Veien til bok: inspirasjon

Det er nesten en måned siden jeg leverte manus allerede! Jeg føler meg litt sånn «lost in translation» (hvis noen husker den filmen). Litt sånn ingensteder. Min jobb er stort sett gjort, så jeg bare venter. Også jeg som er så utålmodig av meg!

Denne har jeg lånt fra Mjuuugly! Og det er slik jeg har jobbet!

Jeg hadde lyst til å fortelle litt om inspirasjon… Jeg har brukt minner, lukt og opplevelser som utgangspunkt for å skape oppskrifter og tekster. Vi har fått vafler hos farmor og farfar hele livet. Det ble til en egen tekst om nettopp det, samt oppskrift. Jeg gleder meg så til å vise dere akkurat de sidene!

I fjor sommer satt Mira i timesvis og spiste blåbær i blåbærlyngen. Det ble en egen oppskrift (Miras blåbærtopper), samt en tekst om henne og om hvordan jeg som moderne husmor høster blåbær i frysedisken på butikken.

Pappa kom med boller til Sofia og meg hver lørdag morgen da vi bodde alene. Da Einar var nyforelsket, dukket han opp på døra mi en morsdag med boller. Sånt ble det en tekst (Om boller og menn) og en oppskrift av!

Andre oppskrifter har jeg skapt ved å ta utgangspunkt i helt vanlige, høykarbo oppskrifter, ved å erstatte og gjøre om. Andre ganger har jeg sett en tittel på en oppskrift og fått ide til å lage noe selv – uten å se på oppskriftene.

Jeg har ikke tittet på andre lavkarbo-oppskrifter. Hvis noen synes at jeg er veldig kjip som ikke titter innom bloggene deres, så er det derfor. Noe blir sikkert ganske likt andre ting som fins, i noen bakevarer er det jo få ingredienser og måte på hvor store variasjoner som er mulig. Jeg HAR tittet i Bakeglede-boka for å få veiledning til steketid. Forøvrig er bøkene våre ganske ulike. Jeg bruker MYE mindre sukrin, og bruker ikke bakepro og fibrex.

Noen ganger har jeg sett bilder i blader på Narvesen, tatt et mms-bilde og skapt noe som ligner. Mandelkyssene mine, for eksempel. De er laget som noe jeg så bilde av i et blad, men uten å ta utgangspunkt i den oppskriften.

Og det er selvfølgelig en liten tekst om sjokolade med 🙂 Samt mange andre tekster. Jeg har jo en del på hjertet…

Og du, boka mi kan forhåndsbestilles her!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bakeboka mi, Veien til bok. Bokmerk permalenken.

33 svar til Veien til bok: inspirasjon

 1. Frida sier:

  Så artig å lese. Jeg gleder meg til å se boken din 🙂

 2. Å nå gleder jeg meg bare enda mere til å få boken i posten :-). Min eldste går siste året i bhg og har allerede spurt om jeg ikke kan bake kake til avslutningen i juni neste år! Kanskje det blir noe fra boken din. Bhg har nemlig snudd litt på flisa og gjennomfører nå bursdager uten sjokoladekaker, vaffel eller is. Smoothi er på sin plass istedet. Og de har blitt mye mere aktive i hverdagen. Barn og ansatte. DET er noe jeg setter pris på. (Ble litt utenom tema ditt her ser jeg ;-))

  • Slik har barnehagen vår gjort også 🙂 Det er litt vanskelig med barn og lavkarbokaker – de som ikke er vant til det, synes jo at det er altfor lite søtt 🙂 Men det er tips til å bake for barn, så det går fint å finne noe 🙂

 3. Elin I. sier:

  Jeg gleder meg helt vilt til boken din kommer! Masse lykke til – det kommer til å bli SÅ bra. 🙂

 4. Hege sier:

  Synes Einar virker nyforelsket ennå jeg 🙂

 5. Henriette sier:

  jeg sitter på jobb jeg, og drømmer om å bake kake når jeg kommer hjem! Men jeg som ikke er kreativ på å gjøre om oppskrifter må pent vente til boken din kommer! Har den andre boken, men der får jeg ikke noe til å bli godt….Men har troen på din da!

