Frityrolje på svartebørs

Frityrolje kan brukes til så mangt:

Aftenposten.no: Bander stjeler pommes frites-olje

«Ifølge National Renderers Association (NRA), organisasjonen som representerer produsenter av matolje i USA, øker tyverier i takt med at den internasjonale oljeprisen stiger. Dette skyldes at stekefettet brukes til å lage biobrennstoff, som blir mer attraktivt når bensinprisen stiger som en konsekvens av dyrere oljepris internasjonalt.»

Nam! Drivstoff for både mennesker og biler. Det høres ikke ut til å være noe vi vil ha i kroppene våre, eller hva? Men det putter vi i oss – i mengder.

Jeg skal ikke være altfor kritisk, for biobrennstoff lages også av andre produkter, slik som planter som inneholder sukker, cellulose eller stivelse, for eksempel ulike sorter korn, mais, sukkerrør, sukkerroer, poteter og trevirke. Og av ulike typer fett, også kokosolje og palmeolje. Men kanskje kunne oljer med dårlig kvalitet og for høyt omega 6 -innhold kun blitt brukt til biobrennstoff? Mange av disse oljene er nemlig å finne rundt i kjøkkenskuffer, skap og frityrgryter rundt det ganske land!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s