Næringsinnhold i kaffe og Nespresso

For en tid tilbake mailet jeg med Nespresso og spurte om næringsinnholdet i en kapsel. Svaret overrasket meg litt:

En kopp Nespresso inneholder 3,5-4,5 karbohydrater.

Jeg elsker Nespresso-kaffe! Jeg drikker espresso med ekstra vann og fløte til frokost, og etter middag. I sommerferien var tallet steget til tre slike kopper per dag, helt til jeg fikk denne overraskelsen. Nå drikker jeg 1-2 per dag.

For all del: mange av dere trenger ikke tenke på dette i det hele tatt. Men jeg, og de av dere, som er overfølsomme overfor karbohydrater, og som i tillegg prøver å shape magen litt, bør være klar over dette.

Vanlig kaffe inneholder derimot 0 karber per 100 gram.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

18 svar til Næringsinnhold i kaffe og Nespresso

 1. Tina sier:

  Takker for info. Cecilie. Ha en nydelig dag. Knib:-))

 2. Elisabeth sier:

  Men hvordan i all verden kan det ha seg? Hvordan kan kaffe plutselig få karbohydrater i seg? Da vil jeg jammen si at produksjon av mat/drikke jammen er en farlig bransje som vi må passe oss for. Vet jo om all maten som blir tilsatt og trukket fra det ene og det andre før vi får det servert i butikkene. Men kaffe…..det er liksom så «rett fram» og enkelt at jeg sliter med å finne logikken.

  Noe helt annet; har du prøvd bare-foot sko til løping? Det ser så deilige ut, og leste en del om at det gir et bedre løpesett og at løpingen blir mindre belastende. Men det er jo stikk i strid med det man har lært om demping osv, for her er det jo snakk om enkel såle i de fleste tilfeller. Ha en god dag:)

 3. lily sier:

  Hvordan er kaffe med sjokoladesmak vs vanlig kaffe, når det kommer til karber? Jeg vet ikke om du har sett disse på butikken, men de har de i hvert fall på noen meny og ica butikker. Jeg har ikke sjekket om det er hele bønner, kokmalt eller filterkaffe i de lukkede posene, men den «plukk selv» kaffen på meny er i hvert fall hele bønner:)

 4. Charlotte sier:

  Hvor kommer disse karbohydratene fra da..???? :O Lurer fælt på hva som er tilsatt!

 5. Takk for tips – skal «varsle» min mann som drikker denne på jobb! 🙂

 6. Lila sier:

  Nå fikk jeg kaffen min i vranghalsen, sitter akkurat å slurper i meg en. Men hvordan kan dette stemme, det skjønner jeg ikke? Har nok drukket 5-6 slike pr dag i sommer..

  • Uff, det var ikke meningen! Finner ikke igjen mailen med svar, men når jeg får ånden over meg, skal jeg sende ny mail og spørre om hvorfor!

   God klem, forresten 🙂 Er innom deg hver dag, jeg bare tar meg ikke tid til å legge igjen kommentarer om dagen!

 7. lily sier:

  Det kan nok være at det er noen av tilsetningsstoffene som inneholder karbohydrater. Nå er det sikkert ikke guargummi i kaffen, men det er et fortykningsmiddel som brukes svært ofte i matvarer. Guargummi er stort sett bare karbohydrater, og produkter som inneholder dette vil naturlig nok også inneholde karbohydrater. Dog er det snakk om svært små mengder, siden guargummi er såpass «effektiv»…

  http://www.iherb.com/Now-Foods-Guar-Gum-8-oz-227-g/619?at=0

  Ingen som kan svare på mitt spørsmål? Altså om kaffe med sjokoladesmak inneholder karbohydrater, og i så fall hvor mange?

  • Kan ikke svare deg 🙂 Jeg surfet innom sidene til Friele, og det står ikke næringsinnhold. Det er nok noe, ettersom det er karber i kakao. Men tror ikke det kan være mye per kopp!

 8. Lissi sier:

  Nespresso inneholder tilsetningstoffer.. Vil tru karbene kommer derfra… Selv har vi en espresso maskin fra ZinZino.. 100% ren kaffe uten tilsetningstoffer.. Så vil tru jeg da kan drikke espresso koppene mine med god samvittighet også i fremtiden :))

 9. lily sier:

  Står det noe om hvilke tilsetningsstoffer det dreier seg om? I Nespressoen altså….

 10. Tantebleik sier:

  Dø eg spurte kundeservisedama frå nespresso, om kva kapslane innholdt, sa ho at det var KUN kaffi…….!! hmmmm…. Ikkje noke anna?? Nei, sa ho….

  Ditte syns eg var intr!!! Skal sende dei Mail i løpet av helga.. Oppfordra fleire til å gjer d same!!;)

  • Uff ja, mitt inntak ble litt redusert altså. Men jeg har ikke tatt meg tid til å spørre hvorfor det er så mange karber i den. Hvis du mailer, er du engel hvis du tar deg tid til å fortelle svaret her!

  • lily sier:

   Huff, jeg blir litt irritert på folk som ikke har gjort hjemmeleksa si! Alle skjønner at det ikke BARE er kaffe i de små kapslene, ellers hadde man bare kunnet putte kaffe oppi en kaffekopp og fått samme resultat. Nespresso blander seg ut, det gjør ikke kaffe – ergo det må være NOE i den kaffen som gjør den spesiell! Trenger ikke være noe veldig hokus pokus, men noe er det garantert…

 11. test sier:

  Det er BARE kaffe, men kaffe har et næringsinnhold som bl.a inneholder karbohydrater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s