Bare blåbær! Eller?

Blåbær er fantastisk godt. Disse store, gjerne kalt amerikanske, er søte og gode, og særlig Mira på 3,5 år er et lite blåbærbarn, noe jeg i aller høyeste grad fikk erfare i dag.

Mira og jeg er alene hjemme i ettermiddag, og jeg fant fram en liten boks med disse blåbærene til dessert etter en noe enkel middag. Etter vår lille fotosession sto Mira igjen med blåbærene, mens jeg gikk for å lage meg en kopp kaffe. Da jeg kom tilbake, var alle bærene borte. Ett eneste bær fikk jeg smakt, av hele 125 gram. Rakkerunge!

Nå skal det sies at poenget med dette innlegget egentlig ikke er at Mira spiste opp bærene. Det er nemlig det at akkurat disse bærene inneholder mer sukker enn de vanlige, små blåbærene. De små norske bærene inneholder cirka 7 gram karbohydrater per 100 gram, mens disse store amerikanske, som er hvite inni og mye søtere i smaken, inneholder litt over 12 gram. Det er ganske stor forskjell!

Det betyr likevel ikke at du må styre helt unna disse. Hvis du ikke slanker deg, eller du klarer fint å begrense deg, går det fint an å spise noen av disse store. Jeg hadde planer om å spise mer enn ett 😉 Men et blåbær er altså ikke bare et blåbær…

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

10 svar til Bare blåbær! Eller?

 1. oj. visste ikke at sukkerinnholdet var forskjellig :O

 2. silje sier:

  hmm. har lagt merke til at dei amerikanske er søtare, men visste ikkje om karbo forskjellen- takk for at du opplyser oss:)

 3. Pauladesign sier:

  Det var en stor forskjell.
  Er det noen fantastisk søte blåbær smilehull som lille Mira har ? 🙂

 4. Frida sier:

  Kjekt å vite! Flaks for meg at jeg synes de norske bære er best da 😉

 5. Fitnessnora sier:

  Oi det visste jeg ikke! Og jeg har vært i USA i et halvt år og spist MASSE blåbær 😛 jaja, spist er spist 🙂 Takk for tipset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s