Spørsmål om håravfall – jeg trenger deres hjelp!

Jeg har fått et spørsmål om håravfall:

«Jeg lurer på om det vanlig med håravfall etter man har lagt om til
lavkarbo? Jeg la om kosten til lavkarbo for noen måneder siden, nå har jeg begynt å
miste hår, og det er ganske mye… Kan det være at det er noe som mangler i kosten min, lite olje, eller vitamintilskudd? Har du hørt om dette er vanlig/normalt?»

Vet du, Ellen, jeg mistet en del hår i starten, og da leste jeg en mye om det. Men det er så lenge siden, så det er helt glemt 😦 Det gikk nemlig over!

Ellers er det vel særlig B-vitaminer som styrker håret. Men kjære lesere, kan dere noe om dette?

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

28 svar til Spørsmål om håravfall – jeg trenger deres hjelp!

 1. Tonje sier:

  Jeg sliter med det samme, men gikk nylig til anskaffelse av B-kompleks fra apoteket. Det skal styrke hår, og er vel verd å prøve? 🙂

 2. Camilla sier:

  Åh, takk for dette innlegget! Jeg har lurt på om jeg kommer til å miste alt håret mitt! Røyter noe helt forferdelig. Har spist ganske lavkarbo i nesten 3 mnd nå, og begynte å legge merke til håravfallet for litt over en mnd siden. Godt å høre at det går over igjen.
  Det er like ille som da jeg ammet!

 3. Lissi sier:

  Aha..det er derfor altså! Jeg og mister mye mer hår nå, men har ikke koblet det til LCHF kosten..Må følge med hva folk kommenterer utover på dette innlegget her 🙂

 4. Catrine sier:

  Jeg har ikke merket noe til det, heller tvert i mot. Men så har jeg kort hår også, så da merker man det kanskje ikke så godt? Jeg tar to stk Fri Flyt Omega 3 samt 1 multivitamin til frokost og magnesium på kvelden. Kanskje det gjør at jeg får i meg nok? Neglene mine er i alle fall blitt veldig mye bedre etter at jeg begynte med lavkarbo og hår og negler pleier jo å høre sammen.

 5. LenaBeatrice sier:

  Hmmm, har ikke erfaringen selv.
  Husker også at jeg leste i boka til Hexeberg at hennes frisør stusset over at hun plutselig hadde fått veldig økt hårvekst etter omlegging til lavkarbo, altså at det vokste frem mange nye hårstrå i hårbunnen.

 6. Janicke sier:

  Jeg har mistet mye hår i perioder. Mamma også. Legen til mamma sa at det var normalt når man slanket seg uansett kost.

 7. Marie sier:

  Jeg har spist lavkarbo i ca 3 måneder nå, og for en-to uker siden har jeg begynt å merke at jeg røyter mye mer enn vanlig. Det ligger masse hår i dusjen og jeg er litt bekymra og redd! Har tatt tranpiller og multivitaminer hver dag siden jeg la om. Blir spennende å følge med om det kommer gode råd.

 8. Trine :) sier:

  Da jeg første gangen gikk på ketolysekuren og lavkarbo begynte jeg å miste hår jeg også. Tok dette for å være en reaksjon på den kraftige og raske vektnedgangen som er en stor påkjenning for kroppen. Røytingen roet seg etterhvert. 🙂
  Jeg er igjen igang med ktolyse og lavkarbo, men denne gangen reagerer ikke kroppen like sterkt – det går mye saktere, og jeg har heller ikke begynt å miste mer hår enn vanlig (foreløpig ihvertfall).

 9. Hooney sier:

  De som tar slankeoperasjon mister hår grunnet at kroppen prioriterer de viktigste organene. Det er kanskje det samme hvis man går ned mye på lavkarbo? Jeg synes uansett at B-vitaminer gjorde at håret virker friskere. Jeg bare kjøpte b-vitaminer i dagligvarehandelen.

 10. Ellen sier:

  Ok:) Her var det mange gode råd!
  Jeg tar 4 stk omega 3 og 6 kapsler hver dag, men kanskje jeg må kjøpe B-vitaminer i tillegg og/eller magnesium? Hva er magnesium godt for?
  Men det er ihvertfall betryggende å høre at det går over, for nå er jeg ganske bekymret. Jeg mister ekstremt mye hår, mer enn når jeg har ammet.

 11. Ellen sier:

  Ja, og kanskje multivitamin også:)

 12. my sier:

  hei, det er en helt normal reaksjon som kommer ved vekttap uansett hvilke diett. Kroppen klarer ikke å ta til seg all næringen og den som kommer til blir brukt til viktigere ting i kroppen. Håret er det mist viktige for kroppen og derfor får det ikke det som trengs av næring i begynnelsen. Men dette blir stabilisert etterhvert og det hjelper på å ta b-vitaminer som styrker håret. Fåes på helsekosten. Men det kan ta litt tid før det slutter og kommer tilbake 🙂

 13. Helle sier:

  Dette er HELT normalt. 2-3 mnd etter store forandringer i kroppen(alt fra dietter, traumer, sykdom, osv), merker man forandringer på håret.
  Men når det kommer til lavkarbo kan jeg love at det blir bra, veldig bra.

  Jeg røytet veldig i en-to mnd, hadde lite hår igjen, og det var hår overalt.
  Men nå, 10 mnd etter, får jeg skryt av håret mitt, uten å ha gjort noe som helst. Min egen Mor trodde jeg hadde farget håret, og skjønte ikke hvorfor jeg skulle nekte på det.

