Hormonella de Ville på tredemølla

Good morning, sunshines 🙂

Den tradisjonelle lørdagspraten må i dag vike grunnet hormonelle forstyrrelser. Forøvrig godt behandlet med mørk sjokolade i går kveld.

Utover dagen i går begynte jeg å føle meg litt… hormonell. Einar antydet forsiktig at jeg var litt gretten, men jeg var selvfølgelig helt uenig. Makan! Men så, under middagen (forøvrig en nydelig kyllingburger), var jeg egentlig på gråten. Jeg kjente at tårene sto i øynene på meg. Diskusjonstemaet under middagen ble kvinner og toppidrett og mensen. Og hvordan iallfall min kropp går i dvale og ikke vil løpe når jeg har mensen.

Uansett, i går måtte jeg prøve å få balansert de hormonene som herjet humøret mitt. Det går jo an å prøve iallfall, i stedet for å ta knekken på meg selv og resten av familien i samme slengen.

Så Hormonella de Ville dro på seg løpetøyet (så forøvrig veldig tjukk ut, og håpet at det ikke skulle være noen blogglesere på treninga, eller sylslanke kvinner eller kjekke menn), og trådte opp på mølla. Einar kunne ikke fatte at jeg ikke ville løpe ute, men her var det bare å lytte til hormonene og ikke fornuften.

Det var selvfølgelig blytungt. Ikke hjalp det med en gang, heller. Så da måtte det hardere skyts til. Nemlig en tabata-intervall. Og det, mine damer og herrer, satte hormonene på plass. Tårene trakk seg tilbake, og jeg pustet lettet ut. Nå kan vi jo late som om historien ender der, og at Einar og jeg leide film, og hadde en romantisk kveld ever after. Og det stemmer jo forsåvidt.

Men hvis vi skal være heeelt ærlige, kom balanserte meg hjem til en lettere irritert mann, som hadde vært hjemme med en skrikeunge som ikke hadde funnet rene truser i skuffen og som hadde rotete rom og da eksploderte Hormonella, og ryddet i en time før vi kunne bli venner igjen (jeg rydder når jeg blir sint. Vi burde vært sinte mye oftere). Men tårene holdt seg unna! Og hadde det ikke vært for den lille økta på mølla, hadde vel hormonella forlatt både mann og barn i sinne, i stedet for å rydde.

Men det endte godt. Jeg hadde kjøpt cashewnøtter med sourcream onion og mørk sjokolade, og før alt dette hormonstyret startet, hadde Einar kommet hjem med elegante røde roser og rødvin med lite garvesyre. Som han sa: Jeg lurer på hvor sur du hadde vært hvis du ikke hadde fått de rosene. (Like sur, er svaret 😉 Bedre enn det er jeg ikke!)

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Løping. Bokmerk permalenken.

33 svar til Hormonella de Ville på tredemølla

 1. Pauladesign sier:

  Festlig innlegg. Jeg smiler
  Godt å høre at flere har det sånn på hjemme bane. Kjenner meg igjen i blir sint+ rydde. Ha ha ha
  Men for å ha sagt det så er det min mann som er mest gretten her i huset. Jeg kan jo ikke skrive det i min egen blogg vett`u 🙂 Jeg tror ikke han leser andre blogger.

 2. Jeg ler…!!! Digger ærligheten din ;D

 3. Beate sier:

  Hi hi!! kjenner meg så veldig igjen i deg akkurat nå, for her sitter det også en hormonbombe, dagene før det virkelig «smeller» har jeg støv på hjernen.. Jeg vasker, rydder og kjefter for ting som ikke ligger der det skal 🙂 Det blir motbakketrening på meg i dag, for sette hormonene på plass 😉

 4. Lissi sier:

  Det er så deilig å lese at vi er flere.. Dette innlegget skal mannen jaggu få lese for han trur nemlig jeg er den eneste kvinnen på denne jord som er så gretten og hormonforstyrret rundt mensen… Som deg rydder jeg også når jeg blir sint…Til mannens store frustrasjon det også 😉 Ha en fin lørdag!

 5. Tina sier:

  What….. er andre enn meg hormonelle……. min mann er overbevist om at det er KUN meg som er SÅÅÅÅÅÅ ubalansert visse dager. Virkelig godt å høre at det er flere enn meg:-) Ha en nydelig lørdag og langhelg. Knib fra varmen:-) Bare til info så har jeg nå på min terasse 29 gr. i skyggen og har nettopp inntatt egg og bacon:-)

  • Herreguuuud, kom deg hjem fra syden! Jeg dør av misunnelse, Tina! Jeg kan garantere at det er maaange som er ubalanserte, husk at jeg er ungdomsskolelærer!

   • Tina sier:

    He,he ja snart….. kun 4 dager igjen. Så er det hjem til regn og kuling på meg også, men da er det faktisk litt nydelig med regn etter noen uker med sol og over 30 grader. Godt med hverdag igjen liksom. Mat og trenig faller på plass igjen:-) Ha en nydelig pinse.

