Myk peanøttkonfekt

Dette var dagens lunsj…

Yoghurtisen krystalliserte seg dessverre, men smaken ble god. Jeg skal få den til! Vaniljeisen ble mmmmm, særlig med karamellsaus (naturlig og sukkerfri) på! Og peanøttkonfekten ble smaskens, dessverre. Jeg som egentlig ikke liker peanøtter… Det er bare å få spist opp konfekten i dag, så jeg ikke fyser på den i morgen.

Her er oppskriften på peanøttkonfekten!

100 gram mørk sjokolade

150 gram peanøttsmør

50 gram meierismør

2 ss fløte

Både smør og fløte kan sløyfes, men jeg hadde lyst på myk konfekt. I tillegg balanserte dette smakene fint.

Jeg brukte Freia 70% bakesjokolade, for at smaken skulle passe til liten og stor. Jeg brukte et organisk peanøttsmør med biter, kjøpt på Meny. Det inneholder 16 karber per 100 gram.

Slik gjør du: Smelt sjokoladen på svak varme, enten i vannbad eller rett i en teflonkjele mens du rører. Tilsett deretter peanøttsmøret, og rør det godt inn. La tilslutt meierismøret smelte inn i blandingen, og tilsett fløten.

Kle bunnen av en brødform eller lignende med plastfolie. Bre massen jevnt utover, og sett den i kjøleskapet. Når den er helt avkjølt og stivnet, deler du den opp i små firkanter og oppbevarer den i en lufttett boks.

Jeg fikk 50 biter av denne massen. Totalt inneholder denne 54 gram karbohydrater, 18 per 100 gram. Og den er farlig, farlig god! Som treåringen sa: Takk for at du lagde denne!

Velbekomme 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

44 svar til Myk peanøttkonfekt

 1. eggogbacon sier:

  Mmm… Fristerinne! Så mye godt! Jeg har faktisk også laget peanøttkonfekt i dag. Men i en litt annen variant. Måtte bare skyndte meg å legge dem i fryseren før de forsvant 😀

  Når det gjelder krystalisering av is, så pleier det å funke å ha litt gelatin i isrøra. Men nå er det så lenge siden jeg har laget is som skal fryses i fryseren at jeg har glemt hvor stor mengde…

  • Frida sier:

   Oi, her har jeg visst lagt igjen en kommentar med en urgammel wordpress-id fra en gang jeg lekte med tanken om å flytte over til wordpressplattform. Hehe, ikke meningen å gå undercover 😉

  • Jeg hadde gelatin i yoghurtisen – den som krystalliserte seg 😦 Vaniljeisen hadde jeg ikke det, og det gikk helt fint. Lurer på om det ble for mye luft mellom isen og plastfolien på yoghurtisen? Gleder meg til å se peanøttkonfekten din!

 2. Ida sier:

  Herlig! 🙂

 3. Trine RJ sier:

  Dette så deilig ut! Og for en herlig kommentar fra lille Mira 🙂

 4. Marianne sier:

  Dette må prøvast. Har alt som skal til, ser eg.

 5. Lila sier:

  Søtnosen min:)

 6. Tilbaketråkk: Happy @ LilaLife

 7. Tina sier:

  Nam,nam de så farlige gode ut:-) Skal absolutt lages en gang. Min helgekos ble «smash» dyppa baconcrisp i sjokolade, farlig godt det og:-)

 8. Carita sier:

  Ser god ut, men lurer på om man kan bruke malte peanøtter ?

  • Det kan du nok! Du kan smelte sjokolade og tilsette hva du vil 😉 Jeg vet ikke helt hva slags konsistens malte peanøtter har, men du kan jo rett og slett smelte sjokolade og ha hele peanøtter i?

 9. Tina sier:

  Nam nam…. Må prøve disse 🙂

 10. Synne sier:

  Å, så fristende det ser ut!
  Du som er så flink til å komponere oppskrifter, tar du utfordringen med å lage low carb-scones? Scones lukter så godt!
  Jeg leser bloggen din hver dag, koser meg med den om morgenen etter jeg har luftet hunden, mens jeg spiser frokost. 🙂
  Stå på!

  • Tusen takk for skjønn kommentar! Jeg tok selvfølgelig på meg den utfordringen… Men så fikk jeg så lyst på vaniljesmak i sconesene… og så fikk jeg lyst på blåbær… så ble det scones med vanilje og blåbær… skikkelige frokostscones. Men luktet og smakte nydelig, det gjorde de! Vil du ha oppskrift?

