ENDELIG!

Lørdag for fire uker siden løp jeg Sentrumsløpet – og kroppen gikk rett i kjeller’n etterpå. Eller, for å være ærlig – langt under det også. Ettersom jeg skal løpe Oslo halvmaraton til høsten, skulle jeg uka etter Sentrumsløpet starte oppkjøringa mot det.

Men jeg har ikke løpt en meter. På FIRE uker. Jeg tror kroppen min ble så skremt, at den bare har nektet, og hodet har ikke hatt ork til å overstyre. Jeg har trent litt styrke disse ukene, men ikke nok – og iallfall ikke nok til å kompensere.

Og det har jeg jo sett når jeg har «beundret» meg selv i speilet.

Men i går kom joggeskoene på igjen. Einar og jeg løp en runde sammen på kvelden. Det gikk ikke raskt, og vi løp ikke langt. Og som vanlig, hvis jeg ikke har løpt på en stund, så blåser magen seg opp. Faktisk blåste den seg opp og hang som et blylodd over bukselinningen. Og det gjorde VONDT! Jeg vet ikke helt hvorfor det er slik, men jeg har lett for å samle vann, og jogging regulerer det godt.

Da jeg la meg i går kveld, så tenkte jeg følgende: jeg er nødt til å jogge. Selv om jeg elsker styrketrening, selv om jeg aldri blir rask, så er det slik at det er noen prosesser i kroppen balanseres bedre når jeg jogger.

Bildet er tatt litt over ni i går kveld! Se så nydelig det var i skogen!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Løping, Trening. Bokmerk permalenken.

16 svar til ENDELIG!

 1. -m- sier:

  Synes du er kjempeflink jeg! Du har jo så mye kunnskap om deg selv, din kropp og hvordan den funker og når man i tillegg bruker hodet og tenker rasjonellt, så er det en kjempekombinasjon:) Men det er lov å ta noen pauser innimellom, motivasjonen er jo ikke på topp alltid, men det er så flott at du har evnen til å «komme tilbake»
  Lykke til videre:)

 2. Catrine sier:

  Tusen takk for info om at du også «slurver»! Jeg har heller ikke løpt i det siste og når jeg prøver, gir jeg meg bare og går i steden. Men i dag er det PT-time med styrke, så da satser jeg på at jeg får trent litt resten av uka også. Skal satse på Sognsvann rundt medsols onsdag, hvis været holder! Er vanskelig nå, men helgeturer og slikt, og i tillegg ble jeg forkjølet i forrige uke. Skal jo ikke bli forkjølet når man spiser lavkarbo?? 🙂

  • Vær så god – bare hyggelig 😛 En runde rundt Sognsvann klarer du uten å gå, det er jeg helt sikker på 🙂 Jo, det går an å bli forkjølet! Men de fleste blir det sjeldnere 🙂

 3. -m- sier:

  Hei igjen. Apropos trening og løping så tenkte jeg at jeg skulle dele denne testen som har slått ann i Trondheim, spesielt i forkant av Jentebølgen imorra:

  http://www.ntnu.no/cerg/vo2max

  Sjekk ut den som tør…:)

 4. Silje Silje sier:

  Av og til må man bare gjøre det man vet man har godt av, selv om det av ulike grunner kan være vanskelig å få til 🙂 Syns du er flink jeg, og spesielt godt er det å høre at du har tatt en pause når det virkelig trengtes.

 5. Linn sier:

  Så flink du er, Cecilie! 🙂
  Alle trenger en pause iblant. Synes du skal ha en klapp på skulderen for at du er så flink å lytte til kroppen din.

 6. e84 sier:

  Så deilig å være i gang igjen 🙂 Kroppen og hodet har godt av en pause i ny og ne. Hvordan føltes turen i går da? Ble det en positiv opplevelse for kropp og sjel? 🙂

 7. Tja… Føltes grusomt i kroppen 🙂 Men sjelen ble lykkelig, og nå lengter jeg endelig etter en ny tur!

 8. Sitter og lurer på om jeg noen gang vil like jogging.. Elsker å gå, så fort jeg bare kan, men så fort det går over i jogging missliker jeg det sterkt.. 😀 Men det er vel håp for alle kanskje? hehe. Nå er det uansett uaktuelt, er gravid i uke 38.. 😀

 9. Marit sier:

  Så flink du er!! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s