Veien til bok: Produktene

Da jeg begynte å lage oppskrifter til boka, bestemte jeg meg for en ting: det skal være enkelt. Man skal ikke behøve å fylle opp skapet med produkter man ikke engang forstår hva er. Derfor er det ikke pofiber, fibrex, bakepro, fiberfin eller forskjellige typer søtning i bakverkene mine. De som vil bruke disse produktene, kan jo heller bare tilsette de.

For meg er det viktig å gjøre det enkelt. Jeg vil at leseren skal tenke at dette kan jeg klare! Eller er dette lavkarbo? Det skal jeg jammen teste! Jeg vil vise at man kan lage fantastiske og velsmakende bakverk og desserter med enkle produkter. For mange er de produktene jeg skriver om i dette innlegget en helt ny verden.

Jeg bruker sukrin og sukrinmelis. Jeg vet at noen ikke liker den kalde smaken. Men smaker det kaldt, har du brukt for mye. Oppskriftene mine er balanserte. Ikke for søte, ikke bismak fra sukrin. En leser som har erfaring med annet alternativ til sukker, kan jo selv eksperimentere med mine oppskrifter.

 Jeg bruker hjemmelaget mandelmel i mange oppskrifter. I noen av oppskriftene bruker jeg imidlertid det fettreduserte mandelmelet fra Funksjonell mat. Det inneholder mer fiber, og har bakeegenskaper som passer godt i noen oppskrifter. Det er presisert i oppskriftene der jeg har brukt dette melet:

Jeg bruker mye dette kokosmelet. Det er dyrt, men det er svært drøyt. På det meste bruker jeg 1 dl i en oppskrift. Dette har svært gode bakeegenskaper, og brukes i alt fra kaker, cupcakes og boller til pannekaker og lapper.

Jeg bruker fiberhusk, som kan kjøpes på vanlige butikker. Jeg vet at mange bruker jbk-mel (?), men jo mer man får tak i på matbutikken, jo bedre.

Jeg bruker også vaniljepulver. Det kjøpes på helsekost. Man kan fint bruke vaniljestenger, men jeg synes det er enklere med en boks ekte vaniljepulver! Jeg tipser også om hvordan man kan lage vaniljesukrin selv og bruke det i stedet.

Det er viktig for meg å presisere at jeg har valgt produktene selv, og jeg er ikke sponset. Jeg har fått forhandlerrabatt hos Funksjonell mat. Jeg har imidlertid bare brukt den en gang, for jeg tenker slik at mine innkjøp er med å sikre at Meny og helsekosten fortsetter å ta inn disse produktene.

Disse produktene får du kjøpt i helsekosten og på funksjonellmat.no.

Senere skal jeg lage et innlegg om de tilsvarende produktene på iherb.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bakeboka mi, Veien til bok. Bokmerk permalenken.

23 svar til Veien til bok: Produktene

 1. e84 sier:

  fantastisk! superduper! gleder meg veldig til boken og spesielt spent på bolleoppskrift kjenner jeg. skikkelig gode boller er vel det eneste jeg savner med jevne mellomrom…eeeelsker hvetebakst! :S

 2. vaskeklut sier:

  jeg gleder meg sånn! og siden jeg ikke har råd til den selv (fattig student og alt det der), skal jeg ønske meg den i julegave 😀

 3. Renate sier:

  Hvis man baker med fiberhusk.. må man steke røra med det samme? Synes den blir vel «tyggegummiete» ganske fort. Noen ganger er det litt praktisk å lage ting på forhånd og steke akkurat når gjestene kommer, men deigen/røra reagerer kanskje på varmen i ovnen?

  Riktig god helg til deg Søta ❤

  • Det er lurt å steke røra med det samme, evt tilsette litt mer væske hvis den blir stående litt. Den blir uansett fin når du steker den, men litt saftigere hvis den får litt ekstra væske hvis den er blitt stående! God helg ❤

 4. Elisabeth sier:

  Du er bare så enkel og genial. Du legger lista for å lykkes akkurat så lavt at det bare er å krabbe over for hvem som helst som er nysgjerrig på alt det deilige man kan kose seg med i lchf! Viktig poeng at alt kan skaffes i butikk. Da jeg kjøpte bakeboka til svenske Annika Rogneby, var det flere ting som var vanskelige å få tak i. Noe som resulterte i at jeg ikke prøvde oppskriftene. Så kjære søte Cecilie, folket vil elske deg for den boka og det enkle du legger opp til:)
  Så et innlegg over vedr. bolleoppskrift, er det så at du har en slik? Jeg har alltid vært en ekstremt flink gjærbakstbaker (litt skrytete den der…..) og savner det veldig når jeg blir minnet på det. Faktisk det eneste jeg savner fra mitt tidligere kosthold, og jeg klarer heldigvis å ikke spise det. Det er så unødvendig å trigge suget, og gleden er jo alltid kortvarig, ikke sant:)
  Ønsker deg en deilig helg:)

  • Takk 🙂 🙂 Veldig herlig formulering øverst der 🙂 Den største utfordringen med Rogenbys bok er at hun bruker så enorme mengder sukrin. Den boka har jo solgt i bøtter og spann, men jeg er nesten redd de som har testet oppskriftene er skremt fra å bake lavkarbo mer 😦

   Jeg har en oppskrift som heter mandelboller. De er selvfølgelig langt fra boller i smak, men de er kjempegode. Og selvfølgelig med kardemomme. Elsker den lukta når noe steker i ovnen! Vanlig gjærbakst nå smaker jo så søtt at jeg blir kvalm!

