Smerte er visst bare en illusjon!

Søte dere! Som prøvde å muntre meg opp i går, og skrev forståelsesfulle kommentarer. Jeg ble veldig glad for alle kommentarene! Men Hanne, min venninne som er personlig trener, sendte meg en sms rett etter at gårsdagens innlegg ble lagt ut.

Smerte er en illusjon.

Ikke noe medfølende pjuseprat der, nei. Ikke noe stryk på kinnet, kun et spark i baken. Hanne stilte i bodyfitness i fjor og brukte det samme trikset på diett: sult er en illusjon (det kunne jeg hatt god bruk for å tro!).

Jeg prøvde å sovne med Hannes mantra i hodet i går kveld, men må villig innrømme at jeg var noe ufokusert. Jeg klarte ikke helt å koble ut dunkingen i beinet, tror jeg 😉

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Småplukk. Bokmerk permalenken.

11 svar til Smerte er visst bare en illusjon!

 1. -m- sier:

  Dummeste jeg har hørt!
  Det er vel ikke spark i baken som er problemstillinga her..er det vel?..det er helsa di. Jeg synes at Iillusjonsmantraet kun kan forsvares dersom du hadde vært sløv og ikke fått til å trene av årsaker som ikke er koblet opp mot helsemessige faktorer. Grmf, grmf, kjenner at jeg ble litt provosert av det mantraet jeg asså, så jeg måtte bare respondere.

 2. hannem sier:

  Som «smertekroniker» burde jeg bli kjempesint over slike kommentarer, men jeg gidder bare ikke å hisse meg opp over det. Folk som sier sånt vet bare ikke hva smerte er, håper de slipper å oppleve det. Klem fra meg.

 3. Hanne sier:

  Ikke så sinte da.. Mente selvfølgelig ikke å bagatellisere de/dere som har sykdom/smerter. Som sykepleier har jeg selvfølgelig innstillingen om at smerte er subjektivt og det pasienten sier er reelt.

  MEN, jeg kjenner Cecilie, hun kan godt bli presset litt:)

  Cecile, jeg skal heie på deg langs løypa og sprette champagnen i det du passerer målstreken.

  Stor klem fra Hanne

 4. Trine sier:

  Får også høre det på hver eneste spinning-time «Smerte er en illusjon» og «Stølhet er bonus» 🙂

  Håper smertene blir borte snart uansett hva du anser de for å være… smerter eller illusjon 🙂

 5. det er det dummeste jeg har hørt. da må i så fall alle dyr ha god fantasi :p

 6. Lille meg sier:

  Eg har nett vore på kurs – og der lært vi at : vi kan omprogramere oss sjølv, at alt er energi og ingenting er ekte og vi kan endre materien rundt oss med viljen 🙂 SÅ DET SÅ!! 🙂 Synes meldinga var litt småfancy eg 🙂 Hadde nok trekt på smilebåndet heller enn å bli såra ja 🙂 Men håper det går bedre med foten din 🙂

 7. Charlotte sier:

  Smerte kan jo også være et tegn på at noe er galt – et tegn man burde ta alvorlig. Så slipper man f eks å måtte leve med kronisk beinhinnebetennelse etter å ha tviholdt på Hannes mantra time etter time på mølla….

 8. Therese sier:

  Hehe, jeg forstår godt hva Hanne mener her! Og jeg er helt enig! Selvfølgelig er smerte reelt for mange, men psyken styrer i stor grad over fysikken, og man kan faktisk meditere, affirmere og tenke bort smerte! Jeg er et levende bevis:D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s