 11. Trine RJ sier:

  Oisann! Hva med oss andre som vil ha sconesoppskrift? 😉
  *fisker og smisker* 🙂

 12. Tilbaketråkk: Peanøttkonfekt | Lines skriblerier om alt og intet

 13. Line sier:

  Tina: Når du dypper baconcrispen i sjokolade, får du den sprø da? Sånn som Smash? For jeg testet ut det der, og det ble bare mykt og ekkelt 😦

  Cecilie: Takk for oppskriften på konfekten. Den ser farlig god ut og jeg skal lage den til 17 Mai. Før det skal jeg ikke lage noe som helst snadder her i huset, for da bare spiser og spiser jeg. Søtmoms som jeg er, selv uten sukker 🙂

  Forresten: Høres ut som en skjønn 3-åring du har 🙂

 14. Rine sier:

  Heisann. Må bare si at det er så spennende å lese gjennom oppskriftene dine. Nå har jeg gått på høykarbo siden før jul, noe som jeg smertelig fikk erfare virkningen av når sommertøyet skulle prøves. Jeg går på skolen, skal bli kokk, og da er det ikke så lett å praktisere lchf når vi spiser der, men jeg har nå begynt litt allikevel. Samboeren min har gått på kuren siden før jul og skryter veldig av den. Jeg har ikke satt meg så godt inni dette, men nå er jeg rimelig gira, ja.
  Nå har jeg skrevet opp mange av oppskriftene dine og skal prøve meg litt til i morgen.

  Men… det jeg egentlig lurte på er.. oppskriften på vaniljeis? Vaniljeis er jo fantastisk godt. Prøvde meg litt frem her om dagen, men da hadde jeg ikke kjøpt sukrin enda, så smaken ble litt sur. Ellers brukte jeg samme oppskrift som jeg pleier, bare uten sukker selvsagt, så da sier vel smaken seg selv 🙂

  Takker for en super blogg, gleder meg til å følge med videre 😀

  • Takk for så hyggelig kommentar! Ønsker deg all verdens lykke til! Skjønner godt at det er vanskelig, men samtidig har du kanskje tilgang til masse gode råvarer?

   Jeg har ikke lagt ut oppskriften på vaniljeis 😉 Men jeg bruker 1 ss sukrin per plomme eller egg, og det skal gjøre den søt nok! Lykke til, Rine!

 15. Rine sier:

  Jeg måtte bare prøve meg på is i går, men brukte ikke så mye sukrin som du foreslår og det kjente jeg litt på smaken. Ser noen har problemer med krystallisering i isen, rør litt underveis når den fryses, da skal det gå bra.
  Laget også peanøttkonfekt, men har ikke smakt dem enda, må begrense meg til lørdager 🙂 Får besøk i kveld så da får jeg høre hva de synes.

  Har et spm til ang kokosmel som jeg så i en oppskriften til cookies (elsker «vanlige» coolies så jeg må jo bare prøve dette). Går det an til å bare male kokos? Vi ryddet i kjøkkenskapene i går og det ble to fulle bæreposer med mat som vi ikke skal spise!! Plutselig har vi god plass i matskapet 🙂

 16. Tilbaketråkk: Lørdag! | Fristende lavkarbo

 17. Jannicke Røseng sier:

  Hei:) Dette ser godt ut! Fant faktisk peanøttsmør innerst i skapet, så nå skal det lages helgegodis:)

  Men lurer på om dette kan lages med hjemmelaget peanøttsmør? Har sett noen oppskrifter på det, og det virker så enkelt.(peanøtter og olje i en foodprosessor). Det hadde vært så greit om det fungerer, for da kan jeg få ned karbo innholdet mye:) Har funnet peanøtter med bare 6-7gram kh per. 100g i Sverige!

 18. Marita sier:

  Denne peanøttkonfekten hender det jeg tar i latte’n min, hvis jeg skal unne meg noe ekstra godt…

  • Jeg er litt usikker på om jeg synes det høres godt ut eller ikke 🙂 Jeg liker ikke søtt i kaffen – men elsker peanøttkonfekten!

   • Marita sier:

    Haha, det er godt altså;-) Ikke så veldig søtt, bare litt ekstra smak. Men jeg bruker 87% sjokolade da, å det er jo en forskjell.

   • Ja, det er litt forskjell! Men kaffen min kan bare smake kaffe, altså 🙂 Jeg må jo lage alt med 70% slik at mann og barn spiser det også. Men min favoritt er 86%!

 19. Marie23 sier:

  Nydelig:) Har kjøpt boka, så jeg så oppskrifta der og 🙂 Jeg tok 50 gram philadelphiaost også. Og litt yaconsirup. Dette ble rene snickerskonfekten!

 20. Tilbaketråkk: Lørdags-trening - www.ninaland.net

 21. Tilbaketråkk: Koser du deg? - www.ninaland.net

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s