Veien til bok: ideen

Jeg har alltid ønsket å skrive. Jeg skulle bli journalist, jeg skulle bli forfatter, jeg skulle bli spaltist. Jeg ble lærer. Og det er fint å være lærer, men jeg har etterhvert i mitt voksne liv savnet å skrive.

I fjor sommer skrev jeg kåserende tekster for en avis. Samtidig lekte jeg med tanken på å skrive noe mer, men alt ble så dystert. I slutten av september i fjor bakte jeg til en bursdag, mens jeg sto og tenkte på hva slags type tekster jeg likte å skrive og var god til å skrive. Jo, det var lette, personlige tekster med glimt i øyet. Samtidig som jeg tenkte på dette, lagde jeg en oppskrift, og plutselig slo det meg. Jeg kunne kombinere disse to!

På en uke skrev samlet jeg alle oppskriftene jeg hadde laget så langt. Samtidig skrev jeg rundt ti tekster, knyttet til oppskriftene. Samtidig som jeg fikk denne ideen, følte jeg også en enorm trygghet på at dette var en god ide! Jeg mannet meg opp og ringte rett til en forlagssjef jeg har kjennskap til. Han er visstnok svært intuitiv, og han sa: Dette kommer til å selge. Denne boka får du utgitt. Forlaget fikk mine første sider, og ga meg fantastiske tilbakemeldinger. De hadde allerede signert bokhøsten 2011, og hvis jeg skulle utgitt hos de, hadde det blitt om et år fra nå. De anbefalte meg å kontakte Lille måne.

I denne perioden startet jeg å blogge. Jeg var så giret, så i lykkerus over å ha funnet mitt fantastiske livsprosjekt. Jeg våknet 5 hver morgen, og hjerte og sinn rant over av ting jeg ønsket å formidle. Derfor ble det en blogg, en kanal hvor jeg kunne pøse ut alt som ikke skulle skrives i boka!

I februar ble jeg invitert av Lille måne på lanseringen av den nyeste Atkins-boka. Jeg puttet mitt lille manus, fortsatt bare noen få sider, i veska. Jeg mannet meg opp og sa rett ut til forlagssjefen Jan hva jeg hadde med meg. Han hadde da nylig ansatt Tina, forlagets første redaktør. Hun fikk manuset.

I starten av mai møtte jeg Tina igjen. Vi hadde et slags planleggingsmøte før forlaget skulle ta avgjørelse om utgivelse noen dager etter. Det ble en laaaang helg! Mandag fikk jeg telefon. -Gratulerer, det blir bok, sa Tina. -Jeg må på polet og kjøpe champagne, sa jeg. Dere husker kanskje at vi hadde en champisfeiring her i våres?

I slutten av mai, under lanseringen av Matrevolusjonen, skrev vi under kontrakten. 75 oppskrifter, innlevering av manuskript 20. september. Det ble over 100 oppskrifter, og innlevering ble 16. august. Jeg ville så gjerne rekke det før jobben startet igjen.

Tina og meg… Vi ble tatt på fersken av Espen Rostrup, så han fikk vite det lenge før dere andre 🙂

Fotograf og grafisk designer ble diskutert. Tilfeldighetene, for de som tror på det, gjorde at forlaget møtte og ansatte to av mine venner. Kunstfotografen Frank Oknes har tatt bildene til boka, og de er fantastiske! Min kusine og kjære venninne Live Brekke, som bla skriver Elle-bloggen, gjør layout. Kreative, engasjerte og fantastiske begge to. Takket være de to blir boka fantastisk vakker. Og det er så behagelig å jobbe med kjente!

Senere skal jeg fortelle mer om hvordan jeg og vi har jobbet!

C♥

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bakeboka mi. Bokmerk permalenken.

26 svar til Veien til bok: ideen

 1. thilde sier:

  Gratulerer så mye 🙂 Skal kjøpe boka di når den kommer ut. Hadde nok en sterk anelse om at det var noe på gang den dagen Eenfeldt hadde foredraget sitt i Oslo.

 2. Trine RJ sier:

  Så herlig! 🙂
  Og du, jeg har ikke sagt GRATULERER!!!!!! 😀

 3. Tina sier:

  Koselig å lese om prosjektet ditt Cecilie:-) gleder meg til å lese ennå mer. Knib fra meg

 4. Jane sier:

  Hvor er det dejligt at læse om vejen til din bog. Jeg glæder mig MEGET til at læse den (og bage efter den), når den udkommer.

