Advarsel: utløp for frustrasjon

Lørdag… sjokolade om morgenen for barna… dobbel esprosso med fløte til meg… båttur… ut på Brygga i Tønsberg i kveld… ny kjole… prøve å kaste ut negative tanker om egen shape…

Hittil i sommer har jeg lagt på meg 3 kilo. Og vet dere hva, det er høyst ufortjent! Ja, jeg spiser mer uregelmessig, ja, jeg tar ofte et glass vin på kvelden, og ja, treningen er ikke like strukturert og intens som vanlig. Men jeg fråtser ikke, jeg spiser lavkarbo, og jeg gjør så godt jeg kan. Så hvorfor har 3 kilo klistret seg fast på mage, rumpe, lår? I august skal jeg til og med ta bilder til en lavkarboreportasje, og jeg synes det er dritkjipt det her.

Jeg har vært nedstemt, sint og frustrert på egen kropp de siste ukene. Jeg synes det hele er urettferdig, og Einar får som vanlig både mine utblåsninger og tårer. Og den mannen, dere, har super forbrenning, spiser masse mat, og går ned i vekt fordi han har løpt et par ganger den siste måneden! (Unnskyld kjære, jeg er ikke sint på deg for det ;))

Jeg vet at jeg kan være beinhard og gå i ketose. Men jeg skal jo løpe halvmaraton, og føler at det er feil tidspunkt i forhold til trening å gå i ketose. Men dette dere, er vanskelig for meg. Jeg går automatisk opp et par vannkilo med en gang det blir litt varmt (har flere det slik?), men dere, nå føler jeg at kroppen ikke spiller på lag med meg. Også gjør jeg meg tanker rundt det, da. Til høsten kommer det en fin reportasje med meg, og så ser jeg litt chubby ut. Bildene tas jo noen uker før bladet kommer ut. Hva vil leserne tenke om det? Hva tenker leserne om lavkarbo og mitt budskap da? Jeg skal være helt ærlig å si at for meg er det viktig at budbringeren ser fresh ut, ser ut til å leve som hun lærer. Hva tenker dere?

Det skal også sies at kroppen min nok er utsatt for litt stress, selv om jeg ikke føler meg stresset. Det er travelt her i sommer. Men det får jeg ikke gjort noe med. Og løpeturen jeg skulle hatt på onsdag, den skal jeg ha nå! Onsdag og torsdag strakk ikke tiden til, i går var kroppen trøtt så da fikk den ro og hvile.

Men det skal sies dere, jeg er ikke så i kjelleren etter at jeg startet med Omega-3 igjen. Men frustrasjon og vemod, ja det kjenner jeg på.

Beklager at det ikke ble det sedvanlige koslige lørdagsinnlegget. Håper dere får en nydelig dag, jeg får dra på meg løpetøyet og slepe meg ut. Litt er bedre enn ingenting!

Klem C♥

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

38 svar til Advarsel: utløp for frustrasjon

 1. Strikkelaura sier:

  Så deilig å lese, sånn følelse har jeg i kroppen og. Sprekkene kommer oftere og ofter, og i dag hadde jeg høyest vekt siden jeg starta i feb. Et sjokk!
  Det er kun to uker til jeg skal på ferie, og vandre rundt i bikini. Det er ikke mye jeg rekker før den tid.

  Jeg tror bare vi alle er i sånne periode, håper du føler deg bedre etterhvert.
  God lørdag!

 2. Elisabeth sier:

  Hm, hva skal jeg si til deg nå, tro. Som kan få deg til å tro på at du absolutt ser bra nok ut til å fremstå som «lavkarbodronning» i en reportasje. Som får deg til å tro at «chubby» er et fremmedord og helt fjernt når man ser bildene av deg som du legger ut her. Som får deg til å tro at du absolutt er troverdig om du også, som alle oss andre, svinger både i humør, vekt og syn på deg selv. Som får deg til å tro at det du gjør og det du står for og presenterer absolutt er troverdig. Fordi du er så ærlig i forhold til de svingningene som livet faktisk byr på, som er en del av det å være et helt menneske. Du er faktisk bra nok akkurat som du er nå,og ingen vil tvile på at det er sammenheng mellom budskapet ditt og den du fremstår som.
  Følelsen av å ikke passe helt i den kroppen man har kjenner jeg igjen om dagen. Har veid meg (den forbannede besettelsen) et par ganger i det siste og sett at den svinger. Ca 3 kg til og fra den magiske grensen jeg har satt, inni mitt hode. Og det som er inni mitt hode tror jeg ikke alltid stemmer med det som min kropp finner som balansepunkt til enhver tid. Jeg tror egentlig på at det balansepunktet kanskje forskyver seg litt iblant, uten at jeg klarer å akseptere det og uten at jeg vet hvorfor. Selv om jeg spiser lchf og gjør få sidesteg. Tror egentlig det bare er det jeg må akseptere, at det å være i balanse handler om å akseptere at kroppen også gjør det den trenger å gjøre til enhver tid, at det ikke bare er mine bestrebelser som skal telle til enhver tid. Vanskelig å komme dit, og følelsen når jeg får det til er som jubel i kroppen.

