Lavkarbo og popularitet

Du har kanskje lagt merke til at det står om lavkarbo sånn cirka overalt? Det er på forsiden av ukeblader hver eneste uke. Det står om lavkarbo i Dagbladet, KK, Allers, på tv2-sidene, på Nrk, i Treningsforummagasinet og på blogg etter blogg etter blogg.

For dere som ikke spiser lavkarbo, må det noen ganger bli litt for mye av det gode. Og det skjønner jeg. Men har dere tenkt på hvorfor? Hvorfor lavkarbo brer om seg med superfart? Det er nemlig ikke så rart. Svært mange forteller om flotte helsegevinster etter å ha lagt om til lavkarbo:

♥ Vektregulering, kvitt søvnproblemer, bedre hud, fri for allergi, bedre konsentrasjon, mer (mye mer) energi, bedre selvtillitt, et balansert indre, lettere svangerskap, frisk av diabetes 2, frisk eller bedre av revmatisme, færre leddplager, rolig og velfungerende mage, frisk av tarmlidelser…

Og dette er helseforbedringer svært mange opplever. Ved å spise naturlig, god mat. Ved å spise seg mett. Ved å lage enkel mat. Derfor brer lavkarbo seg i slik fart. Derfor står det om det på all slags forsider!

Enkel, naturlig, velsmakende mat som gir bedre helse. Ikke noe hokus pokus!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

15 svar til Lavkarbo og popularitet

 1. Therese sier:

  Ja lavkarbo er herlig-kroppen har d SÅ mye bedre 🙂 Og jeg som spiser lavkarbo synes d e kjempe bra at folk får øyene opp for dette-gjør d så mye lettere å leve etter 🙂 nå gjelder d bare å overbevise statens helsevesen og de som bestemmer hva som er «sunt og bra» for oss 😉

 2. -m- sier:

  Heisan, sant det med helsegevinster altså. Jeg har dessverre ikke klart å spise lavkarbo mat den siste måneden og har rast opp i vekt. I tillegg har jeg ikke trena og da må det gå som det har gått tidligere… Flere kilo, tyngre i kropp og ikke minst sjel, ppblåst mage og vond mage, kviser, mer uren hud og dårlig humør og voldsom svetting på nattan (pms), og at jeg oppleve å bli sulten igjen, med den ekle, hule romlende følelsen jeg ikke har hatt på flere måneder. Ikke bra.

  Tok meg en kikk på ukebladene i hylla på butikken i helga og så alle de smilende og happye menneskene som promoterer lavkarbo…det er jo bare tull at jeg driver å hiver innpå brød og kjekser i tide og spesielt i utide så på ,mandagen var det å gå cold turkey og skru om hjernen igjen. Kjøleskapet fylles opp av mer av «de rette» hverdagsmatvarene. Idag er det torsdag og jeg føler meg allerede bedre litt i magen og den er mindre oppblåst:) Så nå gjelder det å holde motivasjonen oppe og ikke falle for fristelser. Jeg har være noe kjedelig i matveien og jeg tror at jeg må legg litt mer sjel og tid på kjøkkenet for å ikke gå lei.
  Takk for inspirasjon og trur nok at jeg må prøve den youghurtlunsjen med bær o.l oppi, den ser snadder ut. Så blir det vel utprøving av dine nye kaker og snacks i november da:)

  • Jeg heier på deg!!!!! Dette klarer du fint! Jeg tror de fleste går på større eller mindre smeller i løpet av en lang periode. Og det er LÆRING! Det er jo sånn jeg har lært meg hvordan kroppen definitivt fungerer best. Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver om sinn. Til syvende og sist er det så enormt viktig for meg. Dette klarer du, søtnos!!

