Artisjokk – dronning av tilbehør

Sofia har lengtet etter denne godsaken helt siden vi hadde det til middag i vinter en gang. Jeg vet ikke helt når det egentlig er sesong? Den dukker opp av og til på Meny og Rema her vi bor, og er en dronning av tilbehør.

Artisjokk heter denne grønnsaken. Den smaker mye bedre fersk enn den på boks. Den kan ikke spises rå, og den enkleste måten å tilberede den på er å koke den, i ca 20-30 minutter. Den er klar når det går an å dra av bladene.

Den legges hel på en tallerken, og spises ved å dra av bladene, ett om gangen. Nederste del av bladet settes mellom tennene og så dras det myke kjøttet av med tennene. Men først er det aller best å dyppe den i noe… Vår favoritt er å dyppe i litt mykt smør med maldonsalt ved siden av. Aioli eller en annen god dressing er også godt. En god olje kan også brukes, gjerne smakssatt med krydderurt.

Tilslutt må selve hjertet av artisjokken letes fram. Det er en liten treningssak! Se video og les mer om artisjokk på bama!

Jentene har storspist artisjokk her i dag. Jeg betalte forøvrig 16 kroner for en stk nå, og den holder som tilbehør til 2-4 personer.

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tilbehør. Bokmerk permalenken.

9 svar til Artisjokk – dronning av tilbehør

 1. jeg har bare smakt det en gang fra boks og jeg likte det virkelig ikke. sikkert bedre fersk 🙂

 2. friggogfulla sier:

  Det er kjempegodt fersk! Et lite festmåltid i seg selv! Jeg får vann i munnen av å tenke på artisjokkblader dyppet i smeltet smør. Aaaah.

 3. Frida sier:

  Åhh! NAm nam! Artiskokker er det alt for lenge siden jeg har spist. Nydelig!

 4. Ho sier:

  Har aldri smakt Artisjokk eg! Must try 🙂

 5. Vivian sier:

  *sukk* artisjokk! Det er verdens beste grønnsak! I fjor var jeg i Italia på sommeren. Vi spiste middag på en olivengård og der hadde de laget en artisjokksufflélignende ting. Den var så sykt god. Mener han kokken sa det var kort sesong. Fra juni til juli eller noe sånt, men det er kanskje forskjell i forskjellige land. Spiste artisjokker når jeg var i Tyrkia for et par uker siden. Kanskje jeg skal se om jeg finner det på butikken i morgen. *sukk*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s