Rask og enkel middag: laks

I dag ble det kamp om laksen. Jentene hev seg over all tilgjengelig laks, også min. Grunnen? Smeltet meierismør. Storesøster lærte lillesøster at smeltet smør er nydelig til laks, og dermed spiste de alt de kom over. Halve min laksebit forsvant i kampens hete.

Det er bare å juble!

Laksen kjøpte jeg på Rema, i en aluminiumsfolie du kan sette rett i ovnen. Der sto den og godgjorde seg i cirka 20 minutter, og først etter at den var ferdig, fikk den krydderdryss på seg. Sitronpepper til far, Maldonsalt til mor.

Som tilbehør lagde jeg nykål med smeltet smør og en salat bestående av salatblader, oliven, avokado, vårløk og paprika. I tillegg dampet jeg hvit asparges til. Takk og pris for at jeg lagde en stor porsjon!

I tillegg hadde jeg kjøpt jordbær og fløte til dessert. Men ingen orket. Så da skal dere ikke se bort i fra at det blir kveldsmat i dag – med et glass cava til. Dette er eneste kvelden Einar og jeg har sammen denne uka!

Ha en nydelig kveld!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

10 svar til Rask og enkel middag: laks

 1. Frida sier:

  Dette så aldeles nydelig ut. Synd at jeg allerede har spist middag 😉

 2. laks er fantastisk godt. så spennende asparges! god tur btw :*

 3. Hooney sier:

  Det ser godt ut 🙂 Koker du nykålen eller serverer rå? Tror aldri jeg har laget det. Personlig liker jeg best en klatt usmeltet smør, synes jeg får mer smak da og at den varer lenge. Jordbær og krem er også godt. Man får nyte sesongen 🙂

 4. -m- sier:

  Det så rett og slett nydelig ut! Laks er min favoritt om dagen, både inne og på grillen. Spiste forresten engang er helt fantastisk aspargessuppe..det fikk jeg jammen lyst til å prøve å lage:) mmmm ble inspirert til aspargessuppe kjenner jeg:)

  Vi spiste verdens kjappeste middag igår. Laksebiter i kremfløte og parmesanost: Hiv kremfløte, revet parmesan og litt krydder du liker oppi ei stekepanne og la dette koke opp mens du rører litt i ny og ne. Skjær opp laksen i mindre biter (bruker den i aluminiumsforma jeg også) og legg de oppi sausen, vend de litt rundt og pass på at de får saus over seg. Vent ca 3 minutter..max 4 og vips: Ferdig. Unga liker retten med litt spagetti til, jeg kjører på med en salat og får litt ekstra friske farger på tallerken.

  Nyyydelig og utrolig mettende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s