  🙂 Jane

 5. Line sier:

  Sitter med tårer i øya jeg nå. Så innmari moro for deg. Så gøy når man har drømt om noe og så kunne kombinere to ting på denne måten. Å som jeg gleder meg til boka di kommer 🙂

 6. Lissi sier:

  Dette er da ikke kjedelig lesing, Cecilie! Gøy å lese hvordan din ide blir til virkelighet 🙂 Jeg er ganske sikker på at boka de blir kjempefin, og den skal definitivt kjøpes inn her 🙂

  Gratulerer så masse med drømmen som gikk i oppfyllelse 🙂

 7. Therese sier:

  Herlig og en flott inspirasjonkilde te oss andre….
  Blir gøy å se ferdig resultat 🙂

 8. Susanne M sier:

  Så gøy å høre om ferden mot boken din! 🙂 Gleder meg masse til den kommer for salg!

 9. e84 sier:

  Fantastisk moro! 😀

 10. -m- sier:

  Du er tøff:) Jeg er imponert over handlekraften din og troen på at prosjektet ditt var «liv laga». Viljen og troen på at du har noe å formidle viser du jo også gjennom bloggen din, så jeg ser helt klart helheten og sammenhengen i i bokprosjekt og blogg. Gratulerer og lykke til videre. Blir stilig med lansering da:)

 11. Sara sier:

  Dette fortjener du virkelig, Cecilie! Når jeg leser dette, merker jeg hvordan du engasjerer meg til å skulle følge drømmen min – uansett hva den er. Du viser at med litt tro på seg selv og på det man driver med, i tillegg til det å skulle tørre(!) å vise hva man er god for. Dette blir nok en bok midt i blinken for veldig mange. Og du aner ikke hvor mye jeg gleder med til å få kjøpt boka di! 🙂
  Jeg har stor tro på deg, og skjønner du har en meget, meget spennende tid foran deg 🙂 Masse lykke til!
  Klem Sara

 12. SÅ fantastisk å lese om det å følge grømmen sin å la den gå i oppfyllelse! BRA JOBBA!

 13. Linn sier:

  ÅH! Jeg får helt frysninger av å lese jeg, Cecilie! Synes det er så gøy at drømmen din har gått i oppfyllelse 🙂 Gleder meg til å kjøpe boka di jeg! Du er FLINK! 🙂

 14. MaritBE sier:

  Så utrolig artig 😉 Jeg er så utrolig glad på dine vegne! Og jeg er såå sikker på at boka kommer til å bli så bra, og selge masse 😉 JEg gleder meg hvertfall utrolig mye.

 15. Friggogfulla sier:

  Spennende å lese! Jeg synes det er fantastisk kult at du har gutset og fått dette til. Det er forbilledlig og inspirerende 😀

 16. Khi/Ingunn sier:

  Geder meg til å se boka 🙂

 17. Khi/Ingunn sier:

  Gleder meg til å se boka 🙂

 18. Lammelåret sier:

  Tommelen opp, det er så godt å lese om folk som brenner for noe, som ikke lar seg stoppe av dumme ikke-flink-nok-tanker, men som jobber for det de tror på! Jeg har fulgt deg til og fra siden du startet med bloggen og heier på deg!

  Godt jobba!

  • Takk, fine lammelår 😉 Jeg har hatt veldig prestasjonsangst tidligere, og veldig behov for å være perfekt. Da jeg skulle bli lærer, skjønte jeg at hvis jeg skulle overleve i jobben, måtte jeg akseptere å være god nok. Det hjalp! Men jeg får litt av de følelsene tilbake når jeg nå skal ut og presentere meg selv!!

 19. Jeg blir helt rørt av å høre historien din! 🙂 Jeg er virkelig glad på dine vegne som klarte å fullføre drømmen din og faktisk finne motet til å gjøre noe sånt. Dette er en drøm jeg også har. En dag vil jeg gi ut min egen bok om lavkarbo. Jeg har blitt så engasjert i lavkarbo og matlaging. Jeg har aldri bakt så mye som jeg gjør nå, og jeg elsker det! I januar 2011 begynte jeg på lavkarbo og etter det har jeg ikke angret et sekund. Jeg blir veldig inspirert av å lese om deg og høre hvordan du har fått til det du vil. Du er en av de jeg ser opp til, og du og bloggen har vært en veiviser for meg fra jeg startet på lavkarbo. Bloggen din er kjempebra og har hjulpet meg i gang 🙂 Jeg er ofte innom for å se på oppskriftene dine. Du er så flink!

  Jeg har ikke vært flink til å kommentere. Derfor skriver jeg litt langt denne gangen 🙂
  Ha en fin helg!

  Klem, Lena 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s