men jeg, jeg er så takknemlig for alt man kan lage på lavkarbo! Jeg er sikker på at det er flere av oss!

Takk for oppmuntrende ord om halvmaraton, forresten. Jeg har latt skuffelsen komme og gå, og gleder meg til å starte ordentlig med styrketrening igjen. Kanskje jeg får droppet inn på noen zumba-timer også? Jeg gleder meg iallfall til neste uke!

Men først: ha en nydelig dag!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

39 svar til God morgen!

 1. myfunnydays sier:

  Ha en fin da du også 🙂

 2. Uten sunne søte saker hadde ikke dette gått nei! Ikke nødvendigvis pga søtsug, men fordi det smaker godt 😉

 3. Jannicke Røseng sier:

  Jeg må også ha noe godt, med søtsmak iblandt:) Men jeg merker det er stooor forskjell på å ha lyst på noe søtt på lavkarbo, og det sukkersuget/behovet for søtt på høykarbo. Er så glad jeg slipper det søtsuget nå:)

 4. -m- sier:

  Så fine jenter du har:) Skulle bare mangle at man ikke kan spise litt søtt i hverdagen! Jeg trur nå at det er kjempeviktig.
  Jeg var på strikt lavkarbo uten søtt i hele vår, strålende resultat både med vektnedgang og ikke minst at jeg holdt vekta stabil og hadde energi til å trene. Så kom sommeren og jeg spiste både høy- og lavkarbo samtidig. Kan love deg at det var en skikkelig dårlig kombinasjon. Huff & huff.

  For å klare leve på LCHFvidere i høst må jeg nok utvikle meg litt i matveien, første skritt er å bli inspirert av andre..bla. deg, andre skritt var å få bestilt litt fra Iherb..venter ennå på pakken. Håper den kommer snart og ikke ble stoppet i tollen pga at jeg også bestilte jerntilskudd.

  Men jeg må fylle opp skapene med litt mer utvalg av basisvarer, så jeg trenger litt tips. Jeg har aldri hatt kokosolje eller mandelmel i skapet. Når jeg er inne på Iherb er det så mange valg og jeg lurte rett og slett på om noen kan anbefale ett par produkter. Begynner å bli lite Fiberhusk her hjemme også så det trenger påfyll. Tips på hvilket som funker bra. Samt kokosmel har jeg sett i noen oppskrifter, bruker dere det?
  Ha en strålende helg:)

 5. Ingvild sier:

  Hei Cecilie!
  Det må ha vært herlig å våkne opp til, jentene dine er nydelige 🙂
  Jeg gleder meg SÅ FÆLT til boken din! Den kommer til å hjelpe meg med å kunne lage mer snop, jeg savner en fredagskveld med tre boller snop som man kan kose seg med. I kveld blir det Bounty og sellerirot chips. Det gleder jeg meg til 🙂
  Jeg synes du skal ha en skikkelig lanseringsfest, og så synes jeg du skal belønne deg selv med en shoppingtur til London 🙂
  -m-, Det jeg bestiller fra iHerb er mandelmel, kokosmel, raw cacao powder, erythritol/ sukrin, noen Stevia, yacon syrup og raw cacao butter. Da kan jeg lage det meste av det som Cecilie legger ut oppskrift på.

  • Bor du i London? Shoppingtur til London frister VELDIG, jeg må bare selge noen bøker først. Har ikke lyst på lavbudsjett-tur 😉 Kaker, muffins, cookies osv er også veeeeeldig godt på fredager 😉

   • Ingvild sier:

    Nei, jeg bor i Oxford, det tar 1,5 time med buss herfra til London.
    Noen bøker selger du nok veldig fort, kanskje en shoppingtur kan være julegave til deg selv eller feiring av suksessbok?:) Det skjønner jeg godt. Husk at alt her er halve prisen i forhold til Norge, så du kan kjøpe dobbelt så mye 😉 Det er sant, takk for tipset 🙂

   • Jeg får sånne oppsamlingsutbetalinger etterhvert 🙂 Men salg i januar…. Kanskje det 🙂

 6. e84 sier:

  Jippi! Lørdagsinnlegg, min favoritt det vet du! Må først starte med å si at du har to fantastisk vakre jenter, for et nydelig bilde! Blir glad av å se på de selv om jeg ikke engang kjenner de 😉

  Når det kommer til lavkarbokosthold, så tenker jeg veldig likt som deg. Jeg er ikke ketolyse-streng og har jeg lyst på en gulerot, så tar jeg en gulerot 😀 Jeg er også veldig glad i søtsaker og selv om jeg kan gå perioder uten mye søtt, er det nettopp muligheten til hjemmelagd lavkarboiskrem eller sunn sjokolade som gjør at dette kostholdet fungerer så perfekt for meg. Jeg har tidligere prøvd å kutte både kalorier og alt av søtsaker, som har ført til totaleksplosjoner. Med nydelige lavkarbovarianter kan man ( hvis man vil da selvfølgelig ) kose seg med noe søtt med god samvittighet. det føles nydelig! 🙂
  Gleder meg så til boken din kommer snuppis! 🙂

  E

 7. Merete sier:

  Jentene dine er såååå nydelige!:)
  Gleder meg veldig til boka di kommer! Kanskje du kunne hatt en give-away på den? For oss studenter er alle tilskudd velkommen:)

  Lurte forresten på hva de lavkarbo-knekkebrødene het. Skal på meny i dag!
  Ha en fin lørdag!