  • Å hjelp, får jo nesten prestasjonsangst! Den andre har brukt for mye sukrin, rett og slett. Hvis du skal prøve oppskrifter der, bør du prøve ca 1 ss sukrin per egg 🙂

   • Henriette sier:

    Takk for tips! Kanskje jeg skal prøve en gang til da..Du skal iallefall ikke ha prestasjonsangst! Jeg og alle andre gleder oss jo bare til boken din, det er jo fordi vi har tro på deg! ( Og sikkert flere som meg som tenker på kaker støtt og stadig og har lyst på GODE lavkarbo oppskrifter som attpåtil er enkle)

   • 🙂 🙂 Takk, Henriette! Kanskje jeg må komme med kake til deg i innflyttingsgave? 🙂

   • Henriette sier:

    Svar til den under….

    hehe…ja, du er velkommen!
    Det blir innflytting, bursdag (og nesten jul!) på oss i desember!

 6. Høres ut som en veldig kreativ prosess 😀

 7. Linn sier:

  Ååå, gleder meg til boka di kommer, Cecilie! 😀

 8. S sier:

  Gleder meg også fryktelig til boka di kommer! Og vaffeloppskrift og mer sjokolade og alt mulig rart.. alle oppskriftene dine blir jo til noe digg!’

 9. Blir jo superinspirert bare av å lese dette blogginnlegget, så da kan jeg jo bare forestille meg hva som skjer når jeg endelig får lese boken!! 🙂 Og selv om det kan være tøft å vente på noe godt, så må jeg si at jeg virkelig er misunnelig på prosessen du er inne i nå, for selv synes jeg slike prosesser byr på noen av de aller beste følelsene som finnes 😉 Kjenner jeg gleder meg masse med deg!!

 10. Line sier:

  Selv på dager hvor jeg er langt nede blir jeg glad av å lese bloggen din 🙂
  Jeg gleder meg virkelig til jeg får kjøpt boka. Har desverre ikke fått forhåndsbestilt den fordi alt av teite regninger har en tendens til å komme på en gang, men linken er lagret og delt 🙂
  Jeg meker jeg gleder meg til å lese historiene og ordene du har skrevet om hver oppskrift vel så mye som oppskriftene 🙂

  • Jeg ble så glad for denne kommentaren! Tusen takk, Line. Du er så god! Det er jo tekstene som gjør at boka skal leve lenge i landet 😉 Kanskje du heller vinner den i en av konkurransene som kommer når boka kommer ut 🙂

 11. Ida sier:

  Gleder meg til å se boken din! Krysser fingrene for at jeg får den til jul 🙂

 12. AG sier:

  Trur eg må ha den boka ja… Har også Bakeglede uten sukker, men enig i sukrinmengda. Den kan glatt halverast, minst! Og så blir det spennande med noken nye oppskrifter 🙂

 13. Keros sier:

  Gleder meg veldig til den kommer, kjenner jeg! Høres ut som en fin julegave også, siden den virker litt «hyggeligere» enn vanlige kokebøker, litt mer lesning enn bare oppskrifter. hvis du skjønner..? Venter i spenning!;)

  • Takk, Keros 🙂 Ja, den er veldig hyggelig! Mange skriver jo mye rundt oppskriftene, men det som er anderledes er jo at jeg skriver veldig personlig om nære ting. Så jeg håper det vil slå an – også hos de som ikke er lavkarboentusiaster 😉

 14. Janne sier:

  Åh – du har berre DEN BESTE bloggen! Eg skal heilt sikkert kjøpe boka di! Du har vore ein veldig viktig inspirasjon for meg i kostomlegginga til lavkarbo – tusen takk!
  Eg er veldig glad i å lage god mat, og eksperimenterar og slumpar stadig i veg på nye lavkarbo-rettar – ikkje alt blir like godt på fyrste forsøk… Eg brukar bakepro, mandelmjøl, kokosmjøl, fiberhusk og fibrex. MEN – eg må seia at eg ikkje alltid forstår like godt kva som er lurt å brue til dei ulike typene bakst, og kva dei eigentleg gjer med deigen min (…). Har du nokre tips?
  Ha ein finfin dag – og god helg!
  Janne

  • Åååå, så søt du er! Takk 🙂 Jeg har valgt å bare bruke mandelmel og kokosmel, og bruker fiberhusk som bindemiddel. Derfor har jeg ikke satt meg helt inn i dette. Men bakepro brukes vel for å gi mer fluff pluss proteiner i deigen. Da synes jeg det er bedre å bruke en blanding av kokosmel og mandelmel, jeg. Fibrex har jeg ikke satt meg inn i hva er… Hvis det er fibertilsetning, så er det enormt med fiber i kokosmel. Jeg synes kokebokforfattere bør være litt bevisste i forhold til å putte mye ekstra fiber i oppskrifter. Mange tåler ikke det så godt, særlig de som spiser godt med grønnsaker 😉

   Hmmm, det var vel ikke så veldig nyttig… Men god helg til deg også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s