Sorgens morgen

For en forferdelig, smertefull morgen. Jeg måtte stålsette meg før jeg leste nyheter i dag, og dessverre var det så uendelig mye verre enn vi fryktet.

I går og i dag er det så altfor, altfor mange som får vite at deres nære og kjære ikke skal følge de videre i livet. Barn som har mistet sine foreldre. Foreldre som har mistet sine barn, og med det sine fremtidige barnebarn. Alle sine håp og drømmer for framtiden. Bestevenner, kjærester, altfor mange er borte og så altfor mange er berørt.

I skrivende stund er det meldt om 80 døde på Utøya. Det er ufattelig. I tillegg er det flere hundre ungdommer som opplevde dette i går, og som skal leve videre med minnene og traumene. Foreldre og kjærester som sendte spente og glade ungdommer fra seg, og som nå skal ta i mot ungdommer som har opplevd en større tragedie enn noen kan forstå. Hvis de får sine kjære hjem. Mine tanker går til de og dere alle som er rammet.

I Oslo er syv døde. I tillegg er mange skadd, og mange har opplevd en forferdelig redsel. Mine tanker går til dere alle. Pappa var på jobb like i nærheten, og før jeg visste hva som hadde skjedd, fikk jeg sms om at alt var bra med han. Jeg håper, kjære dere, at deres kjære er i live og uskadde.

Dette er en sorgens dag for oss alle, og dessverre er det så ufattelig mange som har mistet en elsket. Mine tanker går også til de som har elsket og oppdratt gjerningsmannen. Deres smerte er like vond og reell. Samtidig er jeg glad han er tatt, at han ikke tok livet sitt slik som ofte skjer ved slike hendelser. Dessverre har ikke vårt rettsvesen reell livstid.

Kjære alle sammen. Gi en ekstra klem til de du er glad i i dag. Skap kjærlighet rundt deg. Kryp inn i pleddet, tenn lys og drikk te. Men lek litt med ungene, ring en venn, send sms til en du ikke har sett på en stund. La kjærlige handlinger bli født av dette grusomme.

Hatske kommentarer om gjerningsmannen blir ikke publisert, av respekt for de som står han nær.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Refleksjoner. Bokmerk permalenken.

10 svar til Sorgens morgen

 1. Tina sier:

  ❤ utrolig bra skrevet, tårene renner… Er akkurat dette jeg har tenkt på siden jeg stod opp… Stakkars familier og venner….

  Stor klem ❤

 2. Linn Helen sier:

  Flott skrive…
  Eg har felt tårer for alle dei som er direkte involvert, samt oss som nasjon, sia eg stod opp i dag. Las avisa på nett klokka 3 i natt, då var det «berre» 10stk, og fekk totalt sjokk då eg stod opp klokka 6 og talet var oppe i 80stk. Heilt tragisk.
  Og ja, det er viktig å tenkja på familien til gjerningsmannen òg.
  Meir vil eg ikkje uttala meg om han…
  Saman er me sterke!
  Stor klem til deg (sjølv om eg ikkje kjenner deg).
  Tankar går til alle dei involverte i dag.

  -LinnHelen (som er glad poden i magen ikkje vart fødd i går, ein sorgens dato… Men på ei anna side gratulera med dagen til dei nye landsmenn som kom i går!)

 3. Ida sier:

  Så bra skrevet, og så veldig, veldig bra at det går bra med faren din. Jeg er helt skjelven, det er fortsatt totalt uvirkelig. Jeg trodde aldri jeg skulle få se Oslo sånn som det ser ut nå, og bildene fra Utøya skulle jeg ønske ikke var sanne.

  Tankene mine går til dem som har mistet noen nær seg. Oppdaterer nyhetene febrilsk for nytt om to venner som fortsatt er savnet, det føles vanskelig å ikke kunne hjelpe.

 4. Tina sier:

  Store knib fra meg

 5. myfunnydays sier:

  Tankene mine går til alle som er rammet ❤

 6. Ja det er ille. Tenker mye på dem som er igjen. Og på de som overlevde og som må leve med dette i lang tid framover..

 7. Elise sier:

  Dette er rett og ufattelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s