   God helg 🙂

 5. Vet du om man kan bytte ut JBK mel med fiberhusk i oppskrifter? Funker det på samme måte med samme mengde..?

  • Jeg har aldri testet jbk, så jeg vet ikke. Det skal vi finne ut av!

  • hannem sier:

   Ikke bruk fiberhusk i karrikylling for å få den tykkere, i hvert fall. Jeg gjør aldri det mer. Jeg bruker bare den «tykke» delen av kokosmelka og kaster resten, da blir den tykkere. I sauser bruker jeg heller jbk-mel enn fiberhusk pga konsistensen. Nå har jeg fått en boks fiberfin i hus, blir spennende å prøve det.

 6. Greta sier:

  Hei. Eg prøvde kokosmel to ganger og kastet så pakken. Det vart ein dyr prøve. Syns det vart så forferdelig tørt når eg brukte det melet. bruker heller ein balnding av mandler, paranøtter og div frø. eller berre paranøtter og mandler.
  er foresten innom bloggen din så og sei kvar dag. Ha ei fin helg Greta

  • Det var synd! Jeg har ikke opplevd det, så jeg lurer på om det kan ha noe med mengde som er brukt? Jeg bruker alltid så lite som mulig når jeg lager en oppskrift. Jeg synes det jeg lager med kokosmel blir saftig og godt! Men det bør nok ha smør el fløte el melk, ikke bare vann i de oppskriftene med kokosmel! Ha en fin helg!

 7. Gro-Lise sier:

  No e jbk-mel og alt det andre du nevne åsså kommet i butikkan, syns det e heilt fantastisk. Glede mæ te boka de kommer ut 🙂

 8. hannem sier:

  Det er bare så bra at du har laga denne boka! Idag har jeg henta pakke fra funksjonell mat: sukrin (5 for prisen av 4) samt småpakker, sukrinmelis, mandelmel (ikke fettredusert), hasselnøttmel og lavkarbobrød. Endel billigere enn på helsekost, uten at jeg har regna på det.

  • Takk, Hanne! Ja, da er du iallfall ganske klar 😉 På helsekosten her har de et vaniljepulver til 199 for 30 gram!!! Jeg tror jeg må snakke med de før boka kommer ut, og be de ta inn det fra FM i stedet. Folk kommer til å tro jeg er gal som har en sånn ingrediens i oppskriftene!

   • hannem sier:

    Har kjøpt vaniljepulver fra Naturata på helsekost, den koster rundt 60 kr for 10 g. 😦 Fant en type i Sverige i sommer, merket er Urtekram og det er økologisk, tror den kosta rundt 40 kr for 10 g. Bruker ikke så mye om gangen. Ser at matvarebutikkene har begynt å ta inn ekte vaniljesukker, men det er dessverre med sukker. Men likevel bedre enn den med ethylvannilin. Har FM vaniljepulver, det så jeg ikke da jeg bestilte?

   • hannem sier:

    Var inne og kikka igjen i nettbutikken, hadde ikke sett at det var noe som het Andre produkter. 😦 Men da blir det vaniljepulver og kokosmel neste gang. 🙂

 9. thilde sier:

  Det er flott at du har tenkt matvarer som er lett å få tak i. Jeg har selv et «anstrengt» forhold til sukrin og sukrinmelis, men har erfart at hvis man holder det på et lavt nivå så går det bra. Hadde mange gjester i kveld og serverte ostekake med bl.a sukrin og sukrinmelis. Det var ingen som kommenterte at det smakte anderledes, det betyr at det går bra også til «ikke-lavkarbofolk».

  • Når sukrin brukes i bakverk som ostekake, gele, syltetøy, bærsaus og lignende, så skal det svært mye til før den kalde sukrinsmaken kommer fram! Ikke spør hvorfor, det er bare noe jeg har erfart gjennom å lage alle oppskriftene mine! Mange av kakene kan du ikke smake at er lavkarbo, faktisk!

 10. Tror det skjedde noe når jeg la inn kommentar i stad, men prøver igjen. Det er dette jeg liker med oppskriftene dine, de er så enkle. Og man må ikke kjøpe så mye dill man ikke rekke å bruke opp før man må kaste de.

  Jeg har bare god erfaring med cocosmelet, og har ingen negative opplever av dem 🙂

 11. Du buker jo en del «rare» ingredienser da. heldigvis begynner dette å bli almennseie. 😀

 12. Ida sier:

  Gleder meg sånn til å se boken din, altså! Det blir bra (eller skal jeg si godt, for det blir det helt sikkert!) 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s