Niste til lange håndballdager

Mor sjøl tok oppgaven med å smøre niste svært alvorlig i går. Såpass alvorlig at endel mat ble med hjem igjen 🙂 Men det er greit, det viktigste var å unngå at frøken håndballspiller havnet i kiosken. Når det er sagt, så synes jeg ikke at en vaffel eller en pølse i lompe er så ille en lørdag med tre kamper. Men frøken håndballspiller skal spille enormt mange kamper før jul. Jeg vil at det skal være vanlig å ha med mat selv. Jeg vil at det å handle i kiosken skal være unntaket. Jeg vil at hun først og fremst får i seg næringsrik mat.

Og da må jeg lage matpakker!

Litt baconcrisp (en sjelden gang), pærer, baybybel og pekannøtter, paranøtter og gojibær samt 70% sjokolade

Gresk yoghurt med fløte, pekannøtter, gojibær og bringebær. Den ble med hjem igjen, mor spiste nemlig 2 1/2 av disse og ble stappmett:

Vaflene er laget av rømme og kvernede mandler. Tenk så mye mer energi en slik vaffel gir en aktiv 11-åring enn en vanlig vaffelplate!

I tillegg hadde jeg smurt grove rundstykker. Vi hadde med oss litt mat hjem, men vaflene forsvant. I bakhodet mitt da jeg planla nisten surret en episode fra i våres hvor Sofia var så utslitt mellom to kamper at jeg måtte gi henne banan og COLA for at hun skulle få energi til den påfølgende kampen.

I går fungerte det supert. Mellom 2. og 3. kamp var hun sliten, men da fikk hun i seg en pære og en vaffel med smør og greddost, og så var hun good to go igjen! Mat er viktig for de små håndballspillerne våre!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold, Lunsj. Bokmerk permalenken.

11 svar til Niste til lange håndballdager

 1. friggogfulla sier:

  Så flink du er! Jeg har ingen andre enn meg selv å lage matpakke til, men hvis jeg noen gang får det skal jeg yte et aktivt bidrag for gjøre matpakken mer attraktiv enn kiosken under hånballkamper 😀

 2. mittlivsomyoyo sier:

  Dette skal jeg også gjøre. Jeg har begynt å spille håndball igjen etter opphold på 7 (!) år! Og jeg er kjempesliten etter både trening og sikkert etter kamper fremover. Vaffeltrikset er gull! Takk for tips igjen :-). Håndball er gøy 😉

 3. Grethe sier:

  Så ut som skikkelig digge matpakker! 🙂 Ligger det oppskrift på vaflene her?

 4. Therese sier:

  Veldig lurt 🙂 Jeg å lurte på den vaffeloppskriften…har en jeg bruker men synes vaflene er vanskelig å få heile ut av vaffeljernet 😉

 5. Ruth sier:

  Jeg har det samme trikset når vi er på biltur til hytten, som tar fire timer og inkulderer ferge. Rundt oss på fergen spiser folk pølser, burgere, baguetter som er skamdyre og usunne. Vi koser oss med god matpakka. Barna til min mann «forstår» selvsagt ikke hvorfor vi ikke kan kjøpe samme mat som de andre, men det bryr vi oss fint lite om:-). De får gjerne en is, men det er alt. Ja, jeg og vil gjerne ha oppskrift på vaflene!

 6. er vafflene BARE av mandler og rømme? de så jo meget gode ut!

 7. Jeg misunner hånballspilleren Vaflene så usedvanlig gode ut!

 8. Å gud det så godt ut med vafleeer:)

 9. Takk for gode kommentarer! I dag har jeg akkurat fått sett sidene med vaffeloppskriften og en tilhørende tekst. Jeg skal legge ut oppskriften når sidene er klare til å vises. Det ble så utrolig fint! Jeg må jo vise dere et eksempel på hva jeg mener med tekster (i boka!).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s