Dagen i dag

I dag har jeg…

Spist frokost på kafe! Lavkarbo knekkebrød med tunfisksalat. Mmm 🙂 Jeg har ikke spist tunfisksalat siden jeg forspiste meg på det da jeg jobbet på trendy kafe i Oslo for 13 år siden…

Bakt! Kjeks med nøttebiter og urtekjeks. De skal gis bort i morgen!

Trasket rundt i nye sko! Livet er enda bedre 10 centimeter høyere opp! Særlig når centimeterne er lilla 😉

Blitt nedringt. Jeg har registrert enkeltpersonsforetak, og svenskene som ringte mente at jeg burde ha et NUF i stedet. Noen som vet noe om dette?

Wimpet 🙂 Jeg har installert Wimp på pc’en. Jeg elsker Robyn, og hørte på to album mens jeg…

Vasket! Som dere vet er ikke det noe jeg liker så godt, og da er det viktig med fengende musikk. I tillegg har jeg…

Forstrukket en muskel ved englevingen min. Det skjedde da jeg skulle støvsuge under sofaen. Eller som en venn sa: Slikt skjer når man skal gjøre noe man ikke pleier å gjøre…

Forøvrig fant jeg 35 kroner da jeg støvsugde sofaen. Jeg sender alltid en takknemlig tanke ut i universet når jeg finner en mynt, selv 50 øre. Så da var jeg jo egentlig 70x takknemlig!

Gjort meg klar til i morgen, da skal jeg en snarsvipp til Oslo. Gleder meg!

For en fin dag ❤ (Kan noen fortelle meg hvordan jeg lager hjerter?)

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

14 svar til Dagen i dag

 1. Pauladesign sier:

  På verktøy linja når du skriver innlegg så er det et tegn som ser ut som en hestesko opp -ned (Omega)
  Klikk på den og der ligger det flere symboler.
  ♥ og ® mange mange fler.
  Jeg har også registrert et firma og har blitt nedringt av folk som Finn firma osv. Styr unna !!
  Klem

 2. Marianne sier:

  Åhhh – sambuaren registrerte firma, og me vart nedringte av allverdens seljarar. Sjølv om hustelefonen er reservert mot salg, så kan ikkje eit firma reserverast. Hustelefonen var oppgitt til Br.registeret. Eg er derfor tidvis «drage» når eg blir oppringt på fridagar av folk som iallefall ikkje skal ha elektrikar. Det roar seg etter kvart.
  NUF er visst ikkje så lønnsom lenger – nye reglar for norske foretak.

 3. Terje sier:

  Herregud, elsker Robyn ❤

 4. elsker tunfisksalat. robyn er konge! 😀

 5. hannem sier:

  Har også et lite enkeltpersonsforetak og opplever det samme. Ikke så gøy å bli vekka av telefonen (selv om klokka er passert 9), og det viser seg å være Netcom Bedrift. Var nok ikke særlig imøtekommende da, hadde neppe vært det seinere på dagen heller. Sånne selge-telefoner får av en eller annen grunn fram det verste i meg. 😦 Har fått tibud (i posten) på svære varebiler, så de tror nok jeg driver svære greier. Det ble slutt på den reklamen da jeg returnerte tilbudet ved å legge det i en konvolutt uten frimerke… 😉

  Det mest irriterende er at ungene blir plaga med innpåslitne selgere eller meningsmålere, har måttet begrense abonnementet til den yngste pga det! Hun syntes det var ekkelt å få sånne telefoner.

  • Haha, jeg har iallfall ikke behov for varebiler!

   Det er synd det med ungene, jeg så jo at min eldste hadde ubesvarte anrop fra selgere i går. Smart triks, det skal jeg jammen prøve 🙂

 6. Hanne :-) sier:

  Hei, NUF har et litt dårlig rykte, ikke nødvendigvis fortjent.
  fordi det har vært så lett å opprette et NUF så har dette tiltrukket endel konkursryttere og lignende. I tillegg så er det jo ikke noe særlig krav til aksjekapital (hvis AS) dermed vil du oppleve det som utfordrende å få kreditt, samt tollkreditt får du ikke ved kjøp i utland!
  Du kan være mer utsatt for bokettersyn pga. ovennevnte.
  Du vil få to lands regler å forholde deg til, dette er jo regler som i tillegg endrer seg hele tiden!
  Og det kan være noen useriøse aktører som vil innen firmaregistrering som ikke gjør jobben de lover.

  Hvis du allerede har opprettet et ENK så er jo store delen av jobben gjort. Norske myndigheter ruller ikke ut den røde løperen for nyetablerte selskaper, dermed er det så mange som har benyttet seg av bedrifter som leverer disse typen tjenester.
  uansett hva du velger, masse lykke til!

 7. Tone Cecilie sier:

  En av grunnene til at mange har valgt NUF fremfor enkeltmannsforetak, er rettighetene du kan få som ansatt. Da får du evt sykelønn etc som vanlig ansatt. Det forutsetter selvsagt at det utbetales en form for fast lønn til deg som ansatt, slik at du kan godtgjøre at du faktisk har et frafall av lønn ved sykdom. Dette finnes det faktisk en dom på i Eidsivating: http://lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/app/gratis/www/docroot/lr/lre/le-2011-009424.html&emne=nuf*& (en som ikke fikk sykepenger likevel…..)

  Men momentene fra Hanne over her er jo også høyst aktuelle. Særlig hvis man skal drive forretning innen spesielle bransjer, som for eksempel innen bygg. Det blir vel egentlig en vurdering ut i fra hva på pluss- og minuslisten som betyr mest.

  Du har sikkert «googlet» litt om dette allerede, men her er noen få linker som kanskje kan gi litt info:
  http://nuf.nyttiginfo.no/index.htm
  http://www.jusstorget.no/article.asp?Key=1&FagKey=21&ArtKey=306
  http://www.hegnar.no/juss/article364862.ece
  http://no.wikipedia.org/wiki/Norskregistrert_Utenlandsk_Foretak
  Bortsett fra firmaer som selger tjenester knyttet til etablering av NUF, er det det mye gamle oppslag. Antar at det kan bety at det ikke har skjedd noe spesielt på området mht lovgivning etc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s