Om alkohol med mye sukker i

I anledning vintipset i forrige innlegg og at denne historien ble dratt fram på jentefest i går kveld, må jeg by dere på denne litt pinlige historien. Hvis dere noen gang har blitt langt dårligere enn kveldsens inntak av alkohol skulle tilsi, les videre. Hvis du er en av elevene mine, IKKE les!

For rundt 8 år siden, den gangen jeg var lærerstudent, skulle vi ut. Noen av oss møttes til vorspiel, slik vi nordmenn ofte gjør. Jeg drakk litt rødvin og EN rusbrus. Jeg underdriver ikke. Alt gikk fint, vi hadde det hyggelig, jeg drakk ikke raskt og heller ikke mye. Men noe skjedde. Vel hjemme dagen etter hadde det seg nemlig slik at jeg nesten ikke husket NOE av kvelden før. Etterhvert begynte det å dukke opp bruddstykker, men jeg visste for eksempel ikke hvilket utested jeg hadde vært på. En helt forferdelig følelse. Jeg fikk nøstet opp i litt ting og tang, jeg hadde ikke drukket ute på byen, jeg hadde kranglet med en som sølte øl på meg, jeg hadde susset på en det ALDRI kunne falt meg inn å susse på… En medstudent hadde rett og slett tatt vare på meg den kvelden, og også følgt meg helt hjem i taxi’en.

Neste gang jeg var hos legen, tok jeg opp denne lille episoden, fordi den skremte meg så. Vil dere tro hva han sa? Han forklarte at mange tåler svært dårlig alkohol med sukker i (rusbrusen), og forklarte det som et sukkersjokk. Kroppen min ble satt ut av spill når alkohol sammen med en stor dose sukker kom inn blodet.

Ganske skremmende, også med tanke på hvor mange unge som liker rusbrus!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

16 svar til Om alkohol med mye sukker i

 1. Kristine sier:

  Oi, det visste jeg ikke. Jeg var selveste rusbrusjenta i mine yngre dager – de få gangene jeg var ute 😀 Men jeg merket ikke noe til det, jeg er nok immun mot sukkerets negative bivirkninger.. på godt og vondt.
  Ha en fortsatt fin dag Cecilie!

 2. e84 sier:

  uffameien….ja, det er skummelt. hadde slike opplevelser jeg også, men da har det vært dårlig dagsform, litt for mye alkohol og for lite mat innebords… pluss en gang som jeg nok ble «drugget» på byen 😦 skumle greier altså… 😦

 3. Nicole sier:

  Interessant! Noe å tenke på neste gang jeg går ut, men bare dumt jeg ikke liker vin og øl… Ha en fin dag videre! 😀

 4. Jeg har nære venner som har opplevd omtrent total blackout av noen øl og allergitabletter. Du tok ikke noe sånt den gang? Jeg aner ikke om det er noe forskjell på dem – jeg vet bare at Zyrtec/Cetrizine (det er samme stoff i dem), får meg til å sove halve døgnet og vel så det. At den + alkohol gir blackout virker som det er flere enn nevnte venner som har opplevd.

 5. det man ikek vet har man ikke vondt av? jeg levde på iste og sukker i min ungdomstid. im still alive 🙂

 6. Pauladesign sier:

  Oj, da fikk jeg en forklaring på hva som skjedde med meg for noen mnd siden. Jeg hadde ikke rørt sukker på 2 mnd. Jeg var helt sukkerfri også skulle jeg på fest og ble servert «champagne» og etter 2 glass oppførte jeg som om jeg hadde drukket en hel flaske. Og folk trodde at jeg hadde drukket veldig mye. Men mannen min kunne bekrefte at jeg hadde bare drukket to glass. Men jeg ble ble litt skremt over hendelsen 🙂

 7. Så interessant! Har selv opplevd det samme. Av en rusbrus blir jeg helt uvell :S

 8. Ingvild sier:

  Dette forklarer hvorfor jeg fikk den verste hodepinen jeg noen gang har hatt forrige helg! Jeg var i utdrikningslag og drakk champagne og andre soete saker, og fikk en helt forferdelig hodepine. Hva kan man drikke i slike sammenhenger, for aa ikke oedelegge hele kvelden? Jeg skal i bryllup 25. juni, vil jo tro det vil bli servert champagne og slikt der ogsaa. Eller er det noe annet lurt man kan gjoere for aa ikke bli i daarlig form?

  • Champagne inneholder gjerne ikke noe særlig sukker, ikke Cava heller. Men så er det noen sprudlevann typer som inneholder enorme mengder. Toso Moscato inneholder nærmere 82,5 gram sukker per liter! Og den er ganske rimelig, så mange serverer den. Tørr hvitvin, ekte Champagne og Cava bør gå greit. Og det meste av rødvin!

   Hvis Champagne smaker søtt – så er det ikke Champagne!

 9. Sara sier:

  Jøss.. Godt vinklet, for ja,- en rusbrus er jo stappfull av sukker! Isj 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s