  Lykke til Cecilie, vi er så mange som tror på deg og heier på deg, som ser hvor hel du er i det du presenterer. Håper lørdagen blir bedre og bedre ettersom den skrider frem:)

  • Kjære deg, da jeg leste kommentaren din på lørdag, følte jeg meg så enormt takknemlig! Takk, tusen takk for en aldeles skjønn og hjertevarm kommentar! Det ble bedre etterhvert – men aller best når hele lørdagen var forbi 🙂 GOD klem, kjære deg 🙂

 3. Jane sier:

  Kære Cecilie. På de billeder, jeg har set af dig, har jeg altid tænkt at du ser virkelig sund, frisk, glad og tilfreds ud. Chubby har jeg aldrig tænkt, og jeg er sikker på, at du er den eneste. der kan se, at din vægt er steget.

  Når det så er sagt, så kan jeg sagtens følge din frustration. Min vægt svinger også meget. Ved varme (oh yes… :() eller ved mindste udskejelse. Som regel er det bare væskeophobninger, som forsvinder i løbet af nogle uger, men det er dødirriterende at se vægten stige. Uanset årsagen.

  Jeg er sikker på, at du vil være en lige så stor inspiration for læserne af reportagen, som du er for dine læsere her på bloggen.

 4. Linn sier:

  JEG synes du er virkelig flott!! Du er slank og sporty og fresh og sunn. Og ingen kommer til å tenke at du er chubby!!! Det kan jeg love deg!:)

  Men, jeg må si jeg kjenner meg veldig igjen i den usikkerheten.. For meg henger selvfølelsen og tryggheten i megselv veldig sammen med kroppen og vekten. Det er jo helt forferdelig, for det burde ikke være sånn.. Men likefult så er det en virkelighet. Når vekta har gått opp har jeg isolert meg mer, vært mer alene, følt at ting har vært ille.. Og hva er verre for vekta enn stress?? Det er en STOR brikke i puslespillet «helse og kropp». Og det er lov å tenke sånn som du gjør av og til. Vi føler vel alle usikkerhet omkring oss selv og kroppen og vekta. Det er utrolig vanskelig å bare være tilfreds med segselv 100% av tiden, selvom det hadde vært deilig og avslappende!

  Synes det er herlig å lese at du er ærlig og frustrert og irritert. Det er godt å høre at andre også føler det sånn. Blir mye solskinn på bloggene, er lettere å skrive sånne innlegg enn sånne som du har gjort! TAKK! Følte meg med ett litt bedre idag!

  Stor klem fra meg til deg!

 5. Sara sier:

  Heisann, min gooode Cecilie! 🙂
  Im alive! Jeg jobber cirka døgnet rundt, føler jeg! For akkurat presset inn tid til trening, og det er veldig viktig. Men blir mye stress om dagen, så noen drømmekropp har nok ikke jeg heller! Herregud så ekstremt god kroppen min er til å samle vann :/ Kjenner det godt på fingrene..
  Ellers går jeg bare rundt å surrer og krysser fingre for å få svar fra Samordna Opptak! DA blir det stress da! 😉 Med å finne plass å bo.. Og generelt planlegge høsten. Ellers så har jeg nylig hatt 1 års jubileum med lavkarbo – Hurra! 😀
  Bare fortsett å ha tro på lavkarbo og treningen du gjør..Så ordner nok kroppen seg etterhvert. Men ja- jeg kjenner så veldig godt igjen den følelsen av å ikke føle seg 100 % vel med sin egen kropp, spesielt på denne årstiden. Men så må vi huske at vi er selv mye mer kritiske til oss selv enn hva andre ser og tenker 🙂
  Og du – Den badevekta setter du laaaaangt ut av syne 😉
  KLEM!

