Kafetips!

God formiddag, søtnoser 🙂

Jeg er allerede i gang med min «sommerjobb» – aka mitt prosjekt som er hemmelig 😉 Jeg begynner å komme meg etter et fantastisk bryllup med en heidundrendes fest, og sitter her og lader batteriene med en latte av espresso og eggemelk, samt denne lille skålen:

86% sjokolade og pekannøtter. Jeg elsker sjokolade. Beklager, jeg tror ikke jeg klarer meg uten. Jeg spiser litt mørk sjokolade hver dag, og hadde kanskje mistet de fem siste kiloene hvis jeg ikke gjorde det. Men eeeelsker sjokolade, tydeligvis mer enn jeg hadde elsket å gå ned fem kilo 😉

Hvis noen av dere er forbi Horten, så må dere droppe innom kafeen Smitt og Smule i Storgata. Se bare her:

De serverer også lavkarbo blåbærmuffins og nøttetopper. Og hvis du vil, kan du få kaldpresset kokosolje i smoothien din!Eller proteinpulver! Og jeg får så mye fløte jeg vil i kaffen! Kult, eller hva? Hvis jeg er ganske flink og jobber ganske mye, kan jeg sikkert unne meg litt lunsj der innimellom 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

29 svar til Kafetips!

 1. Elin sier:

  Hei igjen, Cecilie! Jeg ramler innom innimellom for å få litt inspirasjon, og det får jeg virkelig gjennom sidene dine 🙂 Du virker så utrolig positiv og så skriver du så hyggelig. For ikke å snakke om alle bildene av godsakene du lager 😉 Jeg holder faktisk på å ta steget inn i lavkarbo-verdenen, det som har tatt litt tid er egentlig det å skulle omstille tankegangen så totalt. Jeg vokste opp på 70 og 80tallet i en tid da det var helt UTENKELIG å spise fett. Man ble bombardert med «spis mindre fett» – ja, så gjorde jeg det, inntil jeg leste i et ukeblad igjen der det sto «spis mindre fett» igjen, så jeg kuttet jo ned enda mer på fettet da, osv. osv. Jeg har levd et liv uten å tørre å spise noe som helst av fett omtrent. Nesten ikke middag, saus var helt utenkelig! Lettost, lett kjøttpålegg, lettyoghurt. Ikke smør på maten, ikke lettmargarin engang, for jeg tenkte som så at når det er så sunt for meg å spise mindre fett, så ville det jo være enda sunnere å kutte det helt ut, ikke sant? Det endte opp med at jeg droppet både skummet melk og pålegg til slutt, for det ville sikkert være ekstra sunt å bare spise tørt brød og drikke vann? (Og brød spiste jeg enormt mye av. Og søt lettyoghurt, og frukt og pasta.) Og enda stod det å lese over alt: MEN SÅ SPIS NÅ MINDRE FETT DA!!!

  Og så skjønte jeg ikke hvorfor jeg hadde så lite energi og var så lite opplagt bestandig. Og sulten.

  Så det med fettet sitter rimelig langt inne hos meg. Men nå har jeg begynt så smått, byttet ut vannet med H-melk, og det er så deilig å drikke fet melk! 🙂 Og spiser smør, under masse pålegg som ikke er lett lenger. Jeg kutter ut poteter og brød i så stor grad jeg kan. Og sukker ellers. Jeg har ikke kommet så mye lenger enn det foreløpig, men det kommer! Jeg merker så stor forskjell bare på dette. Jeg er gladere og har mer overskudd og energi, og er ikke så sulten hele tiden lenger. Jeg er ikke noe flink til å lage mat, så nå må jeg begynne å øve for det er jo så mye godt man kan spise! Og så er det ikke farlig lenger!!!

  Tusen takk for det du deler med oss, Cecilie. Lykke til videre med alle dine prosjekter 🙂

  • Å, så flink du er!! Så fantastisk å oppleve å få mer energi og glede! Uff, jeg kom til å tenke på ei venninne på ungdomsskolen som ble vist av helsesøster hvor mye tre gram margarin var. For da, rundt 1990, skulle man ha TRE gram margarin på skiva. Stakkars, stakkars, hun ble så syk av anorexia. Uff, beklager, kom bare på dette når jeg leste kommentaren din!

   Nå som jeg er hjemme igjen har jeg også tid til å svare deg på andre ting 🙂 Alle produktene mine kan kjøpes på helsekost eller hos funksjonellmat.no og lavkarbotorget.no. Du kan lese mer om de her: https://fristendelavkarbo.wordpress.com/2011/01/29/tips-til-bakeprodukter/

   Start enkelt! Med Kokosmel og sukrin kan du lage lapper, bløtkake, muffins, brød 🙂

   • Elin sier:

    Takk for svaret ditt 🙂 Uff ja, det var nok mange som ble syke pga. anbefalingene som ble gitt. Håper det gitt bra med venninnen din. Helsemyndighetene har nok manges liv og helse på samvittigheten, dessverre. Så mye uvitenhet, og så lite kritisk tenkning. Heretter skal jeg begynne å tenke selv, og ikke stole blindt på at andre vet best hva som er bra for helsa mi. Så får vi kose oss mer i tida framover, og ta igjen det forsømte 😉 Ha en flott dag!