 8. Sara sier:

  Jeg er helt enig med deg i at lavkarbo-søtsaker er «nødvendig». Jeg hadde nok ikke holdt ut jeg heller, hadde jeg ikke visst at det er så utrolig mye man kan lage og kose seg med. I mitt hode hører «kos» og «mat» sammen 😉 Sånn er det bare. Dessuten er mat sosialt, eller det har iallefall blitt det. Og jeg synes det er helt greit, faktisk 🙂

  • Enig med deg, vennen. OG blir så glad når dere synes det, for da har kanskje boka et godt liv i vente 😉

   • Sara sier:

    Tror nok den boka di blir litt utenom alle de andre bøkene som blir utgitt jeg, sett i veldig positivt lys! 🙂 Iblant blir det mye av «det samme» i bøkene synes jeg. Mens din tror jeg får mer særpreg over seg, noe iallefall jeg vil sette stor pris på. Jeg gleder meg! 🙂

   • Jeg tror det jeg og 😉 Uten at jeg har sett all verdens kokebøker. Det er jo blitt vanlig å skrive mye i kokebøker. Men jeg skriver da altså veldig personlig og kåserende, og det har jeg ikke sett noe sted før. Gleder meg jeg og 🙂

 9. Cathrin sier:

  Det er viktig å kose seg innimellom. Blir man helt fanatisk, er det nok lettere å sprekke. Jeg spiser selvlaget lavkarbo-snacks i helgen, eller unner meg en Bocca. Gleder meg til boken din kommer, tenker det blir mye godt å lage til helgekos der. Synes jo at du burde ha bok-signering for all fansen din 🙂

 10. Elisabeth sier:

  Jeg tenker også at jeg er veldig glad for mulighet til kos med det søte, også på lavkarbo. Er ikke like avhengig, og kroppen higer ikke etter søtt nå som før. Men jeg setter stor pris på å lage noe godt å «ha på lur». I kveld skal jeg kose meg med Sarah Bernard (fra bloggen kropp i balanse). De har blitt en favoritt hog både meg og gubben. Pluss dine fudge, det ligger ALLTID noen i fryseren. Supergode å putte i munnen når jeg er småsulten eller har lyst på noe godt.
  Så den boka di ser jeg virkelig fram til, regner med at oppskriften på cookies selvsagt er der? Tror ikke dette å lage noen alternative godsaker ødelegger for oss. Men når man starter med lchf, og har vektreduksjon som største ønske, så er det kanskje lurt å bare bryte tvert og ikke innføre nye «kose-alternativer». Tenker jeg…..
  Ha en nydelig helg. Og jammen har du to skjønne jenter. Kan huske den gode helge-følelsen av unger som har tatt med dyna i sofaen og nyter tegnefilm på morgenen:)

  • Enig med deg, jeg er ikke like avhengig (bortsett fra den mørke sjokoladen da…;)) Det er selvfølgelig oppskrift på cookies. Det er nok min manns absolutte favoritt, så her bakes de stadig.

   Jeg håper du har en nydelig og avslappende helg, Elisabeth. Synd at det er så stress på jobb for deg nå. Jeg fikk stressfett på magen i sommer, jeg. Jeg kunne ikke luke bort stresset (boka), men måtte passe på å iallfall slappe godt av når jeg hadde muighet. Spikermatte og te – det vet jeg at du er flink til.

   Ha en skjønn søndag! God klem fra meg!

 11. Linn sier:

  Ha en nydelig lørdag, søte deg! Jeg er heeelt enig med deg når det gjelder lavkarbo og sukker. Jeg synes det er en av gledene med å ha akkurat dette kostholdet her jeg! At vi kan kokkelere på kjøkkenet og vips har vi laget de mest fristende søtsaker UTEN noe tullball! 🙂 Ta deg en tur på zumba! Jeg elsker det!

 12. Pauladesign sier:

  Jeg blir snart 40 år og boka di står øverst på min ønske liste 🙂
  God lørdag 🙂

 13. så fin lesning. jeg er så glad for at du får positive tilbakemeldinger :* ja lanseringsfest må du ha!

 14. Renate sier:

  Så utrolig vakre jenter du har!! Nydelig bilde ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s