 6. Silje Silje sier:

  Gi deg selv en fysisk og mental klem og SLUTT å vær sint på deg selv. Gjør de små grepene du vet må gjøres, så vil kiloene forsvinne på null komma niks 🙂

 7. Cathrin sier:

  Jeg er helt sikker på at du kommer til å se fantastisk ut på bildene, sunn og frisk. Det er nok bare du som føler det sånn. Du inspirerer mange til å spise sunt og å trene. Håper det igjen kan snu tankene til det positive slik at du kommer i gang igjen og oppnår de resultater som du ønsker for å føle deg vel igjen 🙂

 8. -m- sier:

  Vet du, jeg har aldri møtt en robot før! Vi er alle mennesker med både opp og nedturer og det å programmere seg til å være stabil, happy og fornøyd i ett helt liv funker ikke. Det som tiltaler med med bloggen din er at du er ærlig og er flink til å dele…..(med unntak av det hemmelige sommerprosjektetet da;), og jeg orker ikke å lese blogger hvor alt er like perfekt og supert hele tiden, da klarer jeg ikke aa identifisere meg med skriveren.
  Saa hvorfor skriver du blogg, hvorfor leser vi den? Svaret ligger b.la i maa ha litt drahjelp innimellom, baade iforhold til kunnskap, ny innput og gjennom dette videre fokus og motivasjon.
  Skjonner godt fortvilelsen og irritasjonen din, det har sikkert 100% av oss leserne opplevd ogsaa, og jeg mener ikke at du skal slaa deg til ro med de kiloene dersom du virkelig vil ha de bort. Men for meg ser du flott, sprek og sunn ut! Gi deg selv litt tid

 9. -m- sier:

  Vet du, jeg har aldri møtt en robot før! Vi er alle mennesker med både opp og nedturer og det å programmere seg til å være stabil, happy og fornøyd i ett helt liv funker ikke. Det som tiltaler med med bloggen din er at du er ærlig og er flink til å dele…..(med unntak av det hemmelige sommerprosjektetet da;), og jeg orker ikke å lese blogger hvor alt er like perfekt og supert hele tiden, da klarer jeg ikke aa identifisere meg med skriveren.
  Saa hvorfor skriver du blogg, hvorfor leser vi den? Svaret ligger b.la i maa ha litt drahjelp innimellom, baade iforhold til kunnskap, ny innput og gjennom dette videre fokus og motivasjon.
  Skjonner godt fortvilelsen og irritasjonen din, det har sikkert 100% av oss leserne opplevd ogsaa, og jeg mener ikke at du skal slaa deg til ro med de kiloene dersom du virkelig vil ha de bort. Men for meg ser du flott, sprek og sunn ut! Tillat deg selv å gi deg litt tid!

 10. thilde sier:

  Hei. Synes du høres kraftig stresset ut. Kortisol er en sterkt medvirkende årsak til vektøkning, har jeg forstått. Ikke fortvil – det går over- og de kiloene er det først og fremst du som merker, ingen andre.

 11. Randi sier:

  men du ser da virkelig ikke chubby ut!! og du sier at du alltid går litt opp i vekten når det er varmt, det gjør jeg også men rett og slett bare fordi kroppen lagrer litt vann i leggene og sånn…
  kanskje der bare er vann hos deg også! og hvis kroppen føler seg stresset er der seff en sjans for å gå fortere opp i vekt, men jeg tror nesten ikke at du har gjort det. vet du hva jeg gjør nå over sommeren. jeg går ikke på vekten i det hele tatt. jeg har nemlig ikke lyst at den dumme baderomsvekten skal ødelegge sommeren for meg bare fordi kroppen lagrer litt ekstra vann i leggene.. jeg spiser nemlig ikke noe som kunne få meg til å gå opp i vekt og så gjør jeg det likevel når det er varmt ute. jeg blir nemlig kjempe deppa av det jeg også. forstår deg sååååå godt. men kjæresten og sønnen har da heller ikke fortjent en utilfreds og nedstemt dame rundt seg hele tiden, av ting som egentlig er bagateller. for 3 kilo er egentlig det, selvom det er tøfft. jeg som prøvde så hardt å gå ned 3 kilo før sommeren gikk opp 2 til 3 kilo… he he skjønner altså virkelig hvordan du har det.
  men hos meg er det faktisk sånn at enn mere jeg konsentrere meg på å gå ned i vekt en mindre skjer det. hvis jeg bare la være å gå på vekten en stund, og spiser vanlig lavkarbo (ikke ekstrem lavkarbo) og trener litt i tillegg skjer ting av seg selv,

  ha en fin sommer du! ikke la baderomsvekten ødelegge den – du er en flott dame med en flott kropp!!!