 14. hannem sier:

  Har levd på lavkarbo i et års tid, og jeg har røyta hele tida. Men jeg har en ganske kraftig hårmanke, så det vises ikke så veldig på meg akkurat..

 15. Marianne sier:

  Frisøren min seier ho ser at folk på lavkarbo mister hår. No er jo lavkarbo veldig i vinden for tida, så kanskje gjeld det for andre på slanking også, uansett kur. Sjølv merka eg at eg fekk blankare og flottare hår då eg auka andelen frukt og grønt for ei tid sidan. Er for tida på «lavkarbo light» – har altså lagt om eindel – og har fortsatt håret i behold.

 16. S sier:

  B-vitamin og D-vitamin skal hjelpe mot håravfall. Anbefaler virkelig PharmaNord (helsekost) sine produkter, de er ofte «renere» enn de du får på apotek og i dagligvarehandel. Vitaminer er selvfølgelig rimeligere i Sverige..

 17. Marie Skeibu sier:

  Huff ja, er det verste.. Jeg har mista over halvparten av håret mitt, det skjedde faktisk i jula. Var så ille at vi trodde at jeg hadde fått en sykdom av et eller annet slag. Men kontaktet lege og hun sa at håravfallet trengte ikke og ha så mye med vitaminmangel og gjøre, mere det fysiske stresset etter alle kiloene som har forsvunnet. Er jo ekstrem forvandling for kroppen.
  Jeg tar bvitamintilskudd og håret vokser som aldri før. Jeg likner litt på mcgyver siden det ser ut som jeg har hockeysveis 😛 Frisøren min var helt sjokkert, hun trodde jeg hadde klippet av deler av håret rundt om kring på hodet 😛
  Hårtapet er nok en pris man må betale. Man kan jo se på det sånn at det er større motivasjon for og ta vare på resultatet.. Dessuten kan det se ut som om håret mitt blir fyldigere nå enn det det var før 🙂

 18. Charlotte sier:

  Det problemet kalles diffust håravfall, og det kan ha mange årsaker. De vanligste er hormonelle endringer (derfor oppstår det når man er gravid/ammer), medikamenter, høy feber, infeksjoner, stråling, psykiske påkjenninger, stoffskifte etc. Det er absolutt ikke farlig, for når problemet forsvinner, kommer håret tilbake. Men klart det er plagsomt. Det KAN skyldes mangel på vitaminer, men man spiser så mye animalsk på lavkarbo at det neppe er problemet. Skal uansett mye til før dét fører til alvorlig hårtap. Sannsynligvis er det bare stoffskiftet, når man går ned i vekt er det jo fordi kroppen går i minus på energi, og da prioriterer den de livsviktige organene – og nedprioriterer hår og negler. Det kan sikkert stabilisere seg etter hvert, men det beste rådet mot Diffust håravfall er å finne og fjerne problemet – så kanskje man rett og slett bør spise litt mer?

 19. MaritBE sier:

  Jeg syns nesten jeg heller føler omvendt. Har alltid røyta masse, men føler jeg ikke gjør det like mye nå. Men er litt usikker der altså 😉 Kanskje kroppen gjør det for å «rense» kroppen mer ? Hmm..

 20. det kan være mangel på vitaminer/mineraler aller kalorier. det kan også være sopp.

 21. Så rart? Jeg har opplevd håravfall i perioder selv – men da sleit jeg med å spise nok. Jeg har hatt mine runder med dårlig matlyst kan man si…

  Det jeg leste et sted, som jeg syntes var veldig interessant, var at håret er veldig «treigt». Det kan ta opp til 4-6 måneder før «feilen» synes i håret. Og det stemte på meg, for jeg kunne ikke begripe hvorfor jeg sto med halve håret i hendene når jeg hadde det godt og trygt og spiste normalt, men så fort jeg ikke spiste nok så merket jeg knapt at jeg mistet et hår. Samme vil jo da en mangel på noe ta tid å vise?

  Jeg tenker litt at man kanskje spiser veldig lite variert i starte på lavkarbo, mens alt er nytt og skummelt? Og når man endelig er kommet i gang med en rutine, DA slår håret ut på mangelen?

  Og B12/dyreprodukter skulle dere jo få i dere i massevis. Mener også at omega kan ha noe å si – kanskje man spiser litt for lite sjømat?

 22. smgj sier:

  Dersom håravfallet kommer samtidig med en eller flere av disse andre tingene og vedvarer; frossenhet, tørr hud, vedvarende trøtthet, treg mage, muskelsmerter, brain fog … så kan det være verdt å få testet
  1) stoffskiftet (TSH, fT4 og anti-TPO)
  2) d-vitaminnivået

  Dersom man går på veldig lav lavkarbo (ved eller under 20g karbohydrater pr dag) kan det også bidra til håravfall da stoffskiftet kan nedreguleres kraftig ved så hard karbohydratrestriksjon.

  Når det gjelder d-vitamin så er det viktig å få i seg fiskolje (omega 3), redusere omega 6 (planteoljer, med unntak av kaldpresset olivenolje og andre oljer rike på enumettet fett og å komme ut i sola. NB – gå inn FØR man blir brent, men ellers nyte sola uten solkrem…. Fyll opp nå slik at det varer lenge ut over vinteren. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s