Sommerhelg

Tusen takk for kommentarene på de siste innleggene. Det er enorme komplimenter dere gir meg, når dere kommenterer skrivestilen min!

De to siste dagene har vi hatt sommer-flow i familien, og det er så fantastisk. Det å ikke ha planer for dagen, men bare flyte rundt og ta ting på sparket er noe av det beste jeg vet! På lørdag inviterte vi litt familie på middag, og Einar arrangerte overnatting for ungene her, slik at de voksne kunne sitte utover kvelden. Fem barn fylte huset, og Einar gjorde det han elsker: stelte i stand ute. Varmelamper, utepeis, lys, champagne…

Jeg gjorde det jeg liker best: lagde maten. Klokka 15.59 tuslet jeg inn på Rema bare for å oppdage at de stengte 16.00. Jeg fikk vill panikk og pulsen steg, og jeg røsket med meg det jeg fant i farta. Jeg skulle tross alt lage mat til ti stykker! Vel hjemme fikk jeg kokkelert og pulsen sank til akseptabelt nivå. Bilder var jeg for stresset til å ta!

Min kjære som hadde organisert overnatting for alle ungene, tok en tur ut sammen med en av vennene våre. Ti på syv kom han hjem. Altfor tidlig på morgenkvisten, han kunne ha ventet til noen av ungene våknet, vel? Jeg ble lettere oppgitt over at jeg skulle bli vekket av en skravlesjuk mann i stedet for en lysvåken unge.

Han fikk sin straff. For lite søvn hjalp ikke Hormonella, og utpå dagen sprakk jeg for en filleting, marsjet opp og sov en time. Familieidyll 🙂

Etter å ha vært i familiebursdag hos min fine svigerinne (som hadde kjøpt kakeutstyr til meg!), var vi på besøk hos noen venner med en perfekt hage. Rektangulær og flat. Hver gang vi er i en slik hage, så opplever vi det samme: ungene leker. Løper, spiller ball, fyker rundt. I går ble det løpe-om-kapp. Vi har en bitteliten rekkehushage, og den eneste leken som skjer her er å løpe i vannsprederen.

Einar og jeg så på hverandre. -Om et år flytter vi, sa jeg. -Ja, sa Einar. (Og så sa han, litt mindre idyllisk, -så har vi et år på å rydde oss ut av huset). Haha, han har selvfølgelig rett. Men vi ønsker oss en hage det går an å leke i. Og jeg drømmer om en liten kjøkkenhage, jeg må bare ha råd til å betale noen for å stelle i den!

Kvelden ble avrundet med salat og film:

Hjertesalat (fantastisk god salat), agurk, paprika, vårløk, sukkererter, kyllingfilet, hardkokte egg og hvitløksdressing. Samt en bitteliten amadinepotet til meg. Det er nemlig verdens beste poteter, og ble servert her på lørdag. Helstekte, med sesamolje og sesamfrø. En til meg, og mange til resten 😉

Ha en nydelig dag, alle sammen! Her må det løpes i dag, ellers blir skilt før sommeren er over 😉

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

8 svar til Sommerhelg

 1. Pauladesign sier:

  ha ha ha. Jeg var innom Rema 15.57 på lørdag. Og tilfeldigvis hørte jeg at de sa i kassen. » Vi får slå inn ølen først slik at du får dem» og sånn fikk jeg greie på at de stengte tidlig. Og jeg som jobber i butikk, jeg visste det egentlig.
  Men vi rasket med det vi skulle vi også.
  Jeg ler av innlegget ditt, festlig med skravle-syk mann på morgenkvisten. Ha ha ha

  • Rart vi ikke så hverandre! Jeg ble stoppet av en bekjent som lurte på hva slags grønnsaker han skulle ha i kyllingwraps. Han leste ansiktsuttrykket mitt svært raskt, jeg fikk helt panikk da jeg måtte tenke på andres handling i tillegg til min egen 😉 Ja, han var superskravlete! Og lys våken. Makan!

 2. Ida sier:

  Kan ikke annet enn å smile når jeg er innom her, altså 🙂

 3. vet ikke omjeg har smakt den type potet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s