  hilsen Randi

 12. Catrine sier:

  Jeg skjønner veldig godt at du vil at alt skal bli perfekt før reportasjen. Når man brenner for noe som du (og vi) gjør og får sjansen til å bringe det ut blant folk, ønsker vi at alle skal bli overbevist og «se lyset» som vi har gjort. Men du er en en veldig god formidler (og du ser bra ut, uansett!) så jeg er helt overbevist om at artikkelen kommer til å bli representativ for deg og bloggen din og lavkarbo generelt. Skal bli spennende å se resultatet når den kommer!

 13. Ida sier:

  Jeg vil tro at de kiloene du har lagt på deg først og fremst er noe du ser, og ikke dem som ikke kjenner deg i levende live. På alle bildene jeg har sett av deg ser du utrolig sprek og flott ut, og langt fra chubby – jeg tror ikke noen små kilo utgjør noen forskjell der altså 🙂 Jeg merker selv at jeg syns jeg ser tykkere ut om sommeren, men jeg tror egentlig at det er litt fordi man blir mye mer bevisst på hvordan kroppen ser ut om sommeren siden man viser så mye mer hud – da kan hvem som helst føle seg utilpass. Håper det ordner seg for deg på den ene eller andre måten, i alle fall 🙂

 14. Tilbaketråkk: Opp i vekt, selv på lavkarbo.. @ LilaLife

 15. Tina sier:

  Kjære deg Cecilie, ikke fortvil, du kommer da aldri til å se chubby ut på bilder. Tenk positivt og nyt sommeren så godt du kan innimellom alle gjøremålene dine. De 3 kg du snakker om…….. garantert ingen andre enn du som ser eller merker det, men forstår din frustrasjon. Tror nok ikke at det er 3 kg med fett du har lagt på deg, men snarere vann kg som du selv sier, og da er de jo borte med en gang hverdagen blir som før ferien. Du kommer nok til å se helt smashings ut på bildene i august. Store knib fra meg:-))

 16. Anne Hamang sier:

  Hei,
  så fint at du er ærlig i stedet for å levere det lørdagskosinnlegget du tror andre kanskje forventer 🙂

  Hvorfor går du på lavkarbo? Hva ønsker du å formidle?

  Hvis du ønsker å formidle slankeeffekten av det, ja da blir det kanskje feil med 3 kg på. Men om du ønsker å formidle økt livskvalitet og engasjement så går vel det fint uansett? Vil du kaste bort sommeren med å uroe deg for hva noen kanskje tror frem i tid?

  Å bekymre seg er som å sitte i en gyngestol, det gir deg noe å gjøre men det tar deg ingensteder.

  Mannen din høres fantastisk ut, du har en frisk kropp som du kan løpe langt med, er ikke det flott??

  La engasjementet ditt skinne igjennom så blir både du og reportasjen akkurat slik den skal være 🙂

  Lykke til, hilsen Anne

 17. MaritBE sier:

  Huff:/ Det der er så kjedelig. Jeg har faktisk lagt på meg 5 kg etter jeg kom hjem til pappa og mamma. Og jeg skeier aldri ut. Jeg bare spiser MER, fordi jeg har fått så innmari høy matlyst. Arg. Irriterende. Kroppen min er ikke helt stabil gitt, hehe. Masse lykke til videre 😉 Dette klarer du! Det ordner seg for snille jenter 😉

  • Uff og uff, det er dessverre slik at det er godt å høre om andre med samme problem 😉 Lykke til du og, Marit! Håper du koser deg i sommer!!

   • PS: Du er jo så smal og flott, da! Tror ikke du skal bry deg om de kiloene 🙂

   • MaritBE sier:

    Hehe, du er herlig du 😉 Håper du koser deg masse i sommer også! Kjedelig å gå opp i vekt likevel, merker det på klær, og føler meg også konstant oppblåst, men det ordner seg vel 😉 Takk for fine ord selv snille deg !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s