Bevegelighetstrening for hofte og lår

Når jeg løper har jeg tendens til å bli stiv i muskulaturen som går på utsiden av lårene. Jeg synes det er vanskelig å tøye den muskulaturen godt, og jeg har et par ganger opplevd å bli vanvittig stiv og støl akkurat der. Det er nok min akilles-hæl, mitt svake punkt med tanke på løping.

I dag kom jeg over en amerikansk blogg med bevegelighetstrening, og Eureka! Jeg tror den har svaret på mine utfordringer! Det er Thomas Geisner som linket dit, les også hva han skriver om bevegelighetstrening.

Øvelsen jeg sikter til er denne:

Øvelsen er todelt og det tar totalt 4 minutter på hver side, altså 8 minutter i alt. Det gjorde rett og slett ganske vondt i muskulaturen min, og det var jammen ikke lett å holde i 4 minutter på hver side. Denne øvelsen tror jeg rett og slett kan hjelpe meg mye!

Her er forresten link til bloggen, Mobilitywod.

PS: Jeg er fortsatt syk, jeg har virkelig fått årets influensa. Men det er jo så kjedelig. Så dermed har jeg prøvd både denne øvelsen og den aller første, å sitte på huk, som han presenterer i bloggen. Der skal man sitte i ti minutter, og det gikk faktisk helt fint. Jeg blir jo helt utslitt, men jeg blir helt utslitt av å bare sitte på nett også, jeg 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Løping, Trening. Bokmerk permalenken.

5 svar til Bevegelighetstrening for hofte og lår

  1. Ida sier:

    Takk for tips! Og god bedring 🙂 (PS: sjokolade inneholder jo masse antioksidanter, så få i deg litt ekstra av det ;-))

  2. Tilbaketråkk: God lørdag! | Fristende lavkarbo

  3. Birgitte sier:

    Haha, når man først kom seg gjennom all skravlinga hans og den ubehjelplige filminga, kom man jo til en veldig god øvelse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s