   • -m- sier:

    Tusen takk for heiing og gode ord:) Jeg trenger forresten litt hjelp og tips. Jeg har en legetime på mandag og ønsker å fa tatt noen prøver. Du vet, alt dette snakket om kolestrol, fett og lavkarbo…har fått så mange «bekymrede» tilbakemeldinger i vår grunnet dette. Så nå vil jeg sjekke meg. Noen tips fra noen på hva slags prøver og tester jeg bør ta?
    Lurte på om jeg skulle få sjekka om jeg tåler gluten også, i samma slengen. Noen som vet om det er mulig å teste dette gjennom blodprøve?
    Tok en kolestrolprøve for noen år tilbake og det kan jo være greit å sammenligne litt men hva jeg har hatt tidligere. Kan kanskje også være interessant å sjekke igjen om ett halvt eller ett år, bare for å se om verdier o.l endrer seg.

 3. det er veldig pop. tror det er mye pga det er lov å spise det som før va «forbudt mat». jeg for min del trives best med karboen min 😀

 4. Line sier:

  Det som er litt synd er jo «alle» de som ikke klarer leve uten brødskiva si. Som ikke vil klare å spise fett. Som ikke liker eller tåler ditt eller datt. Og hva spiser man til lunsj osv. Så setter man dem godt inn i det hele, men nei. Et liv uten pasta, potter, ris og brød – det vil de aldri klare. Nei vel, men da vil de ikke forsøke en gang, tenker jeg.

  Så har du de sombetaler i dyre dommer for å få hjelp til kostholdsendring, men på lavkarbo vil de absolutt ikke! Så er de så fornøyde etter å ha betalt masse penger og får menyer som ikke inneholder pasta, ris eller poteter og fullkornsknekkebrød i steden for brød. Å da fortelle dem at de faktisk spiser karboredusert mat, nei, det nytter ikke :-p

  Det er litt trist at samfunnet, og da kanskje leger og «treningseksperter» fokuserer litt mer på lavkarbo. nå skal det jo starte program på TvNorge, hvor Kari Jaqeson skal slanke tjukkaser med mindre mat og masse trening. Selv er jeg av den oppfatning av å sette mennesker med stor kroppsvekt i hardtrim med en gang vil være sterkt belastende på kropppen, og da også kjøre ned på lavkalori. Det er da bedre (min subjektive mening) å få folk ned i vekt slik at de får mer energi og så starte opptrening på moderat nivå fremfor time etter time på tredemølle når man drasser på masse kroppsfett. Selv fikk jeg mer energi av å gå ned i vekt og kroppen regulerte seg. jeg ble ikke noe mer glad i å trene, men med mer energi så gjør man gjerne mer ganske naturlig, det være seg gå mer turer, jeg har begynt sykle litt osv.

  Når man så leser om de som da starter på ene kurset etter det andre for å gå ned i vekt for så å kunne ta fedmeoperasjon, da lurer jeg også litt, for om man klarer å gå ned, hvorfor ikke fortsette fremfor å utsette seg selv og kroppen for en operasjon somjoda, riktignok får deg ned i vekt, men det er flere bivirkninger med slike inngrep, og selv om de jeg kjenner til som har tatt operasjonen er fornøyd med å ha gått ned i vekt, så er de ikke like fornøyde med diverse ting de ikke lenger kan spise, en rekke sure oppstøt og masse mer. Men men, dem om det. Det er jo et fritt land vi lever i så de får selv bestemme.

  • Enig med deg i det du sier om trening osv. Det som hadde vært et spennende konsept, hadde jo vært å la Kari slanke en gjeng, og Line Lilalife en annen 🙂 Lines gjeng hadde garantert fått en myk start ang trening, men hadde hatt det mye bedre, spist seg mette og gått ned like mye i vekt 🙂

 5. Melusine sier:

  Ja, det er flott at lavkarbo brer om seg siden det er så mange fordeler med dette kostholdet.
  Selv trives jeg veldig godt og koser meg med maten, ENDELIG kan jeg faktisk det 🙂

 6. MaritBE sier:

  I love it 😉 Jeg har merket så mange fordeler, og jeg er så glad for at jeg går på dette kostholdet 😉 Magen min har ikke stabilisert seg etter dette kostholdet da, desverre. Men jeg håper det kommer etterhvert også.. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s