Om margarin i lesebok

Her i huset er margarin bannlyst. Takk og pris, for ellers hadde jeg fått margarinen i halsen da jeg helt tilfeldig leste dette i leseboka til vår 6. klassing:

Margarinen ble oppfunnet i Frankrike på 1860-tallet. En mann prøvde å lage en billigere erstatning for smør. Han lagde det av oksetalg, kujur og malte sauemager og hvitbleket blandingen med klor. Blandingen kalte han margaron, som er det greske ordet for perle.

Mmmm. Eller?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

11 svar til Om margarin i lesebok

 1. Elise sier:

  Grøss og gru! Her en dag på jobb ble det en liten diskusjon angående fett, der jeg og en kollega fortalte de andre at det var karbohydrater som førte til livsstilssykdommer, ikke fett… Men vi merket av lavfettkosthold sitter langt inne hos mange, gitt! Det tar nok en stund før mannen i gata gir opp brødskiva. 😛

  Hilsen Elise.

 2. viblans sier:

  Fysj. Innholdet i dagens margarin er ikke noe bedre, hvertfall ikke for helsa. At de kaller planteoljene «hjertego» er rett og slett hårreisende, når det er disse oljene som faktisk legger seg på innsiden av blodårene. Dette er godt dokumentert! Blir nesten på gråten når jeg ser reklamer på tv’en om «Soft på brødskiva for barn i vekst». Hold deg og dine vekk fra planteoljer

 3. viblans sier:

  ….ja til animalsk fett!:-)

 4. Jeanette sier:

  Æsj og fysj… dette var ekkelt. De lager jo sikkert ikke margarin på samme måte i dag, men uansett holder jeg meg unna det. JA TIL EKTE MEIERISMØR! 😉

 5. hannem sier:

  Var sammen med et par venninner her om dagen, og samtalen kom inn på smaksforsterkere. Da sa hun ene at t.o.m. smør inneholder det. Etter iherdige protester fra meg innrømte hun at det gjaldt margarin, for ekte smør er jo ekte. Er blitt kjempenøye på at smør er smør og margarin er margarin, har vel forsåvidt vært det ei stund..

 6. Charlotte sier:

  Takke oss til ekte meierismør! Det smaker jo utrolig mye bedre også 😀

 7. Helene sier:

  Jaja, men så tror jeg nok ikke at de gjør det nå i dagens margarin for å si det sånn. 🙂

 8. Marit sier:

  Ugh! Både her og hos svigermor er margarinet byttet med meierismør, svigerfar bruker å spørre: «E d heimsmør» (= meierismør). Han blir like fornøyd hver gang vi svarer «ja», det er jo nemlig så godt:) God helg!

 9. MaritBE sier:

  Æsj.. Glad jeg ikke har spist det på lenge også! Det er også bannlyst for min del.

 10. haha, grøss! Heldigvis er jeg verken oppfostret på margarin eller at det finnes i huset den dag i dag. Heldigvis!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s