Jukse-tapas

Jeg tør jo ikke kalle dette tapas, egentlig. Men nå skal jeg fortelle dere en liten hemmelighet: jeg synes ikke man må legge lista så høyt bestandig. Alt må ikke lages fra bunn av alltid. På lørdag ble det jukse-tapas til middag. Det var så godt! Jeg tok ikke bilder av alt, men følgende sto på menyen:

Oliven fylte med ost, tomater, Norvegia skåret i terninger og fetaost i chilimarinade. Jeg pleier å marinere Norvegia i pesto, men jentene liker osten uten marinade.

Ostepølser 🙂 Skåret i småbiter før steking – supert for små barn som skal forsyne seg selv. I tillegg sto det grillskiver og godt krydret kyllingfilet på menyen – skåret i småbiter det også.

Grønnsaker. Jentenes favoritter. I tillegg hadde vi pestodressing og aioli til. Kjøpt og betalt, alt sammen, skåret i biter, stekt og servert av meg. Spist i mengder av oss alle. Raskt og enkelt og ikke minst godt!

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips. Bokmerk permalenken.

11 svar til Jukse-tapas

 1. e84 sier:

  nydelig! ❤

 2. Trine RJ sier:

  Enig med deg! Alt MÅ ikke lages fra bunnen av bestandig 🙂
  Her blir det ferdigstekte kyllingklubber fra Rema i dag, kun fordi jeg er lat 😉 Planen er å lage en salat og mikse sammen noen dressinger/diper. Blir sikker godt, selv om det er enkelt.
  Påskegodisproduksjonen er i gang, begynte i går. Jeg kan ikke starte for tidlig for da blir det spist opp før påsken starter! Så langt har jeg laget marsipanegg med smak av appelsin overtrukket med mørk, hjemmelaget sjokolade. Restesjokoladen ble helt i hjerteformer og tilsatt saltlakrisstrøssel. Desverre tror jeg jeg tok for lite strøssel 😦 Både kjæresten og jeg elsker saltlakris og de skulle være en overraskelse til ham. Mulig jeg spiser de selv og lager nye til ham 😉
  I dag tror jeg jeg gjør et siste forsøk på fudgen. Lykkes det ikke denne gangen får jeg heller drømme om at jeg en dag blir kjent med deg og får smake dine! 😀

  • Hørtes godt ut alt sammen! Hvor i dette landet bor du, Trine? Skulle gjerne sendt deg noen i posten, men de blir rare hvis de er lenge ute av kjøleskapet… Bor du i nærheten?

   • Trine RJ sier:

    Å, du er nå søt! Jeg bor ikke i nærheten, nei 🙂
    Jeg har mine i kjøleskapet nå, er veldig spent. Når du sier de blir rare når de er lenge ute av kjøleskapet betyr det at dine heller ikke er ordentlig stive romtemperert?
    Jeg synes mine virket veldig tyntflytende mens de var varme, men skal ikke konkludere før etter noen timer i kjøleskapet. Det skilte seg i hvertfall ikke denne gangen!
    Helte fudgemassen over salte makademianøtter. De blir HELT sikkert spist opp uansett! 😉

   • Helt stive blir de jo ikke, det er nemlig myke karameller 😉 På grunn av smøret blir de veeeldig myke når de blir romtempererte. Som så mye annet lavkarbosnop, bør det oppbevares kaldt og spises raskt 😉 Jeg krysser fingre for karamellene dine!!1

 3. Frida sier:

  Ser deilig ut Cecilie 🙂

 4. Trine RJ sier:

  Hyyyl! Fudgen ble ikke i nærheten av stiv 😦 Faktisk helt myk etter en natt i kjøleskapet, ikke mye bedre etter en drøy time i fryseren heller. Og ja, den kokte leeeenge, mellom 1,5 og 2 timer.
  Da har jeg ofisielt avsluttet fudgeforsøkene. Satser på å smake dine en gang i fremtiden 😉

  • Hva i all verden? Kan du forklare hvordan du gjør dette? Så kan jeg muligens se hvor feilen ligger? Skal selvfølgelig by deg på masse fudge en gangi fremtiden!

   • Trine RJ sier:

    Smør, fløte og vanilje opp i kaserollen. Koker langsomt opp, rører bare et par ganger til smøret er smeltet. Så får den stå og SMÅkoke uten innblanding annet enn at jeg rører forsiktig et par-tre ganger. Den forandrer seg lite i farge og konsistens. 😦
    Det eneste jeg kan tenke meg selv er at jeg er for forsiktig med temperaturen under kokingen. Den står på absolutt minste og syder bare.
    Den gangen det ble minst mislykket var første gang da den skilte seg. Da tømte jeg av fettet og karamellmassen som var igjen var god, men litt udelikat med størknet fett hist og pist oppå 🙂

   • Trine RJ sier:

    og 2 ss sukrinmelis. Og jeg bruker vaniljepulver.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s