 6. hahaha, jeg burde få min mann til å lese dette.. Problemet vårt er at han sier det som at det er som om at jeg har hatt mensen i snart 9 mnd nå…hehe. Men snart er fødselen overstått så da blir jeg meg selv igjen får jeg håpe! 😀

 7. trening er godt for å «blow out some steem». genial tittel på innleggt.måtet le litt :*

 8. Ida sier:

  Nå måtte jeg le, du skriver så morsomt! 🙂 Jeg har fått høre at jeg kan ha temmelig ubalansert innimellom jeg også, fikk et par kallenavn mens jeg bodde i utlandet forrige skoleår… Heldigvis (?) går det stort sett ut på at jeg blr spydigheten selv…!

 9. Karianne sier:

  Så god du er! Det er så flott med bloggere som tør å fremstå som ekte mennesker, og ikke glansbilder og perfekte vesener. Så føler vi som leser at vi ikke er så ille likevel;) Ønsker deg en super langhelg med fredelige hormoner:)

 10. Tone Cecilie sier:

  *smilefjes* Humoristisk tittel, og (h)ærlig-humoristisk innlegg. Vidunderlig og ekte.
  Selv innbiller jeg meg at jeg ikke er så veldig humørsyk og hormodenn ifm mensen, men det er mulig mine omgivelser har innvendinger……. Litt mer følelser blir det jo alltids, da.

 11. Tone Cecilie sier:

  ….humørsyk og hormonell…. skulle det stått (ikke hormodenn).

 12. Randi sier:

  Uff kjenner meg igjen 🙂 dagen før mensen tar alltid knekken på humøret mitt.. men siden jeg er klar over det prøver jeg alltid å tilrettelegge litt i forkant for å unngå de verste kranglene.. he he stakkars kjæresten min har jo ikke fortjent å bli kasta ut hver 4 uke bare på grunn av den dumme mensen… og hormonforstyrrelser. jeg synes det hjelper best å løpe/trene av seg sinne.

 13. -m- sier:

  Fniiis! Fantastisk story:) og i så stor kontrast med det harmoniske bildet du har lagt ut av deg selv og gubben (vil jeg tro?) i innlegget foran.
  Det er ikke alltid det er like morsomt å kjenne seg igjen i det du skriver om og det har sikkert med at jeg innerst inne er litt flau over at jeg ikke klarer å kontrollere meg. Og det er innmari slitsomt å være i hormonellperioden; i små glimt i løpet av dagen klarer jeg se meg selv (litt) utenfra og har ett snev av selvinnsikt om hvordan jeg påviker de andre i familien også..men det er ikke lenge nok til at jeg «klarer å gjøre det godt igjen». Merker alikevel at å spise lavkarbo har hjulpet noe på familiefreden. Jeg er ikke kurert, er fremdeles ufyselig og irritabel, vil absolutt ikke si at jeg er i balanse, men mener at alt er «tonet litt ned» og har litt mindre vondt i kroppen også.

  Ps. nyyyydelige roser du fikk av gubben din.

 14. Renate sier:

  Heeeerlig!! Dette innlegget bare elsket jeg 🙂
  Du skriver med glimt i øyet, «rett fra levra» og dønn ærlig.
  Takk for at du byr på deg selv. Jeg har blitt en trofast og inspirert følger.

  Klem fra Renate
  PS: Min mann Knut lo godt når jeg leste dette innlegget for han 😉

 15. MaritBE sier:

  Hehe, aww, så herlig 😉 De levde lykkelig i alle sine dager 😉 hihi.

 16. Hahaha! Festlig og ærlig innlegg. VI kjenner oss vel alle igjen i den situasjonen der:p

 17. Tilbaketråkk: The return of Hormonella… | Fristende lavkarbo

 18. smgj sier:

  Ikke alene – les her
  http://www.fullthus.com/blogg/just-another-day-in-paradise/ (Og de andre innleggene over samme tema-)

 19. Sigrid sier:

  Hei på deg! Siden du spør om gode råd, prøv supermat! Leser bloggen din innimellom og vet ikke om du allerede bruker dette. Jeg var på foredrag på Superdamene fra Super-Nature og startet med supermat i februar. Noe av det første jeg merket var at jeg IKKE merket på humøret når det var tid for mensen…jeg har vært utrolig premenstruell til tider…dette hjelper faktisk. Brukte bare greens for et år siden, hadde samme effekt da. Dette er verdt å prøve! Lykke til.

  • Hei! Tusen takk for kommentar 🙂 Jeg har vært helt fin siden jeg la om til lavkarbo, men har vært helt utafor de to siste månedene. Derfor prøver jeg først med omega-3, siden det er det jeg ikke har spist de to siste månedene. Forøvrig spiser jeg spirulina fast, og har noen små innslag av supermat i kosten 🙂

 20. Tilbaketråkk: Velkommen! | Fristende lavkarbo

 21. Tilbaketråkk: Hormonella har vært på besøk igjen… | Fristende lavkarbo

 22. Tilbaketråkk: Frøken pust&pes | Fristende lavkarbo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s