   • Det gikk bra 🙂 Det er jo en av grunnene til at lavkarbo sprer seg – det at man føler en stor helseforbedring når man legger om! Nyt omleggingen din 🙂

 2. sjokolade og nøtter er supergodt sammen. sæ HÆRLIG at lavkarbo begynner å komme på menyer! 😀

 3. Rightsize sier:

  Første gang jeg har sett en Kafè/restaurant servere lavkarbo. Det skulle det vært mer av!:)

 4. Tina sier:

  Synd at det er sååååå langt til Horten. Sjokolade og salte nøtter, I’m in heaven:-) hva er det med sjokolade og jenter egentlig? Vi er jo nesten utilregnelige om vi ikke får dette mørke vidundere. Ha en nydelig dag videre.

 5. Catrine sier:

  Lykke til med «sommerjobben». Er spent på om vi får høre hva det er! 🙂

  Og da har jeg kastet meg ut i det også…. (ikke sommerjobb, men lavkarbo-blogging). Føler jeg har veldig mye på hjertet etterhvert som jeg leser meg opp. Har begynt på «Good calories, bad calories» men når legene sliter med å komme gjennom den, så får jeg se hvor langt jeg kommer 🙂

  http://lavkarbolchf.blogspot.com/

 6. Ann Kristin sier:

  Så spennende med nye prosjekter! Håper du røper litt mer etterhvert:.-) Er svak for sjokoladen selv, så det blir rett som det er en knupp (rute) eller to med mørk god sjokolade. Kanskje noe jeg også burde innrømme ovenfor leserene mine.. Du er ihvertfall en super inspirasjon 🙂

 7. Bente sier:

  Hei 🙂

  Drakk kaffe og spiste lavkarbo blåbærmuffins på Smitt og Smule på fredag 🙂
  Anbefales:))

 8. Pauladesign sier:

  Jeg har vært på Smitt og smule flere ganger allerede.
  Jeg blir veldig nysgjerrig på ditt prosjekt 🙂

 9. hannem sier:

  Så synd at Horten er litt avsides, – i forhold til der jeg befinner meg (Oslo er også avsides for meg…) ;-). Ellers skulle jeg gjerne ha stukket innom. 🙂

 10. mittlivsom yoyo sier:

  Å jeg ønsker meg også et lunsjsted med lavkarbo :-). Jeg hadde tatt skålen med sjokolade også jeg altså ;-). Lykke til med prosjektet. Er ikke nysgjerrig i det hele tatt jeg altså! (Sikkert ingen andre heller)

  • Hehe 🙂 av alle ting spiste jeg ikke opp hele, men hadde litt igjen til kvelden. Ikke likt meg i det hele tatt! Jeg gleder meg så til å fortelle, så jeg klarer ikke la være å nevne det innimellom 🙂

 11. Khi/Ingunn sier:

  Jeg savner lavkarbo-kafe i Oslo! 🙂

 12. Ororina sier:

  Endelig en cafe som har forstått det 😀 Håper hoteller tar etter etterhvert også; helst i går 😉 Som regel er det mulig å finne noe som går inn under lavcarbo, men på ett hotell jeg lå på slet jeg litt for der serverte de vafler og loff med sirup på til frokost. For et par år siden var jeg innom en svensk hamburgerrestaurant, og der hadde de lavkarbo-hamburgermeny: Hamburger med salat og grovt brød, chipsen var bytta ut med bønnesalat, og brusen med ramlösa.

  Kjenner meg veldig godt igjen i det første svarinnlegget her, og har opplevd mye av det samme. I starten av mitt lavkarbo-prosjekt følte jeg mye skam ved å spise fett, men det går bedre nå som jeg ser hvor glad magen min har blitt. Tidligere har jeg slitt med diaré, og i perioder har det gjort meg handikappa ved at jeg ikke kan bevege meg for langt unna et toalett. Lenge siden magen min har vært så bra som den er nå!

  Helsekostbutikkene her jeg bor er utsolgt for sukrin og de vet ikke når de får inn på nytt, så det er tydelig at flere har fått øynene opp for LCHF; enten det eller så er LCHF blitt populært igjen. Kan jo skyldes at det har kommet mange spennende oppskrifter og matvarer.

 13. lene sier:

  Så bra med cafe med lavkarbomeny i Horten, den skal prøves ut. Ellers så har Cordelias Hus, i Sandefjord også lavkarbo på menyen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s