Test av blodsukkeret med deilige muffins!

I går bakte jeg disse. Mine muffins av kokosmel med en bit av mørk sjokolade inni, og for anledningen pyntet med bringebærkrem. Jeg skulle feire bursdagen til en venn som tester lchf i to uker, og da spørsmålet kom om noen kunne ta med kake, så måtte jeg tilby meg å bake. Jeg måtte forsikre meg om at ingen prøvde å fore han med vanlig kake!

To muffins, riktignok uten krem, overnattet i kjøleskapet mitt i natt. Og da jeg sto opp, fikk jeg en ide… Jeg fisket fram blodsukkermåleren vi fikk i goodie-bagen på seminaret, og testet mitt blodsukker for første gang. Uten å ha spist eller drukket først. Jeg ville nemlig se hvilken virkning disse små godsakene hadde på blodsukkeret mitt.

1. måling: fastende blodsukker 4,8.

Deretter spiste jeg en muffins. 10 minutter senere målte jeg igjen.

2. måling: 6,1.

Jeg ble litt nervøs, og redd for at blodsukkeret skulle fortsette å stige. Men så målte jeg en gang til:

3. måling: etter totalt 25 minutter. 4,6.

Ikke verst? Jeg mistenker forøvrig at mitt fastende blodsukker kan ha vært litt høyere enn vanlig. Jeg var ute og spiste i går kveld, og det må ha vært sukker i sausen. For jeg har klødd som en gal i hodebunnen, et sikkert tegn på at jeg har spist sukker.

Muffinsene inneholder forøvrig kokosmel, egg, vaniljepulver, bakepulver, sukrin og fløte. Fullstendig oppskrift og framgangsmåte finner du her.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

18 svar til Test av blodsukkeret med deilige muffins!

 1. Ann Kristin sier:

  Disse så nydelige ut, også så spennende og flott med den blodsukkermålingen!! 🙂 Skal prøve disse en dag – GARANTERT! 🙂 Ha en riktig god helg Cecilie!

 2. Pauladesign sier:

  Det er spennende med blodsukker måling. Det har jeg lyst til å kjøpe. Og de er ikke så dyre heller.
  Fint å kunne sjekke ut matvarer opp mot hverandre og hvordan blodsukkeret reagerer
  🙂

 3. Synne sier:

  Blodsukkermålerne er ikke så dyre, men hvis du ikke har diabetes får du ikke strimlene på blå resept, og de er ganske dyre, tror jeg…..

 4. Da er oppskriften lagret på et trygt sted til en passende anledning 🙂

 5. anette sier:

  Dette var godt!Perfekt konsistens! Laget «gulrotkakeglasur» på. oj farlig godt.

 6. MaritBE sier:

  åjåj, ikke værst 😉

 7. De så nydelige ut! Oppskriften skal testes 🙂 Går ut i fra at det går ant å bruke eggerstatning istede for egg?

 8. -m- sier:

  Hei. Sjekk dette innlegget på denne